Sophii

XXX.XXX.205.245
Zkusila si někdy ulozto.cz?
Sophii

XXX.XXX.205.245
Nemůžeš to minout https://ulozto.cz/!5Fme41keW/poznej-sveho-kone-hempfling-376mb-pdf.
Dobrý den, přidám jeden dotaz ohledně této knížky. Chtěla jsem se zeptat, jestli to, co je v knize Poznej svého koně není náhodou v nové knize obsažená od Hempflinga ( Né ty hledáš koně, kůň hledá tebe kůň)? Má někdo porovnání těchto knížek. Jelikož také tuto knížku sháním a kdyby to bylo v ní obsažené, tak bych si raději koupila tu tluščí. Pokud by někdo neměl srovnání těch to knížek, mohl by mi, prosím, někdo poslat mi obsah oskenovaný do e-mailu (Poznej svého koně) a já bych porovnala obsahy knížek. Děkuji.
Mám Né ty hledáš koně, kůň hledá tebe a je tam napsané, že Poznej svého koně a Tanec s koňmi jsou samostatné knihy, které určité věci rozvádějí. Nejsou v té "bichli" vysloveně obsažené. Co jsem porovnávala Tanec s koňmi, tak tam opravdu všechno není. Poznej svého koně nemám (taky sháním), takže neporovnám, ale předpokládám, že to tam všechno nebude Ty dvě knížky, co mám, ti můžu příští víkend půjčit k prolistování
Presne tak, hned na zaciatku tej knihy co by s nou clovek mohol vrazdit mlatenim po hlavach, je pisane, ze nadvazuje na Poznej sveho kone a Tanec s konmi. Ja som prave kupila to hovado velke a dozvedela sa, ze si mam najskor tie dve male precitat.. Tanec s konmi mam, uz len tu tretiu zhanam, ktorou by vlastne clovek mal zacat :).
Četla jsem všechny zmiňované, všechny jsou k půjčení v krajské knihovně v Pardubicích, takže můžete zkusit hledat i kdesi u vás v knihovnách ;)
Poznej svého koně je od zbylých dvou odlišnější, je tam hlavně ten podrobný popis jednotlivých "typů" koně (typy myšleno hlavně psychologií, ale souvisí i s vnějšími znaky). Podle mě je vcelku nejmíň potřebné ji přečíst, nejméně použitelné v praxi...
A celkově... ty knížky spolu dost souvisí, ale že by vyloženě navazovaly a bylo nutné číst všechny je podle mně nesmysl. Pokud chce někdo podle nich opravdu koněm pracovat, je nejlepší Tanec s koňmi, jako druhou bych dala Ne kůň hledá tebe, není tam tolik konkrétních návodů...
Jasné, není od věci, že je pro každý typ jiný přístup, ale po pravdě řečeno, já z té knížky a typů úplně moudrá nebyla-respektive fakt bych si nedovolila tak věřit a nějakého koně přesně určit, "co je zač". Přišlo mi to často velmi podobné, fotka jednoho koně moc nestačí k vysledování nějakých obecných znaků... Prostě orientačně fajn, ale užitečnější mi přišly spíš druhé dvě knihy. Ale to je jen můj názor :)
Nu, u nás jsou k půjčení všechny tři zcela normálně a pokud na ni nebude zrovna rezervace, což se zpravidla u knížek o koních nestává, můžu si ji nechat doma tři měsíce. A když na to přijde, pak ji vrátit a půjčit znovu. Takže rozhodně nejde jen o prolistování ;) Ale to už je věc každého... Každopádně fajn, že ses ke knížce dostala :).