Pastevní ustájení cena

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2016 14:08
tynanachod

XXX.XXX.118.14

Chtěla bych se zeptat kolik si tak říct za pastevní ústájení.Za 4ha pastvin, přístřešek, sedlovnu+menší zázemí a kruhovku? Děkuji za odpovědi

11.5.2016 14:26
chex

XXX.XXX.209.98

Kolik koní na těch 4 ha?

11.5.2016 14:33
tynanachod

XXX.XXX.118.14

Maximálně 5 koní.

Sophii

11.5.2016 14:44
Sophii

XXX.XXX.205.245

V jakém kraji, co máte v okolí za stáje, kolik nabízejí oni? Co můžete nabídnout vy? Budete ty koně i krmit? Nebo je to na majitelích? Případně co máte vše v ceně? Jen seno? Nebo třeba i oves?
U nás se to pohybuje od 2000 do 3000...

12.5.2016 06:16
anobbona

XXX.XXX.84.98

Nemůžeš se ptát ostatních kolik si říct!
Spočítej si náklady na provoz a budeš mít hned výsledek.
Jasně zažité je, že pastevní ustájení je levnější než boxové, ale náklady jsou navlas stejné, no maličké rozdíly tam jsou, ale základ je stejný.

Takže si spočítej režiji, udělej si několikaletý plán co je potřeba vybudovat (protože ono jen ohradit pár ha plochy fakt nestačí), propočítej suma sumárum, vyděl měsíčně a máš cenu.

Lina225

12.5.2016 08:35
Lina225

XXX.XXX.131.91

Přepočítat si to sice můžete, ale směrodatné je vždy pouze to, co a za kolik nabízí konkurence. Takže si projděte stáje v okolí cca 20km, sepište si, co nabízí a kolik si účtují a podle toho sestavte cenu, kterou by průměrný rozumný zakazník byl ochoten na daném konkurenčním trhu platit. Rozdíly v cenách se extrémně liší, já osobně mám pastevně ustájeno za 5000, ale to neznamená, že takovou částku můžete žádat i vy.

12.5.2016 16:35
koně

XXX.XXX.205.252

V ostatních příspěvcích hektary teprve kupujete a chystáte se je osévat.
A než tohle všechno bude doopravdy použitelnou pastvinou, budou třeba ceny někde úplně jinde, než teď.
Zatím si můžete sčítat náklady.
A až opravdu budete mít co nabídnout tzn. dobře ohrazenou pastvinu a přístřeškem, postavenou sedlovnu, funkční zázemí, vyřešené napájení, dodavatele sena, skladování či odvoz hnoje a spousty jiných podstatných věcí pro začátek, můžete si sama vypočítat, kolik vás to dosud stálo.
Pak už budete vědět cenu, za kterou dokážete o vám svěřené koně řádně pečovat.Aniž by hrozilo, že budou hladovět a hloupost, jako třeba rozbitý ohradník, vám zkomplikuje rozpočet na léta dopředu.
Do nabídky popíšete, co opravdu hodláte poskytovat.A pak už můžete doufat, že se někdo ozve

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2016 17:26

Anobbona: Znám v okolí dvoje ustájení, kde se cena neliší, ať jsou koně 24/7 nebo box na noc (v létě na den) a pastevní výběhy. Za mě - raději bych zajišťovala chod stáje, než obstarávala hektary pastvin (hlavně v zimě).. ;) všichni mají pocit (nemyslím Vy), že za to, že někdo "vypustí koně na louku" si přeci nemůže říct moc peněz, ale je to nesmysl. Každý, kdo máme už nějaké zkušenosti s ustájeními - tedy minimálně jsme majitelé, ne-li ustajovatelé - musíme dobře vědět, že zajistit kvalitní péči koním venku je opravdu tvrdá dřina, často nemožná bez pomoci techniky...a tak či tak zabere mrtě času.

12.5.2016 20:07
anobbona

XXX.XXX.84.98

Hhippie ustajuji pastevně a fakt si nemyslím, že za pastevko by mělo být placeno málo peněz, ale bohužel je to prostě tvrdě vryté do povědomí lidí, že pastevko je holt levnější.
Kolikrát v zimě si přeji místo toho abych ty koně měla venku, kdyby raději byly zavření v boxe a já měla usnadněnou práci...Zrovna třeba letošní zima byla přímo horor - napřed sucho a tvrdo a pak děsně deštivo a blátivo (oproti současnému stavu, kdy už opět začíná být děsně sucho a to je před senama), sice mám dost velkou plochu zpevněnou, ale zbytek zimní ohrady byl jedno velké bahniště.
Fakt si nemyslím, že by pastevko mělo být levnější cenově, ono to není jenom o tom vypustit ty koně ven.

12.5.2016 20:29

anobbona napsal(a):
Hhippie ustajuji pastevně a fakt si nemyslím, že za pastevko by mělo být placeno málo peněz, ale bohužel je to prostě tvrdě vryté do povědomí lidí, že pastevko je holt levnější.
Kolikrát v zimě si přeji místo toho abych ty koně měla venku, kdyby raději byly zavření v boxe a já měla usnadněnou práci...Zrovna třeba letošní zima byla přímo horor - napřed sucho a tvrdo a pak děsně deštivo a blátivo (oproti současnému stavu, kdy už opět začíná být děsně sucho a to je před senama), sice mám dost velkou plochu zpevněnou, ale zbytek zimní ohrady byl jedno velké bahniště.
Fakt si nemyslím, že by pastevko mělo být levnější cenově, ono to není jenom o tom vypustit ty koně ven.

Jo, jenže ti boxovaní koně taky potřebují výběh. A čím jsou venku déle, tím lépe. A taky byste měla brzy na nezpevněné ploše jedno velké bahniště - a to i pokud by venku byli třeba jen pět hodin denně. Možná se v zimě boxovaní koně obejdou bez venkovního přístřešku, ale v létě by bodl. A pokud jsou venku co nejdéle to jde (za světla), tak potřebují i venku vodu a v zimě i seno. Taky by výběh potřeboval uklízet, pravda, bobků by tam bylo méně.Takže jste na tom samém jako u pastevního ustájení, plus navíc práce v boxech.

Druhá věc je, že za kvalitní pastevko si ráda připlatím a nebudu se divit, když bude stát více než méně kvalitní, ač stále slušné, boxové ustájení o dvě vesnice dále.

12.5.2016 22:09

Ann: Jo, letošní zima byl mazec. Už jsem z toho byla fakt v depresi :( Taky mám zastřešené krmeliště se zpevněným povrchem - ne moc velké, ale koně se odtamtud nehnou, jen na pití... úplně jim rozumim - všude kolem do půlky holení bahno, ve kterém jsem ztrácela holinky... letos mám v plánu rozšiřivat "tosiplastové" plochy - napojení přístřešků a krmeliště, abych se já nemusela brodit, když kydám přístřešky a oni nemuseli do toho bláta, když chtějí jít spát..
A sucho je, fakt bída. Ještě, že já nepotřebuji řešit kvalitní trávu, právě naopak - když má člověk dobře úživné koně, spíš řeší, jak pást co nejnižší porosty (zrovna jsme dnes vypustili ovce na plochy, kam koně teprv půjdou...tak doufám, že to trochu opasou, ať zas z ořů nemám bečky ).

Přidejte reakci

Přidat smajlík