Ohradník - akutní rada, pomoc

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dajda111

22.3.2016 09:10
Dajda111

XXX.XXX.96.65

Dobrý den.
Nevím kam jinam se obrátit s tímto dotazem (prosbou), tak doufám,. že tady mi někdo dokáže pomoct.
Mám pastvu pro koně - Plus, mínus 2 ha, spíše více - okolo mám natažený všude dřevěné kůly v určitých rozestupech a na tom natažen elektrický ohradník.
Má otázka zní, jak ho zprovoznit? Co mám nakoupit aby mi elektrický ohradník fungoval. Zdroj elektriky tam je přímo...Ale nevím jaké zařízení koupit aby mi to ten proud vytvářelo :D
Předem se omlouvám za asi hloupí dotaz, ale já se v elektrice prostě nevyznám...
A také předem děkuji za jakékoliv rady, odkazy co je třeba koupit apod...

22.3.2016 09:42
Terezín

XXX.XXX.45.5

Jestli váš dotaz správně chápu tak máte pouze natažené pásky (na izolatorech.2 nebo 3 řady), takže aby to kopalo musíte koupit zdroj (ten najdete v jezdeckých potřebách, musíte mít silnější na 2 ha, je to většinou napsané na krabici nebo vám poradí prodejce), dále potřebujete něco co bude ten zdroj zásobovat energií (baterie nebo normal zásuvka, podle toho taky volíte typ zdroje), dál potřebujete drátek kterým spojíte pásku ohradníku se zdrojem a další drátek který připojíte na uzemňovací tyč (tu také seženete v jezdeckých potřebách), jak to zapojíte mělo by to kopat po celédélce ohrady, na to je dobré koupit tzv. zkoušečku a podél celé ohrady zkoušíte jestli a jak moc to kope. Snad jsem na nic nezapomněla :).

22.3.2016 09:47
Terezín

XXX.XXX.45.5

Http://www.equitum.cz/cz/detail/pro-kone/elektricke-ohradniky/elektricky-ohradnik-sitovy-secur-2000-hte Ta hlavní krabička vypadá takhle, samozřejmě je více druhů.

Dajda111

22.3.2016 10:32
Dajda111

XXX.XXX.96.65

Moc Vám děkuji ! Už jsem z toho o dost moudřejší :).

22.3.2016 11:15
m i s i c k a

XXX.XXX.98.180

Dajda111 napsal(a):
Moc Vám děkuji ! Už jsem z toho o dost moudřejší :).

Http://www.kamir.cz/

zavolej tam, jsou ochotní, poradí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík