Neregistrovany..

XXX.XXX.168.58
Kdy presne zacina konim letni vyrazka? Muze uz to byt ted zacatkem dubna?
Mate nekdo konika, kdo ti trpi a jak ted vypada? Prosim o fotky..
Mám muchařku, které jsem včera už dala deku. Ve chvíli, kdy vyletí hmyz, je nejvyšší čas koně zadekovat.
Fotky po zimě nic neříkají. Má kobyla vypadá, jako kterýkoliv jiný kůň.
Na poslední fotce.
První dvě fotky, jak bude v létě vypadat nezadekovaný a neošetřovaný kůň
Neregistrovany..

XXX.XXX.168.58
A kdy se kobyle zacina vyrazka objevovat? Prvni priznaky..
To je individuální, kůň od koně. A také podle kvality deky. Také podle počasí, pokud je chladno je málo hmyzu je to dobré.
Letní vyrážka se to jmenuje. Vyrážka, jako třeba kopřivka, to není.
Na koni se po kousnutí hmyzem objeví mokvající ranky, které koně svědí, ten si to drbe. Tím to víc rozškrábe, slétne se víc hmyzu a na problémy je zaděláno.
sisi58
napsal(a):
To je individuální, kůň od koně. A také podle kvality deky. Také podle počasí, pokud je chladno je málo hmyzu je to dobré.
Letní vyrážka se to jmenuje. Vyrážka, jako třeba kopřivka, to není.
Na koni se po kousnutí hmyzem objeví mokvající ranky, které koně svědí, ten si to drbe. Tím to víc rozškrábe, slétne se víc hmyzu a na problémy je zaděláno.
Dobrý den, můžu se zeptat, jakou máte deku? Jste s ní spokojená? Děkuji mockrát :).
Http://www.spokojenykun.eu/repelenty/ThermoStar-Protect-sitova-deka-d19.htm
ty jsem měla dvě.
Varianta deky je na fotce.
Na této dece jsem zrušila tu část na hlavě a dávám masku s ušima.
U všech dek jsem volné krční díly přišila na pevno k dece a vepředu sešila, místo zapínání na přezky.
Díly kryjící ocas jsem prodlužovala, vyhrnovaly se.
Díl po břichem jsem rozšiřovala o polovinu stávající šířky.
Přes všechny úpravy byla kobyla místy odřená. Ne do krve, jen srst.
Problém jsou ale msta mezi nohama, jak zadníma, tak předníma.
Letos chci proto koupit tuto
http://www.spokojenykun.eu/repelenty/Ekzemova-deka-pro-muchare-d71.htm
Tak uvidím, jak bude kobylka vypadat na podzim, po sezoně.
JoPan

XXX.XXX.159.21
Dobrá je tato celo-zahalovací: http://equimall.cz/component/virtuemart/deky/sitovane-deky/deka-letni-ekzemova-premiere-detail.html?Itemid=0
Dobrá cena + vyrobená z velice husté síťoviny (není vidět na fotce) oproti té v posledním odkazu (to je jen nylon, kůň se více potí).
Uživatel s deaktivovaným účtem

A neskúšali ste niekto desenzibiláciu? Nemám s tým teda osobnú skúsenosť, ale zachytila som to na FB mvdr. bezděkovej, možno by to stálo za pokus.
napsal(a):
A neskúšali ste niekto desenzibiláciu? Nemám s tým teda osobnú skúsenosť, ale zachytila som to na FB mvdr. bezděkovej, možno by to stálo za pokus.
Pokud máte mladého perspektivního, drahého sporťáka, proč ne?
Ale pro 20 letou dušnou muchařku?
Ptala jsem se na to v H.Městci. Jen cesta by mě stála víc, než co má kobylka cenu, a výsledek není zaručen.
Jsme na tom podobně, nově máme 24 letou muchařku huculku, prý muchaří hodně.
Dneska byla už taková neklidnější, švihala ocasem a víc se oháněla, při prohlídce břicha jsem narazila na takovou žlutou kapku zhruba v 1/3 břicha. Předpokládám to byla krevní plazma, zkoušela si to i drbat, ale na břicho si nedosáhne. Příště určitě dovezeme něco na namazání, pokud dojde i deka, tak i tu (asi vezmeme tuhle: http://www.spokojenykun.eu/repelenty/Ekzemova-deka-pro-muchare-d71.htm ).
Mažete něčím svoje muchaře, aby se jim trochu ulevilo? Mně byl doporučen Tea Tree Oil s Aloe Vera, máte ještě jiné typy?
V jakém režimu koně máte? Deka se asi nechává i do boxu že?
Děkuji moc za odpovědi :)
Mažu doma vyrobenou mastí s konopím. Nebo v Kauflandu zakoupenou měsíčkovou mastí za 59, -
Ta je moc fajn.(fotka)
Kobyla je v režimu 24/7, neboť je k té muchařině ještě dušná
Pokud máte venkovní box, možno deku nechat, pokud dáváte koníka dovnitř do boxu, sundávejte ji.
To bříško jí urychleně namažte!
Těmi stroupky to začíná a končí to jako na přiložených fotkách
Ještě menší radu. Udržujte koníka v čistotě. Pokud je možnost, tak koupejte. Kobylku to ochladí a uleví se jí a nebude se tolik drbat, jako když jí kouše pot smíchaný s prachem.
A že se koníci pod dekami zpotí, je fakt.
Muchaři jsou nároční na čas i peníze, ale pokud to podchytíte ze začátku sezony, nebude tolik trpět kobylka ani vy.
Brusinkova

XXX.XXX.162.36
JoPan
napsal(a):
Dobrá je tato celo-zahalovací: http://equimall.cz/component/virtuemart/deky/sitovane-deky/deka-letni-ekzemova-premiere-detail.html?Itemid=0
Dobrá cena + vyrobená z velice husté síťoviny (není vidět na fotce) oproti té v posledním odkazu (to je jen nylon, kůň se více potí).
Deka v poslednim odkazu je taky polyesterova, kun se v ni nepoti nijak strasne, ve srovnani s podobnyma naopak mene. Nicmene diky za tip. Jenom se bojim, co za tu cenu vydrzi a jestli nebude odirat plece.

sisi58
napsal(a):
Pokud máte mladého perspektivního, drahého sporťáka, proč ne?
Ale pro 20 letou dušnou muchařku?
Ptala jsem se na to v H.Městci. Jen cesta by mě stála víc, než co má kobylka cenu, a výsledek není zaručen.
Neviem, známy niečo pichal pred sezónou, kobylou mával v podobných stavoch, ako tá vaša na fotkách a vlani mali skoro celú sezónu kľud, resp. nič dramatické. Zas ani takto to nemáte zadarmo, deka niečo stojí, mastičky, čas, nervy, stresy...20ročná kobyla môže pokojne žiť ešte ďalšich 10, neskúsite sa opýtať mvdr. Bezděkovej? Je strašne milá a chotná, určite vám povie aj po telefóne(alebo mailom), aké sú možnosti.