Uživatel s deaktivovaným účtem

Do 40.000 Kč? Záleží na tom, jestli je zdravá, jak je přiježděná...
edwina

XXX.XXX.40.41
Cena je otázkou nabídky a poptávky. Záleží také na exteriéru klisny, jejím původu, barvě, zdravotním stavu atd. Pokud by byla zdravá, vhodná i pro méně zkušené jezdce, atraktivní palomino či strakaté barvy a zdařilého vzhledu, může za ni prodejce klidně dostat 80 000 korun a více i bez sportovní výkonnosti. Za obyčejnou hnědku bez větších vad si myslím, že je 40 000 ažaž, spíš bych se klonila k ceně někde okolo 30 000 korun.
Myslím, že 80 tis. za 12letou kobylu, která do vyššího sportu asi nebude, když dělá chyby na úrovni hobby, je moc, navíc za 3roky jí bude 15let, tak toho asi už moc nevyskáče, za ty peníze si myslím, že by se dal pořídit perspektivnější mlaďoch. Na rekreaci a hobby těch 40tis. může být reálných. Dnes, když chce člověk sportovat, chce se posouvat dál, s touhle kobylkou už se moc daleko nedostane, ledaže by to bylo jezdcem, že dělá chyby? I tak si myslím, že 12let na začínající sportovní kariéru je moc, to je jako kdybych já ve 40letech chtěla sportovat, dá se pokud teprve začínám a mám talent, ale pokud jsem již sportovala, a byla průměrná, tak už to asi daleko nedotáhnu.
apolo2
napsal(a):
Myslím, že 80 tis. za 12letou kobylu, která do vyššího sportu asi nebude, když dělá chyby na úrovni hobby, je moc, navíc za 3roky jí bude 15let, tak toho asi už moc nevyskáče, za ty peníze si myslím, že by se dal pořídit perspektivnější mlaďoch. Na rekreaci a hobby těch 40tis. může být reálných. Dnes, když chce člověk sportovat, chce se posouvat dál, s touhle kobylkou už se moc daleko nedostane, ledaže by to bylo jezdcem, že dělá chyby? I tak si myslím, že 12let na začínající sportovní kariéru je moc, to je jako kdybych já ve 40letech chtěla sportovat, dá se pokud teprve začínám a mám talent, ale pokud jsem již sportovala, a byla průměrná, tak už to asi daleko nedotáhnu.
Nedávno jsme sháněli koně na rekreaci a pro povahu a zdraví byli ochotni jít až na těch 80tis.. Naopak pokud kůň měl za sebou x sezón parkurů, tak jsem ho hned zavrhla, že bude mít zničenější nohy. Ne každý chce koně do sportu a občas i někdo je ochoten za koně do lesa zaplatit vyšší sumu, pokud bude kvalita odpovídat, aby se dobře povozil.
Těch 80 jsem uvedla jako strop, který vidím za koně s dobrý původem, pošetřeného, zdravého, pohodlnými (a nebo pěknými) chody, korektním exterierem, dobře přiježděného a ochotného i pod slabším jezdcem (takových koní je fakt málo).
A vím o paní, která měla stejné požadavky jako já a koupila si valáška za 100 ;-).