Vaslatenka

XXX.XXX.41.2
Chci se zeptat,
valach se mi teď často drbe, nic moc jsme na něm nenašli, nepřijde mi, že by měl všenky nebo tak něco. Občas má semtam malé odlupky, řekla bych něco jako plíseň. Někdo nám doporučil Neostomosan. Četla jsem, že je to celkově antiparazitikum a ráda bych to na něj preventivně použila. Jak se to ředí chápu, ale zajímalo by mě, jak to na něj mám použít. Mám ho v tom přímo nějak za pomocí houbičky vykoupat (na to mi přijde ještě brzo, ale kdyžtak by se to nějak provedlo), nebo stačí po těle a na postižená místa rozprášit rozstřikovačem a třeba umít hřívu a ocas ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak jste řekla - dá se to aplikovat jak nástřikem tak i "vykoupat" v řádně zředěném roztoku - ředění je uvedeno na obalu, nebo lze najít na webu.
Jen bacha - je pak potřeba se zodpovědně vyhýbat styku s vodou v přírodě - zabíjí to vodní živočichy až několik týdnů po aplikaci (kdybyste to dávala na nohy nebo ocas třeba)...
Umývám koně takto : Naředím si vlažnou vobu s přípravkem do kýble. Vezmu hubku a pořádně ji namočím a snažím se to vetřít do srsti. Takže nemáčím pouze po srsti, ale jedu i proti srsti, aby se přípravek dostal opravdu až ke kůži. Hlavu vynechávám, protože nechci, aby se přípravek dostal do očí. Je dobré se pořádně zaměřit na kořen ocasu a krk v místech kde vyrůstá hříva. :).