božka

XXX.XXX.92.43
Zdravím, chtěla bych si koupit westernové sedlo, dosud jezdím v anglii. Jedná se mi pouze o rekreační ježdění. Zvažuji, nad tímto sedlem, jaký máte na něj názor?
http://eshop.vsechnoprokone.cz/cs/1224-western-sedlo-bonanza-38-cm-15-.html.
tony-jcb
napsal(a):
Na co chceš dětské sedlo ? 15 je tak na 10ti leté dítě pokud pro dítě tak klidně za dva roky z toho stejně vyroste.
Není to u westernu jinak? 15 odpovídá cca 17 u anglie?
Byla jsem svědkem jak málo ježděnému levnému westernovému sedlo ruplo upevnění podbřišníku i s jezdcem v sedle...Následovalo pořádné rodeo, naštěstí všichni zdraví.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tony-jcb
napsal(a):
Kapli o cca dva to je ale obráceně takže odpovídá anglii tak 13
Souhlasím s kapličkou.15" western odpovídá cca 17,17,5 anglii. Jenže jako v anglii samozřejmě hraje roli i tvar posedlí. Možná ještě víc než v anglii. Strmost hrušky, zadní rozsochy, "hloubka" posedlí, upevnění třmenových zámků... Jezdci může být jeden typ sedla (např. některé pro rychlostní disciplíny) v 15" velký a druhý typ malý (např. all around).
Mně hezky sednou 15" all aroundy od Frinty, Zajace. A stejně tak větším, ale stále štíhlým, ženám, co u nás jezdí. Zatímco silnější ženě s větším zadkem sedne 16".
Uživatel s deaktivovaným účtem

božka
napsal(a):
Zdravím, chtěla bych si koupit westernové sedlo, dosud jezdím v anglii. Jedná se mi pouze o rekreační ježdění. Zvažuji, nad tímto sedlem, jaký máte na něj názor?
http://eshop.vsechnoprokone.cz/cs/1224-western-sedlo-bonanza-38-cm-15-.html.
U levné anglie máte šanci, že koni bude sedět. U levného westernu ne - může sedět komora, šířka páteřního kanálu, ale sotva najdete koně, aby mu sedlo podélně. Kostry jsou prostě horší než u stejně levných anglických sedel. Stejně tak materiál, šití. Ono to je i logické, když si člověk uvědomí, že na western je potřeba více materiálu, jak na kostru, tak na kůži, doplňky. A když ve výsledku stojí stejně jako levná anglie, tak je otázka, na čem se šetřilo?
Lépe našetřit a koupit kvalitní bazarové, pokud máte koně se zády podobnými QH, APH.
božka

XXX.XXX.92.43
Děkuji všem za rady.
Anglické sedlo mám Kentaur Primos, vzdát anglie se určitě nechci. Jen bych ráda občas při toulkách krajinou, nasedlala western. Pokud v něm vyjedu 1-2x za měsíc, nechci zbytečně utrácet X tisíc za sedlo, které nikdy plně nevyužiji.
Mám možnost si sedlo z obchodu zapůjčit domu a připasovat na koně.
U těhle bonanz bych se hodně bála kvality, o pohodlí asi ani nebude řeč.
Já mém možnost jezdit v těchto sedlech http://www.obluk.cz/jezdecke-potreby-anglie-western/3-kozena/5242-westernove-sedlo-colorado-springs-texas/, jsou lehká, strašně pohodlná, za tu cenu naprostý luxus, ta v kterých jezdím mají deset let, ježděny denně a opotřebení není téměř žádné.
Navíc takové sedlo popřípadě můžete prodat dál.
Sophii

XXX.XXX.205.245
blackmyday
napsal(a):
U těhle bonanz bych se hodně bála kvality, o pohodlí asi ani nebude řeč.
Já mém možnost jezdit v těchto sedlech http://www.obluk.cz/jezdecke-potreby-anglie-western/3-kozena/5242-westernove-sedlo-colorado-springs-texas/, jsou lehká, strašně pohodlná, za tu cenu naprostý luxus, ta v kterých jezdím mají deset let, ježděny denně a opotřebení není téměř žádné.
Navíc takové sedlo popřípadě můžete prodat dál.
Přesně o takovém sedle uvažuji, ale bojím se zkřivení kostry kdyby na to sedlo nasedal někdo robustnějšího kalibru.
Sophii

XXX.XXX.205.245
blackmyday
napsal(a):
Vůbec ne jezdí v něm ženské 70 a víc kilo i pořádní chlapi a nic jim není.
Takže myslíte, že když by se stejnak nalejzalo ze stoličky nikoli ze země, tak by to sedlo mělo zvládnotu? :).
Sophii
napsal(a):
Takže myslíte, že když by se stejnak nalejzalo ze stoličky nikoli ze země, tak by to sedlo mělo zvládnotu? :).
Deset let se do těch sedel leze ze země ne ze stoličky a nic se kostrám sedel nestalo, trochu jsou povytažené levé fendry, ale nové verze těchto sedel mají fendry zesílené. Akorát záleží co máte za koníka, na araba to nepůjde, ale super pro běžně stavěného QH, hafloša... prostě nepříliš kohoutkatého koně
božka

XXX.XXX.53.198
Měla jsem možnost v bonanze sedět u kamarádky, co ho má víc jak 5let a je s nim spokojená. Osobně se mi v něm sedělo dobře. Během pár dni zpět jsem zjistila, že jich je tady po okolí dost a nikdo si nestěžuje.