Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2016 18:04
andulin

XXX.XXX.125.54

Zdravím všechny, vím, že už těhle dotazů tady bylo dost. Vše jsem si prošla. Ale i tak mi to nedá nezkusit se zeptat, na Váš názor co si myslíte. Vypadá to na mimino nebo ne? První fotka je z první poloviny února, druhá focená dnes. Kobylka má sebe hříbě koupené současně. Té je 10 měsíců, stále od ní trochu pije, tak nevím, jestli se dá poznat nějak vemínko v tomto případě. Děkuji za názory.

25.4.2016 13:25
vattunka

XXX.XXX.129.153

Tak jenom taková moje zkušenost, pokud je kobyla znova březí, sama si zavčasu hříbě pod sebou odstaví a už mu prostě nedá napít a šetří výživu pro to v břiše, pokud jí dává pořád napít, tipla bych, že březí není...

25.4.2016 13:44
anobbona

XXX.XXX.84.98

Na to, že sama odstaví není spolehnutí, zrovna nedávno tady někdo vkládal fotku matky, která kojila svého potomka a z druhé strany pilo její starší hříbě...
mě to bříško přijde na obou fotkách stejné, možná na té nové je trošku větší, ale to zkreslují ty chlupy.
Proč máte podezření na březost, kobyla byla s hřebcem?

25.4.2016 20:17
vattunka

XXX.XXX.129.153

No jestli šlo o fjordy tak to jsem vkládala já a šlo o syna a brášku matky, takže hříbata byla stejně stará, rozhodně si nemyslím, že by kobyla nechávala pít hříbě pod sebou, kdyby byla březí...podle velikosti břicha bych rozhodně neusuzovala.Takže by měla zadavatelka aspoň napsat proč se domnívá, že je březí a od kdy do kdy případně byla připouštěná, či s hřebcem...

25.4.2016 20:20
anobbona

XXX.XXX.84.98

Ne někdo tady (no možná to bylo někde jinde v diskuzi) nedávno dával tak 14denní hříbě a roční hříbě co pilo od své matky zaráz.

25.4.2016 21:51
andulin

XXX.XXX.125.54

Koupili jsme obě ponice v únoru. Pán se zmínil, že měli minulý rok ustájeného hřebečka. Nijak zvlášť jsme to dál neřešili. Až naše veterinářka se tvářila podezíravě. Sono přes břicho nic moc neukázalo. Sono vnitřkem pokud vím tak nejde. Sama se ptala, jestli by v tom byl problém a tak ať se necháme překvapit. Bereme to tak. Buď bude nebo ne. Ale červíček hlodá každý den :). Nebereme to jako něco zásadního. Zajímaly mě právě zkušenosti ohledně starších hříbat atd... Malou nechá napít vždycky ráno, protože přes noc jsou odděleně. Potom jsem je zahlídla občas přes den. Ale většinou ji právě nechá se přisát a po pár vteřinách ji odhání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík