kackakomandova

XXX.XXX.143.160
Taky už jsem začla dekovat zatím má jen takovou lehkou plátěnou, ale dnes na noc mu už pod ní dám odpocku
takhle vydrží až do zimy, kdy mu dám silnou. Mezitím můžu odpocku dávat pryč, když by teploty zase vyšplhaly nahoru
polárka.15
napsal(a):
To je prostě různé, nejde to hodnotit my už jo - tak my musíme taky
Přesně řečeno.
Je nutné si ujasnit proč vlastně dekovat a jestli jsem do toho ochotna dostatečně investovat.
Vždycky mě pobaví dotaz - chci dekovat, jakou mám koupit deku? A je předpokládáno zakoupení jedné deky...
Uživatel s deaktivovaným účtem

S náchylným chrbtom by som dekovala ľahkou dekou predovšetkým v počasí, ktoré je nepríjemné, teda vietor a dážď. Hrúbku deku podľa potreby, v takomto teple pokojne aj nepodšitú, len aby nepremokla a neprefúkla, v chladnejšom podšitú. Keďže bude kobyla v noci boxovaná, nerobila by som si s tarosti s tým, že raz deku dám a raz nie.
kackakomandova

XXX.XXX.143.160
Taky záleží jestli je koník ústájený nebo venku.. já ho mám ustájeného a přes noc ho dekuju stopro.. a když je přes den hezky tak mu to sundám třeba i
marketka
napsal(a):
Tak my dekovat, musíme...Jak jsem uvedla, kobča má náchylnější záda.JInak bych nedekovala.
Nechci být rypák, ale když má náchylnější záda, tak dekováním bude ještě náchylnější, kor, když se dá deka silnější, než je třeba.Já jsem teda ráda, že moje koně i v mínus 22 stupních jsou bez deky a venku, páč prostě dovnitř nechcou.
Nanny

XXX.XXX.199.180
To já koukala minulý týden na koně ve vedlejší stáji. Bylo dopoledne, cca 23 stupňů, skoro nefoukalo, svítilo sluníčko, a všichni koně (chodí do výběhu max. na pár hodin denně) na tom sluníčku stáli s dekou. Co jsem četla různé články, tak dokonce i u ostříhaných koní psali, že dekovat by se mělo, když teplota klesne tak pod 18 stupňů. Nemůže člověk někdy dekováním koni spíš ublížit než prospět?
Nechci do nikoho rýpat, jsem čerstvou majitelkou koně a čtu a vzdělávám se, abych věděla co a jak, takže by mě zajímalo, jestli má i výše uvedený příklad nějaké opodstatnění.
chov7

XXX.XXX.2.216
Mame ve staji nenasvalenou plnasku a ta uz bude na noc dekovana...je tam i strarecek valasek a ten taky uz bude ale ostatni mladi a nasvaleni kone se dekovat nebudou at jsou pekne hunaty, navic maji seno nonstop a pristresek