Westernový wintec-zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2016 19:43
mgtka

XXX.XXX.92.43

Opět žádám majitele těchto sedel o názor. Co nevidět se stanu majitelkou painta, kterému sice sedí moje skoro nová seneca, ale časem chci zakoupit westernové sedlo a ač je ojetin nepřeberné množství, málokteré se dá věřit. Tak si říkám, jestli nebude lepší si koupit funglovku, ač syntetiku značky, která je v anglickém světě oblíbená.

21.8.2016 15:17
canka

XXX.XXX.33.9

Nemám zkušenost s Wintecem, ale mám též syntetiku, westernové sedlo Norton. Sháněla jsem tenkrát nové sedlo, lehoučké, cenově dostupné a snadno udržovatelné a to mi Norton splnil po všech stránkách. Všichni mě strašili, že pro mě jako pro "dlouhovyjížďkového" jezdce toto sedlo není, že není pohodlné apod. Opak je pravdou...jezdíme s kobylou na 2-4 hodinové vyjížďky, sedlo perfektně drží, je celkem odolné i vůči škrábancům(když někde prolézáte lesem) a na nepohodlí si nemůžu stěžovat...myslím jen, že ten Wintec je oproti Nortonu zbytečně o dost dražší a připadá mi dost podobný...možná má lepší kostru nebo netuším.

Stejsi

21.8.2016 17:32
Stejsi

XXX.XXX.109.153

Naživo sedlo dle mého vkusu vypadá jako kus plastu a po krátké době používání orezává kování a sedlo se jaksi "rozjede" či co. Kvalitně na tom není ani zdaleka jako anglický wintec. Myslím že je to ztráta pěněz, známá jej nemohla po půlročním používání prodat ani za polovic. Já bych ho nechtěla ani zadarmo, stejně jako norton. Pokud lpíte na nové western. syntetice, tak bych už šla do zn Abetta na ralide kostře. Sice se moc v Čechách neprodávají, ale s trochou snahy se sehnat dá. Nebo potom bezkostru Barefoot, sice jsou šíleně předražené, ale stokrát lepší než tenhle wintec Já jsem ted pořídila kožené sedlo ručně šité na dřevěné kostře za 6 tis. sice už něco málo za sebou má, ale stále vypadá moc hezky a hlavně sedí. Hodně štěstí s novým koníkem smajlík

21.8.2016 18:00
mgtka

XXX.XXX.92.43

V abette jsem uz i sedela, bohuzel trmeny nejdou zkratit tak jak potrebuju.
Diky za zkusenost, celkem me udivuje, ze to je oproti anglii takovy rozdil.

22.8.2016 19:33
marky.sugar

XXX.XXX.5.20

Taky se přikláním k názoru, že když syntetiku ve westernu, tak jedině abettu. Sama jsem jí pořizovala při čekání na kožené sedlo a nemůžu si jí vynachválit. Trochu jsem jí vytunila, vyměnila syntetické řemeny za kožené a vím, že dost lidí mění právě i fendry, aby si mohli zkrátit třmeny...

Přidejte reakci

Přidat smajlík