NathaliKoll

XXX.XXX.2.3
Dobrý den, chci připustit mojí frísku s strakatým kwpn hřebcem. Podle referencí na hřebce s ním fríské kobyly mají krásne strakaté barock pinto hříbě. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Nechci koníka na nějaké Grand Prix drezurní závody ale jen na občasné hobby. Četla jsem také že někteří jedinci tohoto "křížence" jsou i docela slušní skokani. Co si o tom myslíte?
Děkuji.
Sophii

XXX.XXX.205.245
Já bych připustila frískou klisnu frísem, ani ne tak pro to, že bych byla prpti křížení jako pro to, že i roček se tady dá prodat za celkem obstojný peníz, a za ten se pak dá koupit kvalitní strakáček do sportu. Lepší než sázky do loterie.
NathaliKoll

XXX.XXX.23.17
Sophii
napsal(a):
Já bych připustila frískou klisnu frísem, ani ne tak pro to, že bych byla prpti křížení jako pro to, že i roček se tady dá prodat za celkem obstojný peníz, a za ten se pak dá koupit kvalitní strakáček do sportu. Lepší než sázky do loterie.
Hříbě prodat nechci, je to taková srdeční záležitost. Ale čistého fríse už také nechci, chci o trochu víc "lehčího koníka". Prosím nepište mi ať si koně radši koupím než dělat křížence.
edwina

XXX.XXX.40.41
V rámci PK Barock Pinto bych do takového "křížení" klidně šla. Držela bych se plemenné knihy už jen proto, abych se mohla podívat na výsledky z takového spojení (fríská klisna x teplokrevný hřebec). A kdyby se mi hříbata po zvoleném hřebci líbila, klidně bych si klisnu strakatým KWPN připustila a nepátrala na iFauně, zda se mnou "koňácký plebs", který leckdy nevlastní žádného čistokrevného koně, natož chovného daného plemene, souhlasí. Takže bych si hřebce vybrala zde: http://www.barockpinto.cz/hrebci.php. A pokud bych si nebyla svou volbou jistá, poradila bych se s inspektory pro Barock Pinto. Přeji hodně chovatelských úspěchů a nenechte se otrávit. Hříbata máme pro radost, pro peníze jen málokdo, tak si pořiďte ze své klisny hříbka takového, jaký se vám líbí.
Ja teda nechapu proc se tu porad ptate na krizeni. Nazoru jste si uz vyslechla dost a stejne se ptate znova. Pokud vam to nekdo neschvali tak je neprejici d...l co sam nema chovne kone a proto nema narok se vyjadrit. Chcete kone na skakani a proto pripustite frisku. Tohle vam normalni clovek neschvali s tim se smirte. Rozhodnuta jste tak nevim co chcete vlastne slyset.
Ja osobne nemam nic proti krizeni pokud je promyslene a za nejakym ucelem a provadi ho nekdo kdo tomu rozumi. Ale pripustit cokoli cimkoli jen proto ze ta moje kobyla je tak uzasna ale zaroven je do vozu a ja chci skakat je hloupe a sobecke.
NathaliKoll

XXX.XXX.51.26
DandaL
napsal(a):
Ja teda nechapu proc se tu porad ptate na krizeni. Nazoru jste si uz vyslechla dost a stejne se ptate znova. Pokud vam to nekdo neschvali tak je neprejici d...l co sam nema chovne kone a proto nema narok se vyjadrit. Chcete kone na skakani a proto pripustite frisku. Tohle vam normalni clovek neschvali s tim se smirte. Rozhodnuta jste tak nevim co chcete vlastne slyset.
Ja osobne nemam nic proti krizeni pokud je promyslene a za nejakym ucelem a provadi ho nekdo kdo tomu rozumi. Ale pripustit cokoli cimkoli jen proto ze ta moje kobyla je tak uzasna ale zaroven je do vozu a ja chci skakat je hloupe a sobecke.
Kdo říkal že chci koně na skákání?:) jen jsem to někde slyšela nebo četla že někteří tito kříženci dobře skáčou tak se mi to jen zdálo zajímavé. A kobylu nemám do vozu ale tím že je lehčí typ tak nějaké malé překážky jí vůbec nedělají problém a baví jí to. A chci ji připustit s KWPN protože se zajímám o barock pinto;).
NathaliKoll

XXX.XXX.51.26
edwina
napsal(a):
V rámci PK Barock Pinto bych do takového "křížení" klidně šla. Držela bych se plemenné knihy už jen proto, abych se mohla podívat na výsledky z takového spojení (fríská klisna x teplokrevný hřebec). A kdyby se mi hříbata po zvoleném hřebci líbila, klidně bych si klisnu strakatým KWPN připustila a nepátrala na iFauně, zda se mnou "koňácký plebs", který leckdy nevlastní žádného čistokrevného koně, natož chovného daného plemene, souhlasí. Takže bych si hřebce vybrala zde: http://www.barockpinto.cz/hrebci.php. A pokud bych si nebyla svou volbou jistá, poradila bych se s inspektory pro Barock Pinto. Přeji hodně chovatelských úspěchů a nenechte se otrávit. Hříbata máme pro radost, pro peníze jen málokdo, tak si pořiďte ze své klisny hříbka takového, jaký se vám líbí.
Děkuji konečně rozumný názor:).
On fris je totiz kun hlavne do vozu proto byl slechten. A pripustenim necim lehcim a sportovnejsim vam stejne neda zaruku ze hribe bude do sportu.
Uz jsem videla tolik nezdarenych hribat ze toto proste neschvaluju. Pro priklad treba mohutna vysoka kobyla kterou pripustili mensim a drobnym hrebcem a hribe bylo jeste vyssi a mohutnejsi nez matka. A to kobyla byla chovna se supr puvodem a dala predtim nekolik krasnych hribat jenze u tohoto byl otec jineho plemene a neprovereny v chovu. Nebo po jinem krizeni dvou ruznych plemen vylezlo hribe ktere bylo i ve vyssim veku tezce prestavene a nesoumerne takze spatne jezditelne. A tak bych mohla pokracovat.
Proto si myslim ze krizeni dvou ruznych plemen uz je pouze pro nekoho zkuseneho. Pokud vam jde tedy o to aby hribe bylo k necemu. Jestlize je vam fuk jak bude hribe vypadat a jake muze mit vady pak si samozrejme pripoustejte. A o barockpinto si taky myslim svoje ale to vas urcite nezajima stejne jako veskere ostatni prispevky ktere vam to pripousteni neschvaluji. A stejne uz jste se asi rozhodla i kdyz letos uz je na pripousteni docela pozde.