Léčili jste někdo koně kmenovými buňkami? Co přesně jste léčili a na kolik to vyjde? Zajímalo by mě jestli se o tom dá někde dozvědět více, na internetu jsem toho moc nenašla, zajímá mě především cena zda to nebude nad naše možnosti a jaká je přibližná úspěšnost. Chceme léčit natržené šlachy.
Přímo s kmenovými buňkami zkušenost nemám. Na klinice jako podpůrnou léčbu natržené šlachy volili injekci ACP, což se taky získává z biologického materiálu koně z plazmy. Ono by asi nebylo od věci se spojit s klinikou třeba v Brně a nechat si poradit než si ordinovat léčbu (a ne levnou) sám.
hanulinka

XXX.XXX.17.204
V nemecku jsem byla svedkem nasazeni kmenovych bunek u nekolika koni-vzdy slo o slachu.
...mohla jsem sledovat i prubeh lecby i opetovne zarazeni pacientu do sportu..
vse probihalo pod dozorem veterinaru-jednalo se o velmi vykonne a velmi drahe sportovce-z ruznych odvetvi. (parkur, dostihy, dokonce i jeden drezurak)
zpocatku to vypadalo slibne...ale nakonec, pri plne zatezi se u vetsiny pacientu zraneni obnovilo.
tedy lecba ve vetsine pripadu neucinna.
ale je to spousta let zpatky a s lecbou pomoci kmenovych bunek se zacinalo, bylo to velmi drahe, a v podstate se to testovalo.
mozna to nekam pokrocilo za tu dobu.
ale spis bych rekla, ze se od teto metody docela upousti, protoze nesplnuje to, co si od ni vsichni slibovali.
kdyz jsem to kdysi konzultovala na klinice v brne, bylo mi tez receno, ze to neni prilis ucinne.
aale...je take spousta doktoru, kteri vam to doporucovat budou-a vrele, protoze je to pro ne prace a vydelek, popripade si to chteji vyzkouset.
(nekolik mojich znamich bohuzel uz takove zkusenosti maji).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Skúste skor kliniku HM, ak sa nemýlim, v ČR s kmeňovými bunkami pracuje doktorka Mezerová. Viem o šlache, ktorú liečila- ale tam bola úplna ruprúra, bohužiaľ neviem presne čo a kde. Ale výsedok opätovné nasadenie v športe nepriniesol.
My máme veterinárku, ktorá pracuje s kmeňovym s bunkami aj v teréne, zatiaľ sme to využili iba pri koňovi s artrózou, na nejaký čas to pomohlo, ale tak artróza je nezvratná, každopádne na to, v akom stave je noha, chodí kôň výborne. Vetka tvrdí, že výsledky má dobré, cenovo to zá jedna aplikácia vyšla na nejakých v prepočte cca 10.000kč, plus-mínus.
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Vidite, ja byla svedkem nasazeni kmenovych bunek u mnoha pacientu, ale ve vsech pripadech se jednalo o poskozene slachy.
o artrotickych pacientech jsem neslysela nic.
muzete mi to trosku priblizit-jak to probihalo a jak se konik tvaril -tedy jeho pohybovy aparat-po aplikaci?
jezdite jej jeste, nebo je v invalidnim duchodu?
aplikovali jste jen jednou, nebo jste to vicekrat opakovali?
desne mne to zajima...
u slachovych pacientu teda vim, ze to nesplnilo ocekavani a ze sami doktori byli dost zklamani.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nie, kôň žije dlhodobo ako invalidný dôchodca. Prp sa aplikovalo raz, bolo to pre koňa dosť bolestivé(napriek sedácii) v oblasti okolo pätky, keďže v tom čase bola artróza iba tam. Na nejakú dobu kôňkrívať prestal-predpokladám, že to urýchlilo zrast chrupaviek, lebo artróza teda údajne bolí najviac vo fáze kostnatenia, potom už nie. Lenže časom zaćal kôň zase krívať, to už veterinárka ale diagnostikovala ďalšiu artrózu, v kopyte, kam sa dostať nevie. Navyše mu postúpila už aj vyššie najnovšie, takže úplny maród. Dostával sj čistú kyselinu hyalurónovú, tuším ju dostal aj s tým prp, ale ten prvý kĺb, ktorý bolel, ten sa fakt spravil. Zistili sme to zvodnými skúškami, keď na neho nereagoval bolestivo a krívanie šlo až od kopyta. Ale nie som majiteľ, iba som sa toho zúčastnila.