Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mulamula

3.3.2016 07:48
Mulamula

XXX.XXX.211.152

Ahoj, potrebujeme dnes odjet pryc. Mula dostane seno rano nez odjedem, manzel tvrdi ze se musime vratit uz v patek v noci. Ja jsem pro sobotu rano. Pry mula nemuze byt tak dlouho bez jidla. Ja konim nerozumim. Opravdu by se neco stali kdybychom prijeli az v sobotu?

edwina

3.3.2016 07:53
edwina

XXX.XXX.40.41

Dejte jí sena tolik, aby jí vydrželo na celou dobu (třeba ji postavte ke kulatému balíku zabalenému do zpomalovací sítě s malými oky), a máte vystaráno. Pokud nechcete plýtvat celým balíkem, naplňte víc malých sítí senem (mám na mysli něco takového: http://www.krmimezdrave.cz/kategorie/site-na-seno/site-na-seno-s-oky-3x3cm/) a rozvěšte je po výběhu. A ano, kůň (ani mula) by neměl stát nikde byť jen půl dne o hladu. Jeho trávicí trakt je uzpůsoben na stálý pomalý příjem vlákniny (popásání chudých travin). Pokud jej nemá, hrozí žaludeční vředy a koliky. Ale jde to nasimulovat pomocí sítí, nemusíte nutně mulu 3x denně krmit senem, aby byla spokojená.

Inula

3.3.2016 09:18
Inula

XXX.XXX.2.121

Je to strašný, když nemáte komu svěřit péči o zvíře, co!? Já měla taky na pár dní odjet, ale nebyl nikdo, kdo by se postaral o kobylu. Jalovici by mi tu ustájil kde kdo, ke koze se taky soused nabídl, no ke koňovi ani noha! - takže jsem nejela! Ale když máme na den odjet, řešíme to zvířatama doma (ne na pastvě), a dáváme tolik sena, kolik zmůžem, a hromadu slámy! Tak či tak se podestlat musí, a když dožerou seno, baštěj slámu (mají-li hlad, anebo potřebu).

Inula

3.3.2016 09:22
Inula

XXX.XXX.2.121

A četla jsem, že kůň může být o hladu max.6hodin! Až pak můžou nastat potíže. Takže když dáte v 7ráno kupu sena, a ona je fakt veliká, a kůň ji žere dejme tomu 3hodiny (přeci jen, on se sem tam odejde napít, sem tam zdřímne, nebo jde někam něco očuchat), tak počítejte, že do 10.00 žere + - a až potom se odpočítává těch 6 hodin...

3.3.2016 15:07
koně

XXX.XXX.205.252

Mulamula napsal(a):
Ahoj, potrebujeme dnes odjet pryc. Mula dostane seno rano nez odjedem, manzel tvrdi ze se musime vratit uz v patek v noci. Ja jsem pro sobotu rano. Pry mula nemuze byt tak dlouho bez jidla. Ja konim nerozumim. Opravdu by se neco stali kdybychom prijeli az v sobotu?

Pokud jste si dobrovolně vzala manžela, a věděla jste, že má mulu, asi se budete muset smířit s tím, že si nikam moc vyjíždět nebudete!
Pokud je zvíře někde ve výběhu, tak přístupem k balíku byste třeba seno vyřešili.Ale co voda?Tu má také zajištěnou, když tam nebudete?
Já osobně bych zvířata doma samotná nikdy nenechala.Ani 3dny.Už proto, že třeba příznaky koliky, nebo jakýkoli jiný problém, který objevíte po třech dnech, mohou být třeba smrtelné!Nebo bude problém jiný, třeba s ohradou, a hned máte zvíře venku a za tři dny už může být spousty katastrof.
Výlety jednodenní, nebo tedy večer, noc a ráno domů.Dokud si neseženete někoho na hlídání...

3.3.2016 16:07
aggitta

XXX.XXX.249.59

U nás tedy vždy někdo zůstává doma, i kvůli psům a jiné "havěti". Loni jsem o záskok - pozorování březí klisny poprosila kamarádku, která mi na svatbu co 2-3 hodiny volala, že kobyla OK a mohu dál v klidu plesat, protože jsme samozřejmě jeli vyjímečně všichni.
Chtělo by to mít tedy dobrého souseda, který vám aspoň jukne, že mula je v pohodě, seno lze mule prostě dát tolik, že to do vašeho návratu nesežere, také voda, pokud není napaječka, se dá udělat zásoba (pokud nemrzne). Ale ten dozor, že je vše v pořádku, je potřeba v každém případě.

Mulamula

4.3.2016 08:42
Mulamula

XXX.XXX.128.60

koně napsal(a):
Pokud jste si dobrovolně vzala manžela, a věděla jste, že má mulu, asi se budete muset smířit s tím, že si nikam moc vyjíždět nebudete!
Pokud je zvíře někde ve výběhu, tak přístupem k balíku byste třeba seno vyřešili.Ale co voda?Tu má také zajištěnou, když tam nebudete?
Já osobně bych zvířata doma samotná nikdy nenechala.Ani 3dny.Už proto, že třeba příznaky koliky, nebo jakýkoli jiný problém, který objevíte po třech dnech, mohou být třeba smrtelné!Nebo bude problém jiný, třeba s ohradou, a hned máte zvíře venku a za tři dny už může být spousty katastrof.
Výlety jednodenní, nebo tedy večer, noc a ráno domů.Dokud si neseženete někoho na hlídání...

Kdyz jsem si manzela brala, mulu nemel. Ma ji teprve rok.

4.3.2016 13:10
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Nechať zviera dva a viac dní bez dozoru je pre mňa neprípustné a nezodpovedné a všetky zvieratá ktoré máme sú kontrolované minimálne 2x denne. So senom by sa to ešte vyriešiť dalo, ak by ste mule nechali celý veľký balík za 3 dni ho nezožerie a voda sa tiež dá ak už nemrzne dať do 2-3 sudov, avšak čo ak sa niečo stane, vodu prevráti, alebo dostane koliku či si zlomí nohu.. to zviera je odkázané iba na vás a ak chcete chovať zvieratá dozor a starostlivosť musia byť na dennom poriadku a ak si neviete zabezpečiť nikoho kto sa o ne vo vašej neprítomnosti postará tak zvieratá buď predajte, alebo proste nikam nejazdite.

Přidejte reakci

Přidat smajlík