Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2016 06:38
moonhousea

XXX.XXX.206.253

Ahojte. Mám dotaz, známá koupila koníka, majitel tvrdil, jak je hodná, jak ji lonžují, jak na ni seděli... No a kobylku ji převezli domů. No po 14ti dnech přišla změna, kobyla se na lonži šklebí, staví se na zadky, jde přes člověka... No změna oproti tomu co ji viděli tam i po převozu. Koně má ve stádě hodné, nikdo ji nic neudělal ani z lidí. Ještě jsem nezažila koně který by se tak změnil. Pán nyní tvrdí že s ní nikdo nikdy nepracoval. Ale že nás tak válcuje! A ukázat ji osobní prostor to je šílený boj. Setkali jste se někdo s tímto? A jak postupovat? Děkuji.

25.9.2016 07:27
ustulina

XXX.XXX.22.113

Ona třeba opravdu mohla být hodná, ale s pánem měli "domluvené" úplně jiné signály a pravidla, který jim vyhovovali.
Teď je kobyla v novém a pro ní to může být vše naprosto odlišné a neznámé než co kdy poznala. Takže začít v klidu úplně od 0, vysvětlit kobyle svoje signály a pravidla. Hlavně žádnej boj a stres.
No, a nebo máte koně nepolíbeného a tam je to to samé, začít od 0, být důslední, spravedliví a laskaví :).

25.9.2016 08:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Rozhodně nespěchat. Co teď pokazíte, špatně napravíte.
Jak píše ustulina, začít od začátku a v klidu.
Zrovna lonžováním bych nezačínala.

25.9.2016 11:34
moonhousea

XXX.XXX.206.253

No vzala jsem ji na kruh, že se podíváme jak chodí, ne honění, jen jsem zjišťovala, že když se chlubil jak s ní dělal ze země, že uvidíme. Jenže ona i při vedení na jízdárnu po mě šlapala, a pořád se šklebila no a pak při vyslání na kruh se začala stavět, běhat přes mě... No očividně lhal... Jinak s ní dělám pomalu a úplně od začátku, jen jsem zvyklá na hodné, nešklebivé tvory smajlík

25.9.2016 13:06
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Kůň v novém prostředí, nové okolí, noví koně, noví lidé, koně si zvykají na změny pomaleji a každý tvor na to reaguje různěji a různě citlivěji. Na někom to jde sotva poznat na někdo je na to více citlivý a dává to více najevo.

Začít od začátku, důrazná, ale spravedlivá a kůň se odvděčí.

Otázka také je to, s čím jste koně kupovali, co jste věděli při koupi koně. Viz - lonžujeme, někdo na ní seděl a najednou s ní nikdo nic nedělal, to Vás jako podvedl?

Přidejte reakci

Přidat smajlík