Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

NathaliKoll

17.6.2016 12:43
NathaliKoll

XXX.XXX.2.3

Dobrý den, chci připustit mojí frísku s strakatým kwpn hřebcem. Podle referencí na hřebce s ním fríské kobyly mají krásne strakaté barock pinto hříbě. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Nechci koníka na nějaké Grand Prix drezurní závody ale jen na občasné hobby. Četla jsem také že někteří jedinci tohoto "křížence" jsou i docela slušní skokani. Co si o tom myslíte?
Děkuji.

Sophii

17.6.2016 22:08
Sophii

XXX.XXX.205.245

Já bych připustila frískou klisnu frísem, ani ne tak pro to, že bych byla prpti křížení jako pro to, že i roček se tady dá prodat za celkem obstojný peníz, a za ten se pak dá koupit kvalitní strakáček do sportu. Lepší než sázky do loterie.

NathaliKoll

17.6.2016 22:24
NathaliKoll

XXX.XXX.23.17

Sophii napsal(a):
Já bych připustila frískou klisnu frísem, ani ne tak pro to, že bych byla prpti křížení jako pro to, že i roček se tady dá prodat za celkem obstojný peníz, a za ten se pak dá koupit kvalitní strakáček do sportu. Lepší než sázky do loterie.

Hříbě prodat nechci, je to taková srdeční záležitost. Ale čistého fríse už také nechci, chci o trochu víc "lehčího koníka". Prosím nepište mi ať si koně radši koupím než dělat křížence.

edwina

18.6.2016 08:14
edwina

XXX.XXX.40.41

V rámci PK Barock Pinto bych do takového "křížení" klidně šla. Držela bych se plemenné knihy už jen proto, abych se mohla podívat na výsledky z takového spojení (fríská klisna x teplokrevný hřebec). A kdyby se mi hříbata po zvoleném hřebci líbila, klidně bych si klisnu strakatým KWPN připustila a nepátrala na iFauně, zda se mnou "koňácký plebs", který leckdy nevlastní žádného čistokrevného koně, natož chovného daného plemene, souhlasí. Takže bych si hřebce vybrala zde: http://www.barockpinto.cz/hrebci.php. A pokud bych si nebyla svou volbou jistá, poradila bych se s inspektory pro Barock Pinto. Přeji hodně chovatelských úspěchů a nenechte se otrávit. Hříbata máme pro radost, pro peníze jen málokdo, tak si pořiďte ze své klisny hříbka takového, jaký se vám líbí.

18.6.2016 10:19
DandaL

XXX.XXX.79.246

Ja teda nechapu proc se tu porad ptate na krizeni. Nazoru jste si uz vyslechla dost a stejne se ptate znova. Pokud vam to nekdo neschvali tak je neprejici d...l co sam nema chovne kone a proto nema narok se vyjadrit. Chcete kone na skakani a proto pripustite frisku. Tohle vam normalni clovek neschvali s tim se smirte. Rozhodnuta jste tak nevim co chcete vlastne slyset.
Ja osobne nemam nic proti krizeni pokud je promyslene a za nejakym ucelem a provadi ho nekdo kdo tomu rozumi. Ale pripustit cokoli cimkoli jen proto ze ta moje kobyla je tak uzasna ale zaroven je do vozu a ja chci skakat je hloupe a sobecke.

NathaliKoll

19.6.2016 10:12
NathaliKoll

XXX.XXX.51.26

DandaL napsal(a):
Ja teda nechapu proc se tu porad ptate na krizeni. Nazoru jste si uz vyslechla dost a stejne se ptate znova. Pokud vam to nekdo neschvali tak je neprejici d...l co sam nema chovne kone a proto nema narok se vyjadrit. Chcete kone na skakani a proto pripustite frisku. Tohle vam normalni clovek neschvali s tim se smirte. Rozhodnuta jste tak nevim co chcete vlastne slyset.
Ja osobne nemam nic proti krizeni pokud je promyslene a za nejakym ucelem a provadi ho nekdo kdo tomu rozumi. Ale pripustit cokoli cimkoli jen proto ze ta moje kobyla je tak uzasna ale zaroven je do vozu a ja chci skakat je hloupe a sobecke.

Kdo říkal že chci koně na skákání?:) jen jsem to někde slyšela nebo četla že někteří tito kříženci dobře skáčou tak se mi to jen zdálo zajímavé. A kobylu nemám do vozu ale tím že je lehčí typ tak nějaké malé překážky jí vůbec nedělají problém a baví jí to. A chci ji připustit s KWPN protože se zajímám o barock pinto;).

NathaliKoll

19.6.2016 10:13
NathaliKoll

XXX.XXX.51.26

edwina napsal(a):
V rámci PK Barock Pinto bych do takového "křížení" klidně šla. Držela bych se plemenné knihy už jen proto, abych se mohla podívat na výsledky z takového spojení (fríská klisna x teplokrevný hřebec). A kdyby se mi hříbata po zvoleném hřebci líbila, klidně bych si klisnu strakatým KWPN připustila a nepátrala na iFauně, zda se mnou "koňácký plebs", který leckdy nevlastní žádného čistokrevného koně, natož chovného daného plemene, souhlasí. Takže bych si hřebce vybrala zde: http://www.barockpinto.cz/hrebci.php. A pokud bych si nebyla svou volbou jistá, poradila bych se s inspektory pro Barock Pinto. Přeji hodně chovatelských úspěchů a nenechte se otrávit. Hříbata máme pro radost, pro peníze jen málokdo, tak si pořiďte ze své klisny hříbka takového, jaký se vám líbí.

Děkuji konečně rozumný názor:).

19.6.2016 10:43
DandaL

XXX.XXX.137.2

On fris je totiz kun hlavne do vozu proto byl slechten. A pripustenim necim lehcim a sportovnejsim vam stejne neda zaruku ze hribe bude do sportu.
Uz jsem videla tolik nezdarenych hribat ze toto proste neschvaluju. Pro priklad treba mohutna vysoka kobyla kterou pripustili mensim a drobnym hrebcem a hribe bylo jeste vyssi a mohutnejsi nez matka. A to kobyla byla chovna se supr puvodem a dala predtim nekolik krasnych hribat jenze u tohoto byl otec jineho plemene a neprovereny v chovu. Nebo po jinem krizeni dvou ruznych plemen vylezlo hribe ktere bylo i ve vyssim veku tezce prestavene a nesoumerne takze spatne jezditelne. A tak bych mohla pokracovat.
Proto si myslim ze krizeni dvou ruznych plemen uz je pouze pro nekoho zkuseneho. Pokud vam jde tedy o to aby hribe bylo k necemu. Jestlize je vam fuk jak bude hribe vypadat a jake muze mit vady pak si samozrejme pripoustejte. A o barockpinto si taky myslim svoje ale to vas urcite nezajima stejne jako veskere ostatni prispevky ktere vam to pripousteni neschvaluji. A stejne uz jste se asi rozhodla i kdyz letos uz je na pripousteni docela pozde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík