Zdravím, máte někdo doma také koně co se stále šklebí? Mám doma kobylu od odstávčete a teď už jí je něco přes 5let a stále se šklebí na ostatní lidi. Asi není šance, že by jí to někdy přešlo? Někdy vypadá opravdu hrozivě Jen by mě, tak zajímalo proč to vlastně dělá když jí nikdo nikdy nic neudělal a má se skvěle. Děkuji za příspěvky :).
Máme kobču, byla to samé. Ještě dnes se umí zatvářit hnusně.
Ale teď už je to mnohem lepší.
Pomohla nám změna ustájení.
Zjistila jsem, že minulý ustajovatel se kobyly bál a aby ji od sebe odehnal, používal bič, klacek a v neposlední řadě i velký červený balon.
Kobča tak byla věčně jak na jehlách, nevěděla, co zase bude a podle toho se i chovala k lidem.
Teď jsme na lepším, paní má sice z kobyly respekt, ale nikterak ji nešikanuje, prostě si jí nevšímá.
A je to poznat.
Je to jiný kůň. Sice žádný mazel, ale už ani piraňa
No ta moje se má skvěle. Je ve stádě a ustajovatel se jí nebojí.Nikdo se jí nevšímá, ale stejně se pořád šklebí. I když dostane od někoho pamlsek, tak se u toho šklebí a když ho dožere, tak kolikrát cení zuby. Nemá ráda děti dvakrát se stalo, že na ně vystartovala. Bohužel vlezly do výběhu bez dozoru dospělých. Vlastně nemá celkově ráda lidi a ani zvířata, tak nevím Jakmile je, ale na vodítku nebo pod sedlem, tak se přestane šklebit.
lunin
napsal(a):
To jsem četla já s kobylou problém nemám, ale vadí mi, že nesnese ostatní. Spíš nepochopím proč to vlastně dělá? Neřeknu kdyby byla ve špatných podmínkách, ale má se výborně. Nechybí jí nic a vypadá věčně nespokojeně
Prostě náladová kobyla no Co bychom chtěly po ženský, některá se celý život usmívá, některá mračí a vy máte tu druhou
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sisi, je prima optimistický náhled na svět, ale buďme realisti - nakrmí - nahází to do ohrady, když se mu koníček nebude zdát dost přátelský, aby mu dával žrádlo z ruky...
Prostě pokud má chovatel koně kdekoli přístupně, tomuto riziku se těžko vyhne. Je to jen na inteligenci kolemjdoucích
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Sisi, je prima optimistický náhled na svět, ale buďme realisti - nakrmí - nahází to do ohrady, když se mu koníček nebude zdát dost přátelský, aby mu dával žrádlo z ruky...
Prostě pokud má chovatel koně kdekoli přístupně, tomuto riziku se těžko vyhne. Je to jen na inteligenci kolemjdoucích
Venku je hezky, vozila jsem doteď hodné miminko, odpoledne jedu ke koním, tak proč nebýt optimista.
Ale s tím krmením je to fakt.
Blbec je schopen dát koni i zbytek svého hamburgeru, no přece to nevyhodí, ne?
jamajka3

XXX.XXX.2.222
U nas na pastvine jsme nasli konika s tezkou kolikou, musel na kliniku pak jsme tam u pasky nasli pohazene mandarinky, redkvicky a susenky
mame tam cedule, nekrmit, nehladit, ale lide stale krmi
klinika nas vysla draho, ale nastesti konik prezil
jen bych ty lidi uz strilela.