A nenoste ke koním crocsy:D Jde krásně vidět celý obrys kopyta
Pro odlehčení.
Já měla ještě horší modřinu, když mi šlápla na nohu neokovaná hafla, a to jsem měla na noze pevné tenisky, Se dobře trefila hranou kopyta na správné místo na nártu a několik dní jsem nemohla pořádně chodit
Co se týče odolnosti bot při šlápnutí, tak zas moc nevidím rozdíl mezi crocsama a jezdeckou botou.
e

XXX.XXX.213.70
Mně teda kobyla šlápla a následně se nohou protočila na noze v perkách a výsledek dost podobný. A nebyla okovaná. V takových případech dle mě pomůže jen obuv s ocelovými špičkami.
sisi58
napsal(a):
Nepomůže. Plech v botách vám zdeformuje prsty více, než jen šlápnutí od koně.
Pomáhá jen opravdu festovní kožené bory. Něco jako na vysokohorskou turistiku. V tom se ovšem kolem koní moc nechodí
Tuším, že v jednom díle bořičů mýtů tohle testovali (teda ne přímo šlápnutí koněm), a ty zpevněné špičky jsou poměrně spolehlivé.
sisi58
napsal(a):
Je to rozdíl.
Pevná kožená bota a dírované gumové sandále.
Mám vyzkoušenou tu koženou botu
Kobyla se mi na stejnou nohu trefila dvakrát po sobě.
Za 5 let předtím, ani jednou
Jenže jezdecká bota, jak ji znám já (kožená perka), tedy podrážka a tenká kůže není pevná kožená bota.
Jó, když si koníček odloží své bosé kopýtko na moji nohu v zimní kožené pracovní obuvi, tak to je jiná, to tam ten rozdíl fakt je, ale mezi perkama a crocsama rozdíl moc nevidím...
Já už měla na noze odložené i kopyto okovaného chlaďase, na betonu. Měla jsem perka, takže jsem cítila skoro i hlavičky podkováků, ale naštěstí se mu povedlo odložit nohu šikovně a ještě ne plnou vahou, takže mi nic neuděl. Fakt nejhorší byla ta bosá hafla na tenisce.
No jo, to je nevýhoda mít koně doma, když za nima zaběhnu pozdravit je nepřezouvám se na to:)
Naštěstí mám taky koníky bosé i když ten náš batman žádný drobek není.
Tak na mou ocelovou špic si odložila své kopýtko jak kravička, tak kobylka. A ne jednou :). Obé jsem přežila bez úhony a děkovala jsem za okovanou špičku. Ale jednou mi kravička šlápla na nožičku těsně na hraně, kde končí okování boty a začínala má nožička. Bylo to velmi nepříjemné a říkala jsem si jaký blb tohle vymyslel :). Takže záleží jak si zvířátko ráčí svou ctěnou nohu položit na tu Vaší.
Jinak v crocsech chodím ke koním v létě taky. Když se celý den pařím v těch kožených komisákách tak jsem za crocsy vážně ráda. Ale jak vidím, asi se budu pařit :D.
Nedá mi to a tak se podělím zase o své zkušenosti já :)
už něco málo přes rok chodím ke koním a kolem koní bosa a řekla bych že přes mou velkou opatrnost na začátku jsem se propracovala až k určitému instinktu kdy neustále podvědomě vnímám kopyta koní kolem sebe (ve velkém chumlu uprostřed výběhu je to celkem náročná práce).
Za tu dobu se mi přihodil jen jeden úraz (naštěstí jen lehké okuté odložení s následkem nepatrné modřiny a to mou vlastní nepozorností).
Musím však říct že když jsem ještě chodila řádně obutá tak se mi stávalo nejaká ta příhoda poměrně často.
Došlo to dokonce už tak daleko že i na hřbetu jezdím bosa a ten pocit...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nojo, taky jsem si jednou vyžrala šlápnutí naplno - v plné (ale nekožené) botě, okovaným předkem na betoně. Taky se protočila. Přes moje prsty. Mám podezření, že tenkrát něco zlomeného bylo, protože od té doby mě při prochladnutí ve vodě (řeka) ten prst bolí :)
Za mě: nikoho bez plných bot ke svým koním nepustím (klienti, ani rodina).
Já bych, vyjma plánovaného plavení, k nim taky v sandálech nešla.
Ale rozumím, že ne každý holt má ty "preventivní" návyky z oddílů.
Mgtko, ať se Ti to brzy zhojí ;).
Moji kone taky neslapou po lidech, on za to ani nemohl:)
Zlomene mozna neco bude nahore na nartu, jelikoz to docela poboliva kdyz se obouvam, paradoxne tam kde mam modřiny to vubec neboli. A otekle to skoro neni, mam jen malinkou nozicku a nejsem zadna vyzablina:)
K dr. s tim nema smysl jit, tohle se stejne nesadruje ani jinak nefixuje.
Tak já měla něco podobného, když mi ale kobyla šlápla na kotník když mě předtím povalila... :D Taky jsem měla takhle modřiny, a to nejsou ty klasické modřiny po nárazu, ale prostě vylitá krev, která se "slila" dolů ;)
Ono to bolet může asi fest dlouho, já právě po týdnu takovéhle modřiny a neustálé bolesti (tenkrát ještě na škole jsem prostě nemohla chodit do schodů popředu :D ) zašla k doktorovi... Řekla, že mi na nohu šlápl kůň, ale že je to už dýl, sedla si, a doktor vyšel ven za mnou, abych za ním nemusela. Vysvětlila jsem mu, že s tím funguju už týden, ale furt to vypadá takhle, udělaly se rentgeny a fakt tam nebylo nic. Ale kotník i šest let poté bolí a to občas fest...
Naopak teď jsem šla nedávno po čtyřech dnech bolavého modrozelenošedého prstu (incident, kdy se můj prst potkal mezi palicí a sloupkem při zatloukání) pro dobrý pocit na chíru a světe div se, byl zlomený.
Takže pokud vám už jednou řekli, že je noha ok, měla by být ok. A smiřte se s tím, že pokud se vykašlete na nějaké rozhýbání a hlavně i přes bolest jezdit, místovat a takdále, tak to dopadá naprosto jednoznačně a na celý zbytek života.
A navíc, radši vždycky k doktorovi, když už to těm pojišťovnám platíme, ať to někdy vrátí zpět. :D.
ladyzap
napsal(a):
Nedá mi to a tak se podělím zase o své zkušenosti já :)
už něco málo přes rok chodím ke koním a kolem koní bosa a řekla bych že přes mou velkou opatrnost na začátku jsem se propracovala až k určitému instinktu kdy neustále podvědomě vnímám kopyta koní kolem sebe (ve velkém chumlu uprostřed výběhu je to celkem náročná práce).
Za tu dobu se mi přihodil jen jeden úraz (naštěstí jen lehké okuté odložení s následkem nepatrné modřiny a to mou vlastní nepozorností).
Musím však říct že když jsem ještě chodila řádně obutá tak se mi stávalo nejaká ta příhoda poměrně často.
Došlo to dokonce už tak daleko že i na hřbetu jezdím bosa a ten pocit...
Zvažovala jsem nafocení romantických fotek - na koni bez sedla, jen na ohlávce, stylové oblečení, asi nějaké šatičky, a bosa... ale určitě bych si nechala boty a ponožky na kraji louky... představa, že náhoda je blbec, z koně buchnu a poběžím za ním kilometr domu bosá přes kamenité pole.. no nic lákavého
mgtka
napsal(a):
A nenoste ke koním crocsy:D Jde krásně vidět celý obrys kopyta
Pro odlehčení.
Jéjej ale to je ještě dobrý :) škoda, že nemám tu svou tlapu vyfocenou :)..mě vytvořila platfuss jedna kobylka...měla jsem sandály (mimochodem i ty to přezily ! zlaté Tevy :) ) rozpadly se tento víkend definitivně po 6 ti letech... mno a v té době (i když jsem to ještě nevěděla) hodně rozjetou cukrovku a tu nohu jsem necítila - prostě to nebolelo... no chodila jsem s tím tři dny, pak mě viděl manžel a chytl pod krkem a odvezl na pohotovost... noha byla taková duhová pod kotníkem vylitá modřina - tmavé fialové prsty... no pěkné to bylo... odnesly to klouby na malíčku šlachy a bohužel dodnes je noha špatná - je o něco větší do šířky než ta levá... hold platfuss noo... a v těhotenství jsem z ní měla bambuli... :/... otékala 2x tolik než ta levá...
keira
napsal(a):
Zvažovala jsem nafocení romantických fotek - na koni bez sedla, jen na ohlávce, stylové oblečení, asi nějaké šatičky, a bosa... ale určitě bych si nechala boty a ponožky na kraji louky... představa, že náhoda je blbec, z koně buchnu a poběžím za ním kilometr domu bosá přes kamenité pole.. no nic lákavého
tak to vás chápu, ono to u mě začalo procházkami naboso (lesy, louky, křáčí, občas nějaká ta kamenitá cesta) a došlo to až sem, také si nedovedu představit že bych bez jakékoliv přípravy či návyku nožek udělala nebo se mi přihodilo něco takového.
Občas sebou však nosím smotané do ruličky, baleríny".
PS: aby jste si nemysleli, k chození bosa jsem byla, donucena" po několikáté reklamaci drahých turistických bot (opravdu se mi nechtělo neustále jezdit z naší malé dědinky do půl hod. vzdáleného města busem) jsem rezignovala...