Prosím osobní zkušenosti - půjčka na koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kamu.22

11.10.2016 14:43
Kamu.22

XXX.XXX.254.189

Ahoj, je mi 22 let, mám stabilní, jistou práci v rodinné firmě, která je na trhu přes 20 let a stále se rozrůstá.2 roky si pronajímám hodnou starší kobylku, ale už delší dobu pokukuji po vlastním koni, neboť mi "přestává stačit". Platím si na ní pronájem, plus kobylce kupuji, co je zrovna potřeba - měsíčně mě stojí tak 4000, -. A to nepočítám náklady za benzín.
Mám ambice do sportu, dlouhodobě sleduji inzerci a teď jsem našla koně, který splňuje veškeré mé požadavky a cena tomu odpovídá (180tisíc).
Pokud si začnu nyní odkládat peníze a budu mít stále koně v pronájmu, tak si koně svých představ budu moci dovolit za cca 5 let. Vtip je v tom, že za 5-6 let chci dítě. Takže koupě koně se mi v tu dobu moc nehodí. Když si ho koupím teď na splátky, splatím ho za 5 let. Což hezky vychází, sice přeplatím, ale konečně budu investovat do vlastního koně a ne do cizích. Nyní nemám žádné závazky, jak jsem psala mám stabilní práci. Z výplaty si to mohu dovolit. V případě náhlých vet. výdajů mi pomůže přítel. Rodina se mi půjčku na koně snaží vymluvit a proto bych ráda znala VAŠE osobní zkušenosti na toto téma. Děkuji.

11.10.2016 14:58
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Já mám na to názor - ANO rodina má pravdu. PŮJČKA jakákoli od firem je CESTA do PEKEL. Šetřete si, případně skončete pronájem stávajícího koně, ať máte peníze navíc (alternativa se výždy najde). Jsou i koně, kteří jsou na pronájem s pozdějším odkupem, to by byla si myslím pro Vás daleko lepší věc. Koně si zkusíte, uvidíte, jak si sednete, jak Vám bude vyhovovat, zda jste koupila zvíře, které jste chtěla a poté Vám po zaplacení bude říkat pane.

Když ne, tak v rámci rodiny by Vám nikdo nepřispěl? Toto je daleko lepší varianta než si půjčovat od lichvářů a dalších podvodníků.

11.10.2016 15:10
rebeks

XXX.XXX.208.14

Vždy si kupuji jen to, na co mám. Nic víc. Jediná vyjímka je bydlení, ale tam máte pořád to bydlení, když nemůžete splácet.
Pro mě by byla přijatelná varianta si přestat platit drahý pronájem a buď někomu koně jezdit zadarmo (pokud máte ambice do sportu, tak asi něco umíte a mohlo by se něco najít) a nebo si občas platit lekce a šetřit. On navíc ten první vysněný kůň nemusí být to pravé terno a je dobré si počkat a koní vyzkoušet víc.

Kamu.22

11.10.2016 15:24
Kamu.22

XXX.XXX.254.189

Bohužel momentálně mi nemohou přispět. Mají výdaje na rozšiřování firmy. Přítel mi přispěje příští rok cca 30tisíc.
Ukončit pronájem by byla moźnost, abych si na koně našetřila dřív, ale když to udělám, bude to pro mě znamenat přestávku v ježdění...a tak ztrátu schopností s případným pozdějším návratem do sedla.
Můžete mi říct proč je to podle Vás : cesta do pekel?
Chápu svoji lehkomyslnost, na druhou stranu dnes si to dnes člověk může pojistit například při ztrátě zaměstnání, pracovní neschopnosti, úmrtí.

11.10.2016 15:37
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Kamu.22 napsal(a):
Bohužel momentálně mi nemohou přispět. Mají výdaje na rozšiřování firmy. Přítel mi přispěje příští rok cca 30tisíc.
Ukončit pronájem by byla moźnost, abych si na koně našetřila dřív, ale když to udělám, bude to pro mě znamenat přestávku v ježdění...a tak ztrátu schopností s případným pozdějším návratem do sedla.
Můžete mi říct proč je to podle Vás : cesta do pekel?
Chápu svoji lehkomyslnost, na druhou stranu dnes si to dnes člověk může pojistit například při ztrátě zaměstnání, pracovní neschopnosti, úmrtí.

Nebuďte naivní. To je je jediný kůň, který v okolí je? To snad ne Vždy jet tu plno variant, možností chce to JEN chtít a jít si za tím. Když měsíčně platíte za cizího koně 4.000 Kč - za rok to máte 48 tisíc ušetřených, což je celkem dost.

Dobře, půjčíte si peníze - řekněme 150 tisíc. Splatíte to za 60 měsíců (5 let). Měsíčně budete platit cca 3.700 Kč půjčku + cca 5.000 Kč, jsme na 8.700 Kč měsíčně (neberu čistě ustájení + půjčku) ne vedlejší náklady. Takhle to bude každý měsíc 5 let. Co když se koni něco stane? Vy chcete být bez rezervy? Být připoutaná k někomu tak dlouho? V závěru přeplatit ZBYTEČNĚ cca 40.000 Kč, které by se daly použít naprosto jinak? Kolik je to krmení pro koně? Zaplacených ustájení? Zaplacených plných nádrží do auta? Jídla pro Vás?...?

První kůň, který se Vám líbí ovšem nemusí být ten pravý, já těch lásek na první pohled měla. Pokud jste tak zkušená, jak píšete, máte ambice, proč nekoupit mladého koně - obsedlého, základní výcvik s předpoklady pro sport? Ušetříte, koně si vypiplete a hlavně nemá návyky, které Vám nemusí sedět a které můžete delší dobu odbourávat.

edwina

11.10.2016 15:40
edwina

XXX.XXX.40.41

Mám podobný názor - kůň do sportu je drahý nejen na koupi, ale i na provoz (výjezdy na závody, trenér, ustájení ve sportovním areálu apod.). Poohlédla bych se po levnějším koni a připravila si ho do sportu sama. Rozhodně bych si kvůli žádnému koni nepůjčovala. Pak se vám zraní (stačí jedno nešťastné kopnutí ve výběhu) a máte utrum. Budete ještě 5 let splácet zvíře, které už nemáte, protože jste ho musela nechat kvůli zlomené noze či komplikované kolice utratit? Na koně vám opravdu půjčí jen lichváři. Je to cesta k osobnímu bankrotu. Nezadlužovala bych se kvůli něčemu, co nutně nepotřebuji. Takže bych volila levnější mladé zvíře s potenciálem a hodně vlastní práce.

11.10.2016 15:44
polárka.15

XXX.XXX.208.141

edwina napsal(a):
Mám podobný názor - kůň do sportu je drahý nejen na koupi, ale i na provoz (výjezdy na závody, trenér, ustájení ve sportovním areálu apod.). Poohlédla bych se po levnějším koni a připravila si ho do sportu sama. Rozhodně bych si kvůli žádnému koni nepůjčovala. Pak se vám zraní (stačí jedno nešťastné kopnutí ve výběhu) a máte utrum. Budete ještě 5 let splácet zvíře, které už nemáte, protože jste ho musela nechat kvůli zlomené noze či komplikované kolice utratit? Na koně vám opravdu půjčí jen lichváři. Je to cesta k osobnímu bankrotu. Nezadlužovala bych se kvůli něčemu, co nutně nepotřebuji. Takže bych volila levnější mladé zvíře s potenciálem a hodně vlastní práce.

Krásně výstižně napsané s tím zraněním

11.10.2016 15:45
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Ja by som to zas až tak čierne nevidela. V dnešnej dobe veľa ľudí spláca pôžičky na hocičo a normálne popri tom fungujú. "Cesta do pekel" je to v prípade, že si tú pôžičku vezmete od nebankovky a rôznych pofidérnych inštitúcií a prestanete ju splácať. No ak ste zamestnaná nemal by byť problém si pôžičku vybaviť v banke, bezúčelový úver vám určite schvália.
Na čo ale treba myslieť je fakt, že popri splácaní pôžičky za samotného koňa budete mať výdaje za ustajnenie + trénera, prípadne za veterinára ak sa kôň zraní, alebo ochorie. Takže si to treba poriadne prepočítať a pokiaľ na to všetko máš a ostane ti aj na jedlo :) choď do toho a splň si sen, možno o 5 rokov keď budeš chcieť to dieťa sa už k tomu nedokopeš

11.10.2016 16:03
rebeks

XXX.XXX.208.14

Základní počty orientačně.
Cena koně 180 000 = splátka min.4000, -/měs.
Cena za ustájení ve sportovním areálu (neplatí stejně pro všechny disciplíny samozřejmě): cca 6000, -/měs.
Cena za kováře, veta, atd.: cca 1000, -/měs.
Cena za pravidelné výjezdy na závody odhadem: 2500, -/měs.
Trenér: 1000, -/měs.

To jsme na odhadem na 14 500, -/měsíc - za měsíc bez velkého zranění koně a nákladů na auto (co takhle zranění auta?), na výstroj do začátku, atd. Když odečtu 4000, - za pronájem a zbytek vynásobím 12 měsíci, vyjde mi 126 000, -/rok. To je docela dost na koupi sportovního koně.

Kamu.22

11.10.2016 16:53
Kamu.22

XXX.XXX.254.189

rebeks napsal(a):
Základní počty orientačně.
Cena koně 180 000 = splátka min.4000, -/měs.
Cena za ustájení ve sportovním areálu (neplatí stejně pro všechny disciplíny samozřejmě): cca 6000, -/měs.
Cena za kováře, veta, atd.: cca 1000, -/měs.
Cena za pravidelné výjezdy na závody odhadem: 2500, -/měs.
Trenér: 1000, -/měs.

To jsme na odhadem na 14 500, -/měsíc - za měsíc bez velkého zranění koně a nákladů na auto (co takhle zranění auta?), na výstroj do začátku, atd. Když odečtu 4000, - za pronájem a zbytek vynásobím 12 měsíci, vyjde mi 126 000, -/rok. To je docela dost na koupi sportovního koně.

Už jsem vše počítala a vychází mi to na 10 900, - měsíčně. Nemáme drahé ustájko.

Tohle jsem tady ale nechtěla řešit. Finančně to utáhnu, i když by kleklo zmíněné auto.
Zajímali mě spíš názory lidí, kteří mají s tímto osobní zkušenost, ať už zprostředkovaně (například mají kamarádku, která to též takto řešila).

11.10.2016 16:59
rebeks

XXX.XXX.208.14

Sorry osobní zkušenost nula a to těch koňáků zase tak málo neznám. Zamysli se proč...

11.10.2016 18:03
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Osobní zkušenost nemám, ale pracuji na insolvenčním soudě...Tak jsem si ke jištění, nakolik může být půjčka i v bance cesta do pekel, teď nahodile vyjela v insolvenčním rejstříku jednoho dlužníka, u něhož jsem dnes zahlédla pohledávku GE Money bank
Takže - v 7/2010 si vzal půjčku na 168 000 s pojištěním schopnosti splácet, doba splácení 7 let. ´Po pár měsících asi splácet přestal, v lednu 2011 byl úvěr zesplatněn. Částka hned narostla na 235 000. v 4/2014 už banka vymáhala 470 000...(úroky, kapitalizované úroky, zákonné prodlení, nějaká ta smluvní pouta..)
Takže půjčku na koně bych si vzala jen tehdy, pokud bych měla za zády někoho (rodiče), kdo ty peníze pro případ nouze má, ale jen se mu moc nechce mi je rovnou půjčit. Aby se nestalo, že z koně spadnu, budu 3 měsíce ležet se zlomenou pánví a už se povezu..

11.10.2016 20:04
polárka.15

XXX.XXX.208.141

A nehledě na to, že to rozmlouvají lidé, kteří se pohybují aktivně v podnikání několik let, kde je třeba umět i hospodařit s penězi a tudíž daleko lepší zkušenosti a pohled na věc než mladé kuře, které sotva skončilo školu.

konik02

11.10.2016 20:05
konik02

XXX.XXX.2.191

Kamu.22 napsal(a):
Ahoj, je mi 22 let, mám stabilní, jistou práci v rodinné firmě, která je na trhu přes 20 let a stále se rozrůstá.2 roky si pronajímám hodnou starší kobylku, ale už delší dobu pokukuji po vlastním koni, neboť mi "přestává stačit". Platím si na ní pronájem, plus kobylce kupuji, co je zrovna potřeba - měsíčně mě stojí tak 4000, -. A to nepočítám náklady za benzín.
Mám ambice do sportu, dlouhodobě sleduji inzerci a teď jsem našla koně, který splňuje veškeré mé požadavky a cena tomu odpovídá (180tisíc).
Pokud si začnu nyní odkládat peníze a budu mít stále koně v pronájmu, tak si koně svých představ budu moci dovolit za cca 5 let. Vtip je v tom, že za 5-6 let chci dítě. Takže koupě koně se mi v tu dobu moc nehodí. Když si ho koupím teď na splátky, splatím ho za 5 let. Což hezky vychází, sice přeplatím, ale konečně budu investovat do vlastního koně a ne do cizích. Nyní nemám žádné závazky, jak jsem psala mám stabilní práci. Z výplaty si to mohu dovolit. V případě náhlých vet. výdajů mi pomůže přítel. Rodina se mi půjčku na koně snaží vymluvit a proto bych ráda znala VAŠE osobní zkušenosti na toto téma. Děkuji.

Jak už tu někdo psal, na koně bych si asi nepůjčila. Má to být pro mě spíše radost a ne další starost. Jediné zadlužení kvůli koníkovi, bych brala jako nutnost třeba při nějaké operaci. Jinak já mám spíše opačný problém, mám koníky s předpokladem pro sport ale já jsem hobby jezdec.

11.10.2016 21:35
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Pro mne je přijatelná rezerva při vlastnictví koně 100 000 kč kdyby něco (kamarádka loni špatně se zozmázla kobyla ve výběhu - klinika operace účet 120 000kč) takže jediná otázka je jestli utahnete půjčku o cca 100 víc kdyby něco nebo jestli jste ochotná koně při zranění okamžitě utratit pak bych neviděl problém.Moc dobře se to asi nečte ale taková je realita bohužel

11.10.2016 22:43
helas

XXX.XXX.12.12

Kamu, ještě je tu ke zvážení tato varianta: Firma (některá) může (za určitých okolností) investovat do koně sama. Pokud ten kůň bude propagovat její značku na závodech, či jiných akcích, jsou (za určitých podmínek) náklady s tím koněm spojené - a to včetně pořizovací ceny - dańově uznatelné. ( Upřesnění k pořizovací ceně: kůń se odepisuje 5 let, (2. OS), nezaviněný úhyn je daňově uznatelnou položkou...)

Fakt, že máte rodinnou firmu, přímo vybízí k promyšlení, jestli by toto nebyla vhodná cesta.
V každém případě je to rozumnější řešení, než tvá osobní půjčka. KOneckonců, vždycky se může něco stát - a co bys dělala, kdyby koník uhynul a tobě zůstal na krku akorát dluh?

Na navrhované možnosti je krásné to, že to může být i pravda. Tenhle druh propagace se skutečně na závodech dělá. Plus na hengru, na podsedlovkách... na kdečem.

No... mailičko se to musí umět, ale nejde o nějaký podvod! Jen je nezbytné mít vše pořádně doloženo (i fotodokumentací)...
Nejlíp by to asi - po rodinné poradě samozřejmě - posoudil vás účetní nebo daňař. Marná věc... pro firmu, i kdbyy na to neměla, je úvěr (nebo kontokorent) o dost dostupnější, než tvá osobní půjčka.
Ale záleží na spoustě věcí (přičemž na oboru podnikání firmy asi nejméně, zviditelnit se potřebuje každý - a koně má a na závody chodí lidé - možní zákazníci - všemožných oborů působnosti...

Ovšem kůň by nebyl tvůj, ale vaší firmy.

12.10.2016 11:00
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Kamu.22 napsal(a):

Půjčka na cokoli, co není životně důležité je hova.ina.Já sama jsem zásadně proti půjčkám a jsem tak ráda, že s manželem nemáme nikde žádnou půjčku, dluh apod.Lepší je si našetřit a pak si koupit, když si to nekoupím hned, tak se to nepo... tralala. V této době, kdy dneska práci mám a zítra jí mít nemusím a stejně tak peníze, kdy během 24 hodin je z milionáře žebrák, neeee.Lepší si našestřit, udělej si spořící účet, nebo lišku, rajfku apod.Za těch šest let budeš mít na koupi koně a pak se rozghodneš, zda naspořené peníze vrazíš do koně, či do dítěte.Přeji krásný den.

12.10.2016 11:11
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Je jasný, že každá půjčka je na prd, ale kolik lidí má leasing na auto, hypotéku...? Spíš se zamysli na tím, kolik sis na koně našetřila do teď? Jak dlouho už pracuješ? Říkáš, že za pronajatého koně platíš cca 4.000, - Tak jestli pracuješ například rok a déle a jsi v pohodě schopná utáhnout náklady na koně 10900, - tak už máš bokem třeba našetřeno nějakých 80.000? Nebo nemáš ušetřeno nic? a začala by si až teď a brala si půjčku celých 180.000? Vzít si např. jen nějakých 50.000, - je asi v pohodě ale vyšší částky na hodně let bych /pokud si si nic nenašetřila do teď, i když je vlastnictví koně tvůj sen, / zvážila.

Jak píšeš, příští rok můžeš mít od přítele 30 tis., když si budeš sama bokem dávat každý měsíc těch 7.000, - měsíčně, tak najednou zjistíš, že máš 100.000 a to už se koník kupuje o dost radostněji:).

12.10.2016 11:28
peggi16

XXX.XXX.41.2

Také pracuji v justici a do půjčky bych nešla, když vidím kolik žalob je jen kvůli půjčeným penězům, úvěrům. Kůň není životně důležitý, a pokud na něj nemám, tak si ho nepořídím. Já osobně si přeji jednou mít koně, ale prvně si na něj musím našetřit a mít nějakou finanční rezervu. Možná, jak Vám tu někteří doporučovali, bych šla do mladého koně s předpoklady do sportu.
Co se týče firmy, kolik firem tu bylo x let, zavedených, a skončilo...docela dost. Práce je dnes nejistá...
Zrušila bych pronájem, když Vám kůň již nestačí, a poohlédla bych se po nějakém jiném ježdění, případně si dala inzerát. Jezdit umíte, někteří by za to byli rádi, že jim někdo zkušený jezdí koně.
V každém případě Vám přeji šťastné rozhodnutí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.10.2016 12:22

Kamaradka si pujcku na kone vzala a opravdu to za to nestoji. Ano, sice ma krasneho perspektivniho mladocha, ale tech problemu okolo, hlavne tedy s penezma... Verim, ze mladsi a levnejsi (a pro vas snaz nasetritelna castka) kun by vas vysel mnohem lepe nez zajety sportak.
Muj bratr si bral pujcku na auto, planovali rodinu, koupil kombika. Ale driv nez k necemu doslo, slecna se rozhodla jinak a bratr zustal sam, sice s autem, ale s vysokou splatkou na pujcku (aby to meli co nejdriv z krku), s najmem a zivenim sebe sama. Kdyz vidim jak ted setri kde muze, aby vsechno poplatil...

Chci tim rict, ze budoucnost predvidat nemuzete. Nemuzete vedet kdy vas postihne nehoda, vase blizke, kdy nastane situace takova nebo makova a vy budete lezet na podlaze v slzach a bez prostredku. Dobre ten krok zvazte, dneska si sice pujcku bere kazdy na kazdou kravinu, ale stoji pak za to se kazd mesic stresovat jestli je nebo neni na splatku, jaky je urok atd?

12.10.2016 14:53
Terezín

XXX.XXX.45.4

Souhlasím s tím, že pujčovat si na "věc", kterou nepotřebuješ k životu (bydlení, dnes třeba i to auto) tak na tu si nepučovat. Pronájem máš teda dost drahý, ale to je tvoje věc, musíš si srovnat priority (najít levnější ježdění a šetřit na vlastního koně nebo pokračovat v tomhle), ale opravdu nechápu lidi, který si pujčují peníze třeba na dovolenou, dárky na vánoce atd...
Kamarádka si na koně půjčila, práci měla, vysněného koně taky tak co ji bránilo? No a je celkem ve srabu, dokud měla práci tak utáhla ustájko, žití a splátky...ale otěhotněla neplánovaně, koně musela prodat, takže už ho nemá, ale platí do dnes a co si budeme povídat, rodičák u nás je na... A řeči o tom, že to se vám nestane že neotěhotníte je nesmysl, my s manželem plánovali dítě příští rok, brala jsem prášky, jeden víkend na dovolené zapomněla a jsem v 5.měsíci. A stát se může cokoliv, těhu byl pouze příklad. Jestli stojíte o vlastního koně, tak zvolte levnějšího a udělejte si ho pro sebe, až si našetříš. K vysokému sportu a tak drahému koni se musíš dopracovat(pokud nemáte zazobané rodiče nebo manžela), když budeš dobrá, můžeš se dopracovat i ke sponzorům a k takovému koni se dostaneš časem a bez tak velkého rizika. Pujčovat si na tak drahého koně bych fakt srovnala s půjčkou na dovolenou (prostě "já chci a chci to hned").

13.2.2018 15:35
Ivanka74

XXX.XXX.168.147

Já mám k půjčkám podobný postoj, pokud to není nutné, tak nemá smysl se zadlužovat. Jo.. taky jsem nedávno nevycházela s výplatou kvůli nečekaným výdajům, což jsem vyřešila SMS půjčkou - https://homepujcka.cz/druhy-pujcek/sms-pujcky/, ale brát si půjčku 180 000 na koně se mi zdá zbytečné. Být tebou bych zrušila pronájem koně, našla si ještě vedlejší práci a všechno to, co na tom vyděláš/ušetříš, bych odkládala. S takovou budeš mít koně ani ne za 3 roky a bez dluhů :).

Neregistrovaný uživatel

13.2.2018 20:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Máte velice moudrou rodinu.Dnes práci máte a zítra už ne.Exekutor se ale ptát nebude.Pamatujte že v kapitalismu se růst a krize střídají.Velmi pravděpodobně je tu příští rok..Jinými slovy nepřidělávejte si problémy když nemusíte. smajlík

14.2.2018 11:04
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Hlavně uvažte, že za rok nemusíte mít nejen práci, ale ani přítele. U manželství je to jinak, můj dluh je náš dluh, a pokud manžel souhlasí... Ale takhle bych nekalkulovala s tím, co já sama nemám, co má někdo jiný.

Neregistrovaný uživatel

14.2.2018 12:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.34

Já si pujčku na koně vzala v době kdy partner vydělával slušně byť já měla nějakých 18tis čistého, krom toho že kůň mě vyšel na nějakých 8 tis měsíčně (4 ustájko zbytek veterina, kovář a spešl krmení které vyžadovala, plus kremiky atd na léto - byla perlino) a pak rozchod a já sama bez chlapa s dítětem a jednim příjmem kdy mi milej pán pověsil na krk i svoje dluhy - takže kobyla se urychleně prodávala s těžkým prodělkem a já byla ráda že sem udržela byt a jakejs takejs standart pro sebe a dítě milým důsledkem tohoto je insolvence co mi poběží ještě dva a půl roku. Může se vám stát úraz, nemoc, s přítelem se můžete rozejít a utáhnete pak všecko sama z jednoho platu?
Jste si jistá že v případě průseru vám rodiče helpnou?
Pokud mají rodiče prosperující firmu zkusila bych se domluvit na pujčce na koně od nich, pokud nemůžou teď tak třeba za rok.
Že si lidi běžně berou na věci? Jasně, ale ty věci se v případě průseru odstaví do garáže nebo barák prostě jen neopraví to co třeba opravit je a šmytec. Zatímco neošetřenej kůň chcípne. a žrát taky musí pravidelně. Ustájko je sice fajn levné ale kde je jistota že bude nafurt?

14.2.2018 13:24
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Brát si půjčku na cokoli, co není nezbytně nutné k žití je hovadina za mě teda.Toť vše.

14.2.2018 14:53
etnies86

XXX.XXX.245.26

Taky mě napadlo nějak koníka danově zapojit do firmy ;)
já bych si půjčku taky nebrala, když vidím co je dneska zadlužených s problémy, jediná vyjímka je bydlení a asi auto, za to riziko by mi to nestálo

ale pokud jste pak schopná utahnout min.10000 měsíčně bez problému, tak si teďka dávejte už stranou 6000, -, pronájem klidně nechte, a až si našetříte koupila bych

tohle není útok na vás jen takový povzdech - nechápu jak si někdo pujčí třeba na dovolenou s tím že ji bude spláce ta přítom není schopen na ní ušetřit za ten rok, to se prostě neslučuje.

14.2.2018 15:53

No kazdopadne jsou to dva roky, co se zadavatelka rozhodovala :).

4.5.2018 16:01
manickaaa

XXX.XXX.35.82

Žijící na úvěr, to je samozřejmě nesmysl. Pokud však úvěr umožňuje vyřešit důležitý problém, který vám umožní vydělat ještě více, pak je vhodné, abyste si jen pečlivě vybrali podmínky, vždy můžete najít půjčku.

1.11.2018 22:30
LeniSs

XXX.XXX.241.182

No, co se týče té půjčky a vašeho plánování, tak mi to přijde docela logické. Otázka je, jak by se na to tvářila banka. Máte třeba čím ručit? nebo máte třeba již předschválený úvěr? Pokud byste sahala po nebankovce, tak máte peníze více méně jisté, ale přeplatíte zas o něco víc. Pokud je to váš sen, já bych se tomu nebránila, ani v případě té nebankovky. Když vybíráte ověřené společnosti, tak se nemusíte vůbec bát, protože dle https://www.bezvamoney.cz/clanky/kazda-nebankovka-uz-musi-mit-licenci/ už mají nebankovní společnosti licence.

Neregistrovaný uživatel

2.11.2018 01:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Jen pro zadavatelku. Půjčku jsem si brala jednu 30 tisíc na vyřešení všech pohledávek a druhou 40 tisíc na koně. Mám to na 7 let přeplatím na jednu půjčku 10 tisíc takže je to na 90 tisících ale mám to nastavené tak že tu splátku utáhnu i ted na neschopence. a zvládám dávat peníze i stranou

Ale ono je rozdíl tyto 2 půjčky se splátkou 1300,- měsíčně a pak půjčka 190 tisíc kde budou splátky mnohem vyšší.

2.11.2018 08:46
vet.

XXX.XXX.199.63

Sama jste spočítala, že by vás takový kůň "na splátky" vyšel na 10 tisíc měsíčně. Pokud jste schopná dát stranou 10 tisíc měsíčně, pak nevidím důvod brát si koně na splátky, za 2 roky na něj našetříte i s nějakou rezervou na veterinární výlohy (předkupní prohlídka atd.). Než půjčku to už máte lepší se s prodávajícím domluvit na splátkovém kalendáři...

Přidejte reakci

Přidat smajlík