Chystáme se na vandr, plánujeme jej na 5 dní, každý den cca 20 km, volným tempem. A váhám, jak přikrmit svou kobylu. Je to velmi dobře krmitelné ČT, momentálně je na menší pastvě s dokrmováním senem, jinak bez příkrmu, ve velmi dobré výživné kondici. Během vandru bych jí ráda přidala trochu energie, ale váhám, co a kolik. Moje představa je ječno-kukuřičný šrot s trochou minerálky, případně mám k dispozici vojtěškové pelety. Co byste mi poradili vy a v jakém množství? A kdy začít s dokrmem? Stačí večer před tím, než vyrazíme?
Určite nezačnite pridávať jadro deň pred odchodom to je moc zlý nápad a koledovanie si o koliku. Keď príkrm tak ako píše rebeks niekoľko týždňov predom, alebo radšej nič. Keď je v dobrej kondícii bude stačiť ak jej na noc naládujete seno a prípadne cez deň tiež aspoň 2-3x, alebo nechajte kone niekde aspoň na hodinu popásť.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Šrot by som nebrala, má obmedzenú źivotnosť, päť dní nevydrží. Keď, tak radšej čistý ovos, zmiešať s minerálkou. Prípadne nejaké elektrolyty, alebo aspoň soľ, nech majú kone v noci k dispozícii.
Ale určite s príkmom začať aspoň týždeň pred, neberte nič, čo nemáte vyskúšané.
Tak pokud bych koupila klasické ovesné vločky (oves nemám)a začala je dávat spolu s tou minerálkou už pár dní (týden) předem, mohlo by být? Oves kobyla v zimě (cca do května) dostávala, takže novinka to pro ni nebude. Počítám tak 0,5 kg ovsa na den, to mohlo být tak akorát, ne? Nebo s jakým množstvím ovsa začít?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud je kobylka snadno krmitelná a jezdí pravidelně na aspoň hodinové vyjížďky (ty většinou vychází podle stylu jízdy na 6 až 12 km), tak bych příkrm na pětidenní puťák po cca 20 km denně vůbec neřešila. Vždyť jsou to dvě hodinky denně v případě, že se většinu času kluše, nebo při chůzi v kopcích s občasným krátkým klusem čtyři hodiny. Zbytek času se zřejmě bude pást. Záhul to může být maximálně pro kopyta, pokud je bosá a cesty budou hodně tvrdý a kamenitý.