h.

XXX.XXX.222.209
Nevíte o někom, kdo takové kurzy pořádá? Chtěla jsem jet na kurz k panu Hajtmarovi, ale nevím, jestli ještě vůbec funguje, jeho webové stránky jsou zablokované a nikde na něj nemůžu najít kontakt.
Zkuste Eldorado Odrlice (u Senice na Hané), mají internetové stránky, kde jsou uvedené všechny kontakty
Nepořádají tam sice zvláštní kurzy určené pro širokou veřejnost, ale věnují se výcviku koní do tahu a sportovnímu zápřahu. Majitel je schopný inteligentní člověk se zkušenostmi, který dokáže naučit práci s jedničkou i párou i úplného laika.
Je možné přijet i s vlastním koněm a pracovat s ním pod dohledem, nebo tam má k dispozici několik "školních" koní, kobyla/valach/hřebci. Všechno je na domluvě.
Já jsem na něho dostala velmi dobré reference od p. Iše a později i od p. Nesvačila staršího. Dokázal mě z nuly připravit za necelých 6 měsíců na složení zkoušky výcviku jezdce spřežení a letos na podzim bych měla pod jeho vedením začít startovat i na ofic. závodech.
h.

XXX.XXX.222.209
Alfi pav: Vypadá to dobře, ale asi by se mi víc líbil jenom nějaký jednorázový např. víkendový kurz. Vzhledem k tomu, že vlastního koně zatím nemám a chtěla bych si to v podstatě jen zkusit. Ale díky za tip, třeba se to bude jednou hodit.
makki: To je mi bohužel k ničemu, protože facebook nemám a nemíním si ho pořizovat, ale díky za snahu. Na ty Kladruby jsem se už dívala, ale tam je to jen s vlastním spřežením.
h.
napsal(a):
Alfi pav: Vypadá to dobře, ale asi by se mi víc líbil jenom nějaký jednorázový např. víkendový kurz. Vzhledem k tomu, že vlastního koně zatím nemám a chtěla bych si to v podstatě jen zkusit. Ale díky za tip, třeba se to bude jednou hodit.
makki: To je mi bohužel k ničemu, protože facebook nemám a nemíním si ho pořizovat, ale díky za snahu. Na ty Kladruby jsem se už dívala, ale tam je to jen s vlastním spřežením.
Mejl na Petru Šanturovou
Petra.santurovova@seznam.cz.
h.
napsal(a):
Problém je v tom, že jen za dva dny budete pořád jako alenka v říši divů, i když budete zapřahat celý den a nic moc vám to nedá, jen z toho budete mít hlavu v pejru. Týden je rozhodně pro začátek dobrá volba, pokud tedy máte zájem se tomu případně i do budoucna nějak věnovat. Pokud vím, tak v Odrlicích přímo u nich je možné se i ubytovat a myslím se tam dá pořešit i nějaké jídlo.
Mě trvalo přes dva týdny pravidelné a skoro denní práce, než jsem si zvykla na ten zvláštní pocit, že sedíte koni za zadkem a ne na něm, jediné čím ho de facto ovládáte jsou opratě/bič/hlas a navíc si musíte najednou dávat naráz pozor na tolik věcí (nejen na koně, ale i na kočár, okolní prostředí,..), že z toho jde člověku hlava kolem. Navíc to pro mě byla úplně první zkušenost s vedením koní na páce a to taky člověk musí zažít.
Než jsem s tím začala, tak jsem si taky myslela, jak je to jednoduché a jak to zvládnu levou zadní, ale ouha, není to taková sranda, když to chcete dělat dobře. Je to zatraceně náročné, kam se hrabe podsedlové ježdění..., ale čím víc se tomu věnujete, tím víc vás to baví, tedy aspoň mě.
ŽKna

XXX.XXX.248.247
A co Nesvačil senior?
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/2746333/vycvik-kocarovych-koni/.
h.

XXX.XXX.222.209
Díky.