Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj, kolko môže dostať kôň kukurice denne?
Ráno
Večer
Zatiaľ mám kukuricu v celku, budem mleť.
Čiže dávka v nepomletej a pomletej kukurici sa mení. Dik.
To máte koně tak hubeného, že mu musíte dávat kukuřici?
Koním se dává oves nebo ječmen. Kukuřice nepatří mezi hlavní složky KD pro koně.
Zde něco o kukuřici, jako krmivu pro koně
http://www.rajprokone.cz/kukurice-zrno-50-kg.
sisi58
napsal(a):
To máte koně tak hubeného, že mu musíte dávat kukuřici?
Koním se dává oves nebo ječmen. Kukuřice nepatří mezi hlavní složky KD pro koně.
Zde něco o kukuřici, jako krmivu pro koně
http://www.rajprokone.cz/kukurice-zrno-50-kg.
Tak to bych až tak nesouhlasila =D třeba pro americká plemena koní je velmi vhodná.
Taktéž nesouhlasím, z obilnin je to 3. nejběžnější obilí užívané ke krmení koní (po ovsu a ječmenu). Více energetické krmivo postupně se uvolňující energie - což je výhoda u pracujících koní. Proti kukuřici nemám ani půl slova, spíš naopak. Vždy záleží na celkové KD a výdeji.
Udává se tuším 0,5 až 1,5 (2) ? kg na den. Ale určitě bych nepodávala kukuřici celou. Má pevnou slupku, kůň ji nestráví a projde trávicím traktem netknutá, takže naprosto kontraproduktivní. Nejlepší je šrot či namačkaná.
Tiež si myslím, že kukurica je vhodné kŕmenie, avšak treba myslieť na to, že je veľmi kalorická a keď kôň bude stáť tak z nej bude tlstnúť. Je to krmivo pre pracujúce kone, alebo kone ktoré potrebujú nabrať. Keď sa jej skrmuje viac kone sa z nej zvyknú aj nadmerne potiť. A mala by sa kŕmiť do 0,5kg šrotu denne (podľa múdrych knižiek).
Voľakedy som chodivala k sedliakovi čo mal dva kone a kŕmil ich len celým ovsom a celou kukuricou (fandľa toho a fandľa toho čiže asi liter ráno a večer) a nikdy s tým nebol problém. Kone ale pracovali denne buď v záprahu, alebo sme si na nich ako deti vozili zadky. Čiže denne. Možno z nej strávia o niečo menej ako keby bola pošrotovaná, ale nie je pravda, že prejde tráviacim traktom nedotknutá. V truse týchto koní celé zrná kukurice neboli, čiže ju musia normálne stráviť.
Bála by som sa pri starších koňoch kvôli zubom či ju dobre pochrúmu, inak by som ju kľudne kŕmila aj celú.
katkaa1
napsal(a):
Tiež si myslím, že kukurica je vhodné kŕmenie, avšak treba myslieť na to, že je veľmi kalorická a keď kôň bude stáť tak z nej bude tlstnúť. Je to krmivo pre pracujúce kone, alebo kone ktoré potrebujú nabrať. Keď sa jej skrmuje viac kone sa z nej zvyknú aj nadmerne potiť. A mala by sa kŕmiť do 0,5kg šrotu denne (podľa múdrych knižiek).
Voľakedy som chodivala k sedliakovi čo mal dva kone a kŕmil ich len celým ovsom a celou kukuricou (fandľa toho a fandľa toho čiže asi liter ráno a večer) a nikdy s tým nebol problém. Kone ale pracovali denne buď v záprahu, alebo sme si na nich ako deti vozili zadky. Čiže denne. Možno z nej strávia o niečo menej ako keby bola pošrotovaná, ale nie je pravda, že prejde tráviacim traktom nedotknutá. V truse týchto koní celé zrná kukurice neboli, čiže ju musia normálne stráviť.
Bála by som sa pri starších koňoch kvôli zubom či ju dobre pochrúmu, inak by som ju kľudne kŕmila aj celú.
Když krmíte celým ovsem, taky to v bobkách poznáte - a to má jemnější slupku než kukuřice
Pošrotovaná kukuřice či extrudovaná má daleko vyšší stravitelnost - tudíž více efektivní. Také jsem se dívala do chytré knihy teď, a kukuřičný šrot se může krmit až do 1,5 kg na den u vloček je to optimálně 0,5 kg.
polárka.15
napsal(a):
Když krmíte celým ovsem, taky to v bobkách poznáte - a to má jemnější slupku než kukuřice
Pošrotovaná kukuřice či extrudovaná má daleko vyšší stravitelnost - tudíž více efektivní. Také jsem se dívala do chytré knihy teď, a kukuřičný šrot se může krmit až do 1,5 kg na den u vloček je to optimálně 0,5 kg.
Ano u ovsa slupky nájdete, ale u kukurice nie - slupky ani nemá a celé zrná v truse u zdravého zvieraťa nenájdete za tým si stojím. Extrudovaná, alebo šrotovaná bude samozrejme stráviteľná ľahšie, to aj ovos, avšak napísať, že celú kôň nestrávi a prejde len tak tráviacim traktom nie je pravda
Pokud zadavatelka nepíše, pro jakého koně je kukuřice určená, máme pravdu všichni.
Pokud má koně na couračku a normálního. Kukuřici nepotřebuje.
Pokud je hubený nebo pracuje 6 x týdně, je kukuřice OK.
Ale já to beru tak, že o jejím koníkovi nic nevím. Proto kukuřici raději ne.
Je pak jednodušší koníkovi přidat krmení než řešit zchváceného koně, protože kukuřici doporučím. Zchvácení už nejde vzít zpět.

Ach bože.
Nieje chudá, ale keď mám kukuricu zadarmo tak ju skrmim, neni problém ju pomlet. Viem prečo sa pýtam akú dávku - kvôli schvateniu
Je super jednak na zimu a že je z nej energia mi neprekáža kobylka je hociako ovládateľná a ľahko sa s ňou manipuluje. Má 4,5r.
Dostava 3 lyžice polievkové nepomletej kukurice čiže minimum. A ak neni pomleta tak proste polku stravy polku vyserie to je ako nepomackany jačmeň.
Som pri koňoch 10 rokov, nemam 13 že sa nudim. Pýtam sa naozaj znalcou ktorý o tom niečo vedia nie znalcou konského prdu.
Ďakujeeeeem pripájam fotku že kobylka je ok.

Kobyla pracuje pravidelne dostava 2,5-3 lyžičky polievkové čiže asi hrsť je to športovy koník. Kukuricu proste mám a chcem ju skrmit.
napsal(a):
Ach bože.
Nieje chudá, ale keď mám kukuricu zadarmo tak ju skrmim, neni problém ju pomlet. Viem prečo sa pýtam akú dávku - kvôli schvateniu
Je super jednak na zimu a že je z nej energia mi neprekáža kobylka je hociako ovládateľná a ľahko sa s ňou manipuluje. Má 4,5r.
Dostava 3 lyžice polievkové nepomletej kukurice čiže minimum. A ak neni pomleta tak proste polku stravy polku vyserie to je ako nepomackany jačmeň.
Som pri koňoch 10 rokov, nemam 13 že sa nudim. Pýtam sa naozaj znalcou ktorý o tom niečo vedia nie znalcou konského prdu.
Pokud chcete kvalitní odpověď, tak napište, pro koho je ta kukuřice určená.
Nikdo tu nemá křišťálovou kouli, aby věděl, co vy myslíte.
A pokud nedáte fakta, fakt se dovíte jen ten koňský prd.
Znám lidi, co jsou u koní mnohem déle než vy a svého koně bych jim nepůjčila.
Doba strávená "pri koňoch", není měřítkem znalostí koní.
konickarka123

XXX.XXX.165.211
sisi58
napsal(a):
Pokud chcete kvalitní odpověď, tak napište, pro koho je ta kukuřice určená.
Nikdo tu nemá křišťálovou kouli, aby věděl, co vy myslíte.
A pokud nedáte fakta, fakt se dovíte jen ten koňský prd.
Znám lidi, co jsou u koní mnohem déle než vy a svého koně bych jim nepůjčila.
Doba strávená "pri koňoch", není měřítkem znalostí koní.
súhlasím s vami! :).
napsal(a):
Ach bože.
Pre mňa by zrovna tá kobyla trocha nabrať mohla.
A nehnevajte sa ale vzhľadom na tú gramatiku by som Vám viac ako 13 ani netipovala

Teraz je ešte tucnejsia :'D
Ach spýtam sa na posratu kukuricu a uz mam koňa chudého a som hlupana ktorá píše gramaticky zlé, tak som zle napísala a čo? ;).
napsal(a):
Teraz je ešte tucnejsia :'D
Ach spýtam sa na posratu kukuricu a uz mam koňa chudého a som hlupana ktorá píše gramaticky zlé, tak som zle napísala a čo? ;).
Když chcete poradit, proto nereagujete na moje komentáře, ok. Já to vzdávám.
(PS: na 4,5leté mládě je opravdu akorát hezká).
polárka.15
napsal(a):
Když chcete poradit, proto nereagujete na moje komentáře, ok. Já to vzdávám.
(PS: na 4,5leté mládě je opravdu akorát hezká).
Souhlas. Dejte si kafíčko a něco dobrého, bude to lépe a příjemněji strávený čas, než radit ženské, která je sprostá a při každém slovu, které jí nepasuje, vyskakuje jak čertík z krabičky.
A taky neumí hledat na netu.
Všude je hafo popisek a článků pro zájemce o výživu koní. Jen to chce trochu hledat.
Ja dávam koníkom kukuricu na jar a jeseň, cez zimu dávam ovos, dávam pol kila ráno pol kila večer, všetko samozrejme záleží od koníka svojej starej kobyle ťažko zivitelnej dávam viac kukurice plus ovos a ešte nejaké doplnky, ako ľanové semienko a vitamínyale normálnemu koníkovy odporúčam 1 kg alebo pol kg na deň. No najlepšie zošrotovanu a vlhkú zmocenu
aby koníkovy prah z kukurice, nevadil a nedráždil, no aby ho aj ľahšie vedel spapat
Nadymoja
napsal(a):
Ja dávam koníkom kukuricu na jar a jeseň, cez zimu dávam ovos, dávam pol kila ráno pol kila večer, všetko samozrejme záleží od koníka svojej starej kobyle ťažko zivitelnej dávam viac kukurice plus ovos a ešte nejaké doplnky, ako ľanové semienko a vitamínyale normálnemu koníkovy odporúčam 1 kg alebo pol kg na deň. No najlepšie zošrotovanu a vlhkú zmocenu
aby koníkovy prah z kukurice, nevadil a nedráždil, no aby ho aj ľahšie vedel spapat
A k čemu po více jak roce a čtvrt? :).