duchodce23

XXX.XXX.58.110
Dobrý den,
mám doma necelý měsíc plňasku, která chytá doslova histerák z traktorů a projíždějících kamionů/náklaďáků zkrátka ze všech větších aut. Poslední vyjížďka dopadla tak, že se vzepla, když kolem projížděl náklaďák (a to zpomalil a za ní šel kůň co tohle zná a neřeší to) a po té, co jsem spadla zdrhla. Sem jsem zavítala proto, jestli s tím náhodou někdo nemáte zkušenosti? :) Vyhýbat se tomu nechci, přecijen tu jsou v okolí zemědělci a za jednu vyjížďku potkáme i 3 traktory a o kamionech ani nemluvně.. a bohužel musíme asi 100? metrů jít po cestě (není to hlavní cesta, jen cesta mezi dvěmi vesnicemi) a tak bych ji ráda tohoto strachu zbavila, ať můžeme normálně fungovat i na vyjížďkách :/ :)
Za jakékoliv zkušenosti/rady budu velmi vděčná :).
Idealni je zvykat postupne a ne hned vjet na cestu. Jit treba jenom k ceste a nechat ji koukat a postupne se priblizovat kdyz bude v klidu. Nebo je taky dobre domluvit se s nekym kdo ma traktor nebo nakladak a vzit ji k tomu kdyz stoji at se podiva a pak zkusit nastartovat a nechat ji koukat dokud nebude v klidu pak se treba kousek rozjet a tak postupne at si zvykne ze ji to nic neudela. Ale bez pripravy bych s takovym konem rozhodne na cestu nelezla nebo to skonci pruserem.