loko12

XXX.XXX.95.74
Dobrý den, mojí kobylce včera z ničeho nic přes den otekla noha. Otok má na přední noze kolem spěnky, má ho tvrdý a pokulhává. Žádnou ránu jsme nenašli, tak si myslíme, že jí něco píchlo. Ted jí to chladíme a mažeme mastí arnika a trochu se s ní snažíme chodit, aby otok trochu splasknul. Myslíte, že děláme správně? Děkuju za rady.
loko12

XXX.XXX.95.74
Musím ještě napsat, že u spěnky má malou hnisavou ránu, má tam strupy z překážek, které kdysi skákala. Minulý rok a letos na jaře jí to taky hnísalo, ale neměla to nikdy tak oteklé. Ranku mažeme mastí, kterou nám dal minule na to veterinář. Myslíte, že to má z toho tak oteklé?
Tak ono duvodu muze byt vice. Od stipnuti hmyzem nam nikdy kun nekulhal. Mohla se treba nekde bouchnout. Od tech hnisavych strupu to samozrejme taky muze byt. Ale moc si neumim predstavit jak muze mit kun ze skakani strupatou nohu ktera mu rok hnisa. Asi bych chladila a jestli to do tri dnu neprejde tak volala veta.
loko12

XXX.XXX.95.74
Omlovám se, špatně jsem to napsala. Strup má na spěnce (má ho už tam dlouho) a minulý rok se jí to asi jak si lehala slouplo a začalo to hnisat, pak se to zacelilo a včera se to zase slouplo a hniše to. Mám strach, že to nemá z bodnutí, ale z té rány, to by z toho mohla prý vyjít i flegmona :(, ale to snad ne. Naštěstí nám dal minulý rok veterinář na to mast, která v sobě má prý antibiotika. Uvidím, jestli se to do zítřka alespon trochu nezlepší, volám veta.
Pavlaaa

XXX.XXX.162.36
Flegmonu muze mit i z bodnuti hmyzem. Otok sledujte, pokud pojede nahoru, volejte veta radeji ještě vecer. Mast otevrena z lonska, ještě jestli nebyla v lednicce, uz nemusi byt ucinna...
loko12

XXX.XXX.95.74
Mastička v lednici byla. S vetem jsem mluvila, ale má čas až v pondělí.
loko12

XXX.XXX.95.74
Zkusím pohledat jiného. Neznáte veternáře zabývající se i konmi v okolí F-M? Děkuju.