Novaequi - dávkování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Helios

15.3.2016 11:04
Helios

XXX.XXX.240.42

Dodržujete u Novaequi doporučené dávkování? U většiny je napsáno do 2 Kg. Ráda bych k tomu to müsli přidávala i ječmen a oves, je to vhodné? Jedná se mi o Novaequi Classic. Mám valcha 18 let ve střední zátěži. Děkuji.

15.3.2016 12:18
kacule

XXX.XXX.140.29

Já dávám míň. Mám ročku welsh coba D a dávám tak 400 g na den, rozdělené do dvou dávek, k tomu mrkev. S ječmenem a ovsem neporadím, tím vůbec nekrmím :).

15.3.2016 16:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Helios napsal(a):
Dodržujete u Novaequi doporučené dávkování? U většiny je napsáno do 2 Kg. Ráda bych k tomu to müsli přidávala i ječmen a oves, je to vhodné? Jedná se mi o Novaequi Classic. Mám valcha 18 let ve střední zátěži. Děkuji.

Nedodržuji, dávám cca litr + mačkaný ječmen taky litr. Oves jen mimo zimu, to kobča pracuje víc.
A to dávám půl na půl ječmen/oves dohromady litr.
K tomu něco na přilepšenou, jabka, mrkev, pečivo.
Teď máme nějaké zbytky sušených jablek z výroby, ani nevím čeho. Ale vypadá to moc hezky a taky to voní.
Takto krmím 20 letou kobču (fotka z vizitky)
Fjord dostává 2 hrsti NovaEqui Plus a to sušené z jablek. Jen aby mu nebylo líto.

Helios

15.3.2016 18:36
Helios

XXX.XXX.104.1

Moc děkuji za odpověď. Kobča vypadá moc hezky. My taktéž krmíme jen oves pouze přes sezonu a přes zimu pouze ječmen. jen se zeptám, tu dávku co jste psala to je jedna dávka? Předem moc děkuji.

15.3.2016 19:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

Helios napsal(a):
Moc děkuji za odpověď. Kobča vypadá moc hezky. My taktéž krmíme jen oves pouze přes sezonu a přes zimu pouze ječmen. jen se zeptám, tu dávku co jste psala to je jedna dávka? Předem moc děkuji.

Koně mám 12 km od bydliště, bohužel tedy nemůžu dávat 2 x denně
Koníci dostávají odpoledne, když přijedu. Pokud jezdíme, tak samozřejmě po ježdění.
Linda teď dostává 1 litr NovaEqui + 1 litr ječmene + něco dobrého
když jezdíme víc: 1 litr NovaEqui + 1/2 litru ječmene + 1/2 litru ovsa (obojí mačkané) + dobrůtky
Celoročně lněné semínko, vařené. Je muchařka, prý len pomáhá. No určitě neškodí

Nejlépe poznáte, jestli dobře krmíte, na samotném koni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík