Příjemný jezdecký klub - neznáte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anicka456

18.2.2016 19:40
Anicka456

XXX.XXX.114.115

Hezký den,
nevím, jestli sem tahle témata úplně patří, ale stejně bych ráda poprosila o radu.
Na začátek chci jen podotknout, že ještě nejsem zletilá, koně mám ráda od malička, a "skutečnému" ježdění se věnuji teprve poslední čtyři roky. Vystřídala jsem více oddílů, což mne mrzí, protože jsem nedokázala najít žádný, ve kterém by se mi opravdu líbilo - v některém na mne křičeli a v jiném jsme zase nedělali vůbec nic.
Asi před rokem se mi naskytla možnost si občas vypůjčovat poníka jedné paní a zároveň se nechat trénovat naší společnou kamarádkou a dobrou koňařkou. Sice to bylo hrozně příjemné a zábavné, jenže ani po té době mi nepřipadá, že jsem nějak zásadně pokročila ve výcviku. Právě naopak. A teď to ještě vypadá, že už na něm jezdit nebudu moct.
Proto bych se ráda zeptala, zda-li nevíte o jezdeckém klubu (pokud možno blízko Prahy), ve kterém se důsledně, ale zase nenásilně trénuje. Vím, že je to trošku náročné. Poslední oddíl, ve kterém jsem byla, mne sice naučil dobré základy, ale po chvíli jsem z neustálého stresu už prostě nemohla, a tak hledám od všeho trochu. Musím přiznat, že jsem trochu citlivka a křičení na mne moc nezabírá :D.
Nevadí mi pracovat - právě naopak, klidně se ráda přiučím skutečné dřině ve stáji. Hlavně bych ale ráda pokročila v mých dovednostech a přitom si to mohla pořádně užívat, bez řvaní a nadávání.
Snad jsem se vyjádřila jasně a prosím, buďte ke mně shovívaví.
Předem děkuji :).

anonymxxx

19.2.2016 07:43
anonymxxx

XXX.XXX.159.2

Tak první sem zkus napsat kde ten klub hledas.. Spousta lidí zná dobrý jk ale pokud to bude na ddruhé straně čr tak s tím noc moc nenaděláš.. A nnebo čím víc pokrocis tím víc budeš vidět co ti ještě nejde. Trenér je samozřejmě potřeba. Ale nejdůležitější je pravidelný trénink a vnímat reakce koně ten tě může naučit spoustu věcí obzvlášť dohromady s trenérem.

19.2.2016 08:24
kallisto

XXX.XXX.157.94

anonymxxx napsal(a):
Tak první sem zkus napsat kde ten klub hledas.. Spousta lidí zná dobrý jk ale pokud to bude na ddruhé straně čr tak s tím noc moc nenaděláš.. A nnebo čím víc pokrocis tím víc budeš vidět co ti ještě nejde. Trenér je samozřejmě potřeba. Ale nejdůležitější je pravidelný trénink a vnímat reakce koně ten tě může naučit spoustu věcí obzvlášť dohromady s trenérem.

Pokud možno blízko Prahy vám nestačí?

20.2.2016 20:01
DiaSa

XXX.XXX.220.1

Mám to obdobně, ale po delší době jsem našla skvělou stáj, ve které už dva roky spokojeně jezdím :). Posunulo mě to hodně, skvělí trenéři, atmosféra. Nevím jak by to bylo s tou prací, ostatně není to tak úplně jezdecký kroužek jako soukromá stáj, ale samozřejmě koně si před ježděním nachystáš a po ježdění odsedláš atd. Mají tam jen pár "provozáků" a to se to tak skoro neuvažuju nazvat, ale vše záleží na domluvě. Je to ve Svojeticích, kousek od Prahy-Master Horse Club. Nicméně můžu jen doporučit, mám tam jak úžasného koňského parťáka, tak bezvadné trenéry, obrovskou halu, venkovní jízdárnu, kruhovku a rozlehlé lesní porosty v okolí :). Co bych rozhodně nedoporučila je Stáj Sibřina, odtamtud mám otřesné zkušenosti...

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2016 10:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ja osobně chodím do jedné menší rodinné stáje u Prahy (6 koní) a jsem naprosto spokojená (chodím tam už 3 roky) . Je to ve Zlatníkách-Hodkovicích-jezdí i přímí bus z Prahy. Tak kdyby jste chtěla, tady jsou stránky, na kterých najdete více informací: rodinna-staj-alaska.webnode.cz

22.2.2016 10:43
keira

XXX.XXX.106.7

DiaSa napsal(a):
Mám to obdobně, ale po delší době jsem našla skvělou stáj, ve které už dva roky spokojeně jezdím :). Posunulo mě to hodně, skvělí trenéři, atmosféra. Nevím jak by to bylo s tou prací, ostatně není to tak úplně jezdecký kroužek jako soukromá stáj, ale samozřejmě koně si před ježděním nachystáš a po ježdění odsedláš atd. Mají tam jen pár "provozáků" a to se to tak skoro neuvažuju nazvat, ale vše záleží na domluvě. Je to ve Svojeticích, kousek od Prahy-Master Horse Club. Nicméně můžu jen doporučit, mám tam jak úžasného koňského parťáka, tak bezvadné trenéry, obrovskou halu, venkovní jízdárnu, kruhovku a rozlehlé lesní porosty v okolí :). Co bych rozhodně nedoporučila je Stáj Sibřina, odtamtud mám otřesné zkušenosti...

Ze zvědavosti jsem se chtěla podívat, co je zač ta Sibřina - a ona to Martina Švarcová. No tak to se nedivím, že nedoporučujete, tahle pani je *. To se snad ani nedá popsat, to se musí zažít a vidět na vlastní oči :D Takže pro zadavatelku - tam opravdu příjemné ježdění bez stresu nehledejte.

Anicka456

26.3.2016 22:19
Anicka456

XXX.XXX.66.249

Mnohokrát děkuji, tak snad se chytím :)!

26.3.2016 22:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

DiaSa napsal(a):

Mají to tam moc hezké a čisto.
Alespoň co jsem koukla na jejich stránky.

26.3.2016 22:37
keira

XXX.XXX.106.7

sisi58 napsal(a):
Mají to tam moc hezké a čisto.
Alespoň co jsem koukla na jejich stránky.

No ono za ty prachy... :D.

26.3.2016 22:44
sisi58

XXX.XXX.191.1

keira napsal(a):
No ono za ty prachy... :D.

Njn, asi to není všechno, což?

29.6.2016 17:32
Pimpinela Saxifraga

XXX.XXX.147.58

Musím souhlasit s negativním hodnocením Stáje Sibřina a trenérky Martiny Švarcové. Jezdila jsem tam pár měsíců, ale po neustálém řvaní trenérky a jejím vybíjením si vzteku a frustrace na převážně méně zkušené skupině jezdců jsem si začala hledat novou stáj.
Jinak na první pohled to vypadalo docela hezky, všude se celkem dost dbalo na čistotu a bezpečnost jezdců i koní, to se zase musí nechat. Ale ti taky není všechno, že...

30.6.2016 08:37
fríský

XXX.XXX.64.144

Mohu vřele doporučit JK horsemane ( to bude asi samé, to, co nabízela rybilka). Je to kousek od Prahy jezdí tam příměstský bus. Jezdila jsem tam před dvěma roky a naprostá spokojenost. Trenér je neskutečně trpělivý. Nyní je konečně ve vlastním, ale ten areál znám- je to pěkné prostředí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík