Sedlo na A1/1 koupim/ doporuceni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2016 09:11
kllarka95

XXX.XXX.135.215

Dobry den,
poptavam skokove, nebo vsestranne sedlo na A1/1 s vyraznym kohoutkem. Kozene v cerne barve, nejlepe komora uzsi 2, nebo 1. Popripade jestli mi někdo nějaké nedoporuci.
Doufam, ze zde nebude prispevek vadit.
Předem děkuji za nabídky.

4.4.2016 09:19
keira

XXX.XXX.106.7

Na FB se dnes objevilo toto, nebýt slečna z Ostravy, sama bych o něm uvažovala.

4.4.2016 09:58
polárka.15

XXX.XXX.224.36

keira napsal(a):
Na FB se dnes objevilo toto, nebýt slečna z Ostravy, sama bych o něm uvažovala.

Ale to není na vysoký kohoutek...

Záleží jen a jen na Vašich financích.

4.4.2016 10:05
keira

XXX.XXX.106.7

Tak ono v podstatě každej plnokrevník je kohoutkatej kůň oproti jiným. Tohle je sedlo na koně s kohoutkem, možná ne na koně s astronomickým kohoutkem, ale nevíme, jak má zadavatelka přesně koně tvarovaného, jestli má vysoký kohoutek oproti fjordovi nebo i oproti jiným plnokrevníkům.

4.4.2016 11:10
Terka 7

XXX.XXX.34.110

Já i kamarádka používáme Vogeltanze Record, jsou to pohodlná sedla a opravdu těm plnokrevníkům sedí.
No a já si nyní pořídila na kohoutkovou plnokrevnici pořídila J. Hauzra. smajlík

4.4.2016 11:14
polárka.15

XXX.XXX.224.36

keira napsal(a):
Tak ono v podstatě každej plnokrevník je kohoutkatej kůň oproti jiným. Tohle je sedlo na koně s kohoutkem, možná ne na koně s astronomickým kohoutkem, ale nevíme, jak má zadavatelka přesně koně tvarovaného, jestli má vysoký kohoutek oproti fjordovi nebo i oproti jiným plnokrevníkům.

Nemusí být, můj kůň je více méně bez kohoutku a válec...

4.4.2016 11:51
kllarka95

XXX.XXX.142.100

Predstavovala jsem si neco do 10 000. Kohoutek ma takovy jako klasicky plnokrevnim. Pouzivam ted sedlo od Nortonu Rexine s komorou 2 a sedi mu.

4.4.2016 12:18
Terka 7

XXX.XXX.34.110

Hauzr se dá koupit do 10 tisíc, ojetý smajlík Mám ho také z druhé ruky, nového jsem nechtěla, jelikož kobyla je mladá a nevím jak se bude tvarovat tak aby mi pak nebylo líto´ho přinejhorším prodat, ale je to křesílko smajlík¨
A také mi seděl Kentaur Jupiter komora 2, má výkroj na kohoutek a tak je to super, i pro mě jako krátkonožce byl skvělej. A cenově se dá starší pokoupit také do 10.000Kč.

4.4.2016 12:46
polárka.15

XXX.XXX.224.36

Hauzry pro plňase moc nedoporučuju. Kentaur myslí na lopatky koně, což Hauzr ne. Tak zkuste poměřit to sedlo, co tady hodily sceen výše

Lina225

4.4.2016 12:56
Lina225

XXX.XXX.131.91

Za Jupiter se také přimlouvám, je opravdu hodně vykrojený a na bazoši se dá sehnat za pár peněz. Ten Ikaros bude možná opěrkami podobný, jenom méně vykrojený v posedlí.
Akorát bych váhala s tou komorou, jedničky jsou od Kentauru fakt hodně úzké.

4.4.2016 13:03
polárka.15

XXX.XXX.224.36

Lina225 napsal(a):
Za Jupiter se také přimlouvám, je opravdu hodně vykrojený a na bazoši se dá sehnat za pár peněz. Ten Ikaros bude možná opěrkami podobný, jenom méně vykrojený v posedlí.
Akorát bych váhala s tou komorou, jedničky jsou od Kentauru fakt hodně úzké.

Proto to chce raději vždy změřit :).

4.4.2016 13:31
Terka 7

XXX.XXX.34.110

Já Hauzra mám z toho důvodu, že byl přímo na plňase šitý a xlet využíván. Mám ho od kamarádky a ta si na něj nemohla stěžovat, koně jí nikdy neodřelo.
A já vlastně také ne, kobyla je mladá teprve se tvaruje, tak uvidím, jak sedlo bude sedět po sezoně, ale určitě vím, že do Hauzra půjdu znovu.

4.4.2016 14:44
polárka.15

XXX.XXX.224.36

Terka 7 napsal(a):
Já Hauzra mám z toho důvodu, že byl přímo na plňase šitý a xlet využíván. Mám ho od kamarádky a ta si na něj nemohla stěžovat, koně jí nikdy neodřelo.
A já vlastně také ne, kobyla je mladá teprve se tvaruje, tak uvidím, jak sedlo bude sedět po sezoně, ale určitě vím, že do Hauzra půjdu znovu.

Rozmlouvat někomu něčí názor není správné, ba naopak. Ale stejně - Hauzr umřel v jednom bodě a nepohybuje se dál, na lopatku koně kašle, Kentaur jde s vývojem neustále dál a dál. A na plňase jsou kladeny, co se týká sedel, daleko větší nároky.

4.4.2016 14:53
chromik

XXX.XXX.153.118

A tohle by se vám asi nelíbilo, že?
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/59257918/Sedlo.php.

ff12345

4.4.2016 14:56
ff12345

XXX.XXX.179.169

polárka.15 napsal(a):
Rozmlouvat někomu něčí názor není správné, ba naopak. Ale stejně - Hauzr umřel v jednom bodě a nepohybuje se dál, na lopatku koně kašle, Kentaur jde s vývojem neustále dál a dál. A na plňase jsou kladeny, co se týká sedel, daleko větší nároky.

No jo, jenže to mluvíte o nových modelech. Slečna za tu cenu stejně sežene jen staršího Kentaura a vyjde to na stejno.

5.4.2016 09:16
Terka 7

XXX.XXX.34.110

polárka.15 napsal(a):

To vím, sama plňase mám a vím jak je to těžké sehnat na něj sedlo, aby doopravdy sedlo.
Nikomu tady nic nerozmlouvám, jen říkam svou zkušenost.

7.4.2016 16:27
keira

XXX.XXX.106.7

polárka.15 napsal(a):
Hauzry pro plňase moc nedoporučuju. Kentaur myslí na lopatky koně, což Hauzr ne. Tak zkuste poměřit to sedlo, co tady hodily sceen výše

Uznávám, že si o sedlech Hauzr obecně také myslím svoje, ale aktuálně jedno vlastním na velice citlivé A1/1, protože je prostě v některých ohledech nejlepší. Když jsem tam měla fyzioterapeutku, tak jsem se cíleně kvuli tomuto ptala, jestli je u koně vše okolo kohoutku a lopatky ok a ona si právě libovala, jak je kůň v nezvyklém pořádku v porovnání s jinými pacienty.

7.4.2016 17:34
polárka.15

XXX.XXX.224.36

keira napsal(a):
Uznávám, že si o sedlech Hauzr obecně také myslím svoje, ale aktuálně jedno vlastním na velice citlivé A1/1, protože je prostě v některých ohledech nejlepší. Když jsem tam měla fyzioterapeutku, tak jsem se cíleně kvuli tomuto ptala, jestli je u koně vše okolo kohoutku a lopatky ok a ona si právě libovala, jak je kůň v nezvyklém pořádku v porovnání s jinými pacienty.

Mohu vědět prosím jaká fyzio? Děkuji.

7.4.2016 19:02
kallisto

XXX.XXX.135.38

Na plnokrevníky se nám velmi osvědčily Kieffery. Aachen, Isar, Garmisch... Jsou všechny s otevřenou komorou, pěkně sedí, kvalita výborná, pro jezdce velmi vhodné, cena příznivá. Máme jich ve stáji několik.

7.4.2016 20:51
keira

XXX.XXX.106.7

Polárko, máte to v SZ, nevím, jestli by si paní přála být někde na věky věků veřejně citována ;-)

kallisto, Kieffery by mě zajímaly, ale zkoušela jsem na tu naší nudli komoru snad 1 nebo 2 a připadalo mi to strašně obrovské. A některé starší mají zužující se páteřní kanál. Jaké jsou rozdíly mezi výše uvedenými modely?

8.4.2016 08:54
polárka.15

XXX.XXX.224.36

ff12345 napsal(a):
No jo, jenže to mluvíte o nových modelech. Slečna za tu cenu stejně sežene jen staršího Kentaura a vyjde to na stejno.

Já měla model z r.2009 - a taky to mělo

8.4.2016 09:03
keira

XXX.XXX.106.7

polárka.15 napsal(a):
Já měla model z r.2009 - a taky to mělo

Jak se to pozná? Měla jsem sedlo z té nové serie (model který se dříve nevyráběl), tak jsem věděla, že by mělo být ok, ale fyzicky jsem si na sedle ničeho zvláštního nevšimla a kůň se hýbal stejně omezeně jako pod jinými (holt plňas, tam se toho moc vykouzlit nedá ;-) ).

8.4.2016 09:15
polárka.15

XXX.XXX.224.36

keira napsal(a):
Jak se to pozná? Měla jsem sedlo z té nové serie (model který se dříve nevyráběl), tak jsem věděla, že by mělo být ok, ale fyzicky jsem si na sedle ničeho zvláštního nevšimla a kůň se hýbal stejně omezeně jako pod jinými (holt plňas, tam se toho moc vykouzlit nedá ;-) ).

To poznáte podle polštářů jak sedí na lopatce koně. Standard jsem měla v lopatce vražený, nový, je více vykrojení, vyměkčený a kopíruje tvar. Prostě dokonale obteče koně, to jsem prostě v sériovce nenašla. Já mám na míru a kobyla šlape jak nikdy, rozdíl markantní

8.4.2016 17:52
svatka

XXX.XXX.70.17

Dohnalová má teď v úzký komoře Appaloosu (http://www.a-sedla.cz/skokove-sedlo-prestige-prestige-appaloosa-professional-ad2ie), ty Prestige jdou dost často napasovat i na koně, co maj kohoutek jak žiletku - ale dala bych si pozor, jedničková komora je na koně, co má vážně záda jako střechu a v praxi skoro žádnému koni nesedí - to, že je kůň drobný a úzký v plecích, ještě neznamená, že má i úzká záda. Já třeba mám kobylu jak záložku do knihy a komoru má regulérně 2.5 - 3.
Taky by mě zaujalo tohle sedlo - http://www.a-sedla.cz/skokove-sedlo-passier-passier-vss-t7xt2 - Passier je kvalitou o několik tříd jinde než Kentaury, neřku-li Hauzry (k těm nemůžu říct nic hezkého, a tak raději neříkám nic:o).

Přidejte reakci

Přidat smajlík