Ohradnik napojeny na autobaterii jde?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2016 21:02
graminda

XXX.XXX.143.214

Ahoj! Potrebuji radu nejlip vlastni zkusennost a jeste lip fotku, mam natazeny ohradnik v izolatorech na drevenych kulech, jde mi o to zda ten ohradnik nejakym stylem napojim jen prez autobaterii a zda bude trosku kopat, co vse k tomu popripade potrebuji? Podotykam je to vybeh cca 25x25m a kun by tam chodil 2-3 denne ne na cele dny... Predem diky za rady, pulka lidi rekne nelze a druha ze to jde, tak se ptam tady a proto nejlip vlastni zkusenost...

20.4.2016 22:20
Chinny

XXX.XXX.73.230

Záleží hlavně na tom, zda máte zdroj s bateriovým / kombinovaným napájením, nebo pouze síťový - tam by to nešlo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2016 22:28

No, nejsem elektrikář, ale nedokážu si představit, že by to mohlo fungovat. Proto se používá ohradníkový zdroj, který dává výboje - kdybyste to napojila rovnou, je otázka, jaké napětí by v ohradníku bylo a nejspíš by baterka vydržela jen několik hodin? Takto vydrží několik týdnů, i měsíců, když je správně zapojená, uzemněná, nikde neprobíjí...
Mrkněte třeba na toto schéma zapojení el.ohradníku: http://www.kamir.cz/infoportal/schema-elektrickeho-ohradniku-a-popis-soucasti
Např. na tomto webu v tomto článku: http://ks-kutils.blog.cz/1004/elektricky-ohradnik je vysvětleno, jak funguje el. ohradník a proč je potřeba používat zdroj, který proud, který vyrobí baterka zesílí a rozfázuje do výbojů...
V dnešním světě přemíry informací není tak těžké najít odpovědi na otázky, které člověk pokládá, když trochu pohledá...

20.4.2016 22:29

Otázka zněla, zda se dá ohradník připojit na autobaterii. Podle mě na ní zní odpověď: nedá.

20.4.2016 23:15
Chinny

XXX.XXX.73.230

Taková varianta mě vskutku nenapadla, ale osobně bych to (už jen z bezpečnostního hlediska) nezkoušela.

21.4.2016 08:55
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Já myslím, že to jde, my to budeme zkoušet teď o víkendu. Máme také jednu ohradu dál a s elektrikou by to bylo komplikované. A u některých bateriových ohradníku to i píšou, že buď je na tu suchou 9v baterii /jednorázovou, nenabíjecí/ nebo na 12V /co je ta autobaterie/. Jen nemám představu, jak dlouho to vydrží nabité. Tak to bude chtít ze začátku kontrolovat zkoušečkou.

21.4.2016 10:33
graminda

XXX.XXX.8.202

Udajne to tak znami ma ale vite jak vse je z doslechu proto jsem chtelavedet zda by to slo nez tohp zdrpje nejakym stylem, par lidi rekne nelze a par zw to majo dpma ale vlastne jsem to u nikoho nevidela jeste nooo.

21.4.2016 11:24
chex

XXX.XXX.0.117

Musite mit zdroj a ten v poho napojite na autobaterii.

21.4.2016 12:49
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Bez zdroje to nejde.jedná se o vysokonapěťový impuls o malém proudu, kdežto z baterie dostanete 12V o vysokém proudu.Pro laiky zjednodušeně napětí (volty) kopou, proud (ampéry) obvrlášť u stejnosměrného proudu tě popalí a mohou způsobit smrt.Proto je běžně u ohradníku napětí až 8000 V a je to bezpečné

Přidejte reakci

Přidat smajlík