Drezurní podbřišník

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ff12345

25.1.2016 13:34
ff12345

XXX.XXX.172.226

Zdravím. Nedávno jsem koupila drezurní sedlo, ale váhám nad koupí podbřišáku. Kůň má poměrně jemnou kůži a když jsem ho koupila, byl dost sedřený. Bývalý majitel používal kožený podbřišák, takže jsem raději koupila bavlněný, ale možná to bylo jen tím, že používali nějaký starý šmejd. Teď máme dočasně vypůjčený drezurní kožený a není s tím problém, ale stejně bych radši nějaký "citlivými koňmi ověřený" výrobek. Koukala jsem, že se dělají různě vykrojené, gelem podložené apod, ale moc se v tom nevyznám. Nemáte někdo nějaký tip?

25.1.2016 14:19
keira

XXX.XXX.106.7

Jako nejlepší bych viděla právě kožený podbřišník (ale kvalitní, měkký). Vycházím hlavně ze zkušenosti, že mám strašně citlivé nohy, přes léto trpím, sedře se mi kůže z téměř čehokoli, ale nejlépe vychází měkká kůže ušitá jakoby do kulata.

Tento typ:
https://www.svetbot.cz/public/img/produkty/10362.jpg

Případně by nemusel zlobit neoprenový, ale ten se vytahává. Já měla tento a též bez problémů:

http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/podbrisniky/podbrisniky-drezurni/drezurni-podbrisnik-wintec.html

Koně teď budou přesrsťovat, tak bych hlavně podpořila kvalitnější srst lněným semínkem a extrudovaným ostropestřecem, případně nějakým speciálním doplňkem, kde bude zinek a křemík, třeba namátkou toto: http://www.expertinavyzivu.cz/srst-a-kuze/kieselgur-pro/.

edwina

25.1.2016 14:51
edwina

XXX.XXX.40.41

Také používám drezurní neoprenový Wintec a jsem spokojená. Koně neodřel ani v letních vedrech na celodenním výletu.

25.1.2016 17:32
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/podbrisniky/podbrisniky-drezurni/drezurni-podbrisnik-wintec.html

Souhlasím s tímto, skvělá údržba a jediný fyzioterapeuty schválený.

25.1.2016 17:33
polárka.15

XXX.XXX.171.253

A masivní odření od podbřišníku způsobuje především nepadnoucí sedlo než podbřišník sám jako takový.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2016 19:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nazdárek. Řešila jsem na podzim právě při přesrsťování takové skinny kobyly - bylo to její první přesrsťování u nás, tedy jsem neměla zkušenosti, jak moc je citlivá. Tehdy se mi velmi ošklivě sedřela od výstroje, kterou do té doby nosila několik měsíců bez problémů. Přesně jak napsala Polárka - nakonec jsme zjistili, že nešlo o podbřišník, ale o sedlo, které mělo moc dopředu vedené řemeny pro podbřišník, tedy ho tlačilo na lopatku a způsobilo problém. Ani po zhojení a výměně za velmi kvalitní drahý kožený anatomický, se stav nezlepšil :( tedy jsem musela vyměnit sedlo a teď s padnoucím sedlem nosím úplně obyčejný bavlněný, který jsem tu vyštrachala.
Na druhou kobylu mám obyčejný neoprenový, něco jako ten Wintec (nebo možná právě ten) a maximální spokojenost. Jezdím na tom už kolik let a pořád je to v nezměněné podobě.
Takže - pokud máte sedící sedlo, a koně bez specifických potřeb, nemusíte vymýšlet nějaké harakiri. Tady Vám stejně každý poradí dle svéh vkusu a zkušeností.

Přidejte reakci

Přidat smajlík