Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.5.2016 07:12
kedo

XXX.XXX.56.34

Zdravim, mam takovej problem.Mam hribe, ktere ma 3 mesice a jeste jsem ho skoro nepohladila.Jen jednou a to kdyz pil mliko, tak jsem na nej pomaloucku sahla a on se uplne roztrepal.Az mi ho bylo lito.Ve vybehu za mnou chodi, cucha ke me, ale jakmile natahnu pomaloucku ruku, tak utece :'( Uz nevim co mam delat.Porad je to stejne.Nikdy jsem se stim nesetkala. :'(.

13.5.2016 07:30
mgtka

XXX.XXX.92.43

Zkusila bych treba chodit s kobylou na prochazku, maleho samozrejme sebou, nebo si ji brat na cisteni, nechat se jen ocichavat, at vidi ze se mame nic nedeje. Tam jste to asi trochu zapinkali hned ze startu, asi jste ho ani nezvykali na ohlavku a jine osetrovani, to se vam muze vymstit.

19.5.2016 10:15
22verunka

XXX.XXX.142.168

Presne tak jak pise mgtka. Chodte na prochazky budte s nimi co nejvice a hribe nechte at prijde samo. Bohuzel ve trech mesicich uz by melo hribe zvedat alespon nozky a byt zvykle na osahavani na celem tele pro pripad kdyby bylo treba volat veta. Mozna ze me ted mnozi odsoudi ale nase letosni hribata uz nozky zvedaj je jim 14 dnu. Sice jsou to vteriny ale chapou tlak na ktery maji reagovat. Hribousi jsou osahani a velmi kontaktni. S takovymi konmi do budoucna je pul prace. Ale neveste hlavu da se to dohnat. Ale musite opravdu denne. A porad dokolecka.

19.5.2016 13:15
vattunka

XXX.XXX.129.153

Přesně tak, naše hříbata také vše znají hned od prvních hodin, protože je máme na pastvině, potřebuju je na sebe nakontaktovat co nejdřív, protože pak se přesně stane to, že to hříbě už nechytnu...takže také ohlávku mají ihned nejlépe dokud se ještě nepostavili a jsou hnedka řádně ošahaný, jakmile se postaví a matka si pořeší svoje, ihned se učí zvedat nožky, možná se to někomu zdá moc hrr, ale moje zkušenost, že co se naučí během několika hodin, má prostě zafixovaný, pak to první měsíc jen opakuji a už to má na furt.zpravidla první měsíc už "strouháme", drobné orašplování, ono totiž pokud je nějaký problém na nožkách a kopytech, je ten čas opravdu omezený, po který se tomu dá pomoct.Ale to už zadavatelka projela, takže...
i bych se nebála si je brát na nějaký uzavřený prostor, box, pokud to kobyla dobře snáší a nevadí jí to, tam máte nejlepší možnost se ke hříběti dostat a trávit s nima mraky času, prostě si tam klidně sednout a čekat, teď už to hříbě musí kontakt vyhledat samo, teď už to nejde z vaší strany.samozřejmě manipulace s matkou, kdy hříbo vidí, že je vše o.k. je také velmi důležité, takže hlavně nestresovat kobylu a časem se to poddá, ale už neotálejte...

19.5.2016 14:58
22verunka

XXX.XXX.115.146

Presne plne souhlasim. my uz taky ohlávky nosine. taky mi znama konarka tvrdila ze hribata takhle brzo zatezovat není dobře.
ale proste co se v mladi naucis... a funguje to tak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík