Zdravím, mám půlroční hříbě které je v režimu 24/7 bez přístřešku. Jelikož je to jeho první zima tak uvažuji že mu pořídím nějakou zimní deku kterou mu dám jen když mu bude zima. Sice už má kvalitní zimní srst ale když nedávno klesly teploty na nulu a pršelo tak šlo vidět že mu je zima. Máte tedy nějaký tip na zimní nejlépe nepromokavou deku?
Hříbě bez možnosti se schovat s matkou do závětří?To je mazec teda.Zima už mu byla a vy začnete nyní řešit deku na něj?Kam potom hříbě půjde?Kde bude ustájené, kolik bude mít vrstevníků?Nynější majitelce nevadí, že je mu byla venku zima?Proč nemají koně přístřešek?Toto se považuje za týrání zvířat.Pro koně je jasně dáno, že v případě ustájení 24/7 musí mít koně přístřešek, kam se může schovat před nepřízní počasí.Toto je krajně nezodpovědné
Bohužel, nynější majitelka má několik koní v takovém režimu, nehledě na to že už nemají trávu ale ani seno Když mu byla zima zavřela jsem ho s matkou do boxu, to se ale majitelce nelíbilo proto sháním deku. Hříbě potom půjde do jiného ustájení taky 24/7 ale s možností kdykoliv si vlést do boxu.
belgicanda
napsal(a):
Bohužel, nynější majitelka má několik koní v takovém režimu, nehledě na to že už nemají trávu ale ani seno Když mu byla zima zavřela jsem ho s matkou do boxu, to se ale majitelce nelíbilo proto sháním deku. Hříbě potom půjde do jiného ustájení taky 24/7 ale s možností kdykoliv si vlést do boxu.
Pokud je kůň pod dohledem a dostane deku, nebála bych se, ale pokud dostane hříbák deku a ke koním se např.chodí jen ráno a večer, tak bych se bála, aby se něco nepotento a koník se nezranil.Pokud nemají trávu, tak to nevadí, ale seno by měli koně dostávat, pokud majitelka nedokáže poskytnout koním to základní, je třeba začít uvažovat o kontrole z KVS.Vy si od takové majitelky koupíte hříbě?Tímto se jen podporují tací chovatelé a to není to nejlepší.Ale vaše věc já jen píši svůj názor, já bych to řešila na místě.
gitule vrtule
napsal(a):
Pokud je kůň pod dohledem a dostane deku, nebála bych se, ale pokud dostane hříbák deku a ke koním se např.chodí jen ráno a večer, tak bych se bála, aby se něco nepotento a koník se nezranil.Pokud nemají trávu, tak to nevadí, ale seno by měli koně dostávat, pokud majitelka nedokáže poskytnout koním to základní, je třeba začít uvažovat o kontrole z KVS.Vy si od takové majitelky koupíte hříbě?Tímto se jen podporují tací chovatelé a to není to nejlepší.Ale vaše věc já jen píši svůj názor, já bych to řešila na místě.
KVS k tomu nic neřekne pač koně nevypadají podvyživene, bohužel. Hříbě jsem vychovávala od narození, jinak by ani nevěděl co je to vodítko a další základní věci. Kdybych ho nekoupila já tak ho koupí jiní. Hříbě bude po dohledem po celý den, pouze večer ne. Tak by se nemělo nic stát.
belgicanda
napsal(a):
KVS k tomu nic neřekne pač koně nevypadají podvyživene, bohužel. Hříbě jsem vychovávala od narození, jinak by ani nevěděl co je to vodítko a další základní věci. Kdybych ho nekoupila já tak ho koupí jiní. Hříbě bude po dohledem po celý den, pouze večer ne. Tak by se nemělo nic stát.
Nedělejte závěry místo KVS, koně můžou vypadat dobře, ale je na KVS a jejím zaměstnanci, aby zhodnotil, co je a není dobré a bez přístřešku to košer není.Věta-kdybych ho nekoupila já tak ho koupí jiní není důvodem kupovat koně z takového chovu, kde není možnost se schovat nikam a kdy majitel nemá pro koně ani seno, jak jste psala.
Http://www.pfiff.cz/pfiff/eshop/3-1-PRO-KONE/111-3-Deky-venkovni-a-stajove/5/1878-Lehci-termodeka-Rivas
Nevím jestli není moc tenká? Bojím se že když dostane hrubou deku že shodí zimní srst.
gitule vrtule
napsal(a):
Nedělejte závěry místo KVS, koně můžou vypadat dobře, ale je na KVS a jejím zaměstnanci, aby zhodnotil, co je a není dobré a bez přístřešku to košer není.Věta-kdybych ho nekoupila já tak ho koupí jiní není důvodem kupovat koně z takového chovu, kde není možnost se schovat nikam a kdy majitel nemá pro koně ani seno, jak jste psala.
No to máte těžko, je to můj vysněný koník po rodičích které oba dobře znám. Oni to seno dostanou, až majitelka uzná za vhodné. Snad. Hříbka s jeho matkou každý den krmím, takže nestrádají jako ostatní.
gitule vrtule
napsal(a):
Ale s tim KVS jste mi dala brouka do hlavy, počkám ale až budou koně stát po kolena v blátě a skoro všichni budou mít podlomy. Teď by toho bylo pro ně málo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To uz snad rovnou muzete krmit vsechny ne?
Jen tak mimochodem, jak se zvlast prikrmuji dva kone ze stada na pastevku aniz by je ostatni nechteli sezrat zaziva, kdyz tak trpi hlady?
No když jsem tady /i v TV/ tak sledovala ty kauzy, tak si spíš myslím, že KVS sedí banda pitomců co za své počínaní nebo spíše nečinnost nenesou žádnou odpovědnost a nahlášené případy končí dříve úmrtím koně hlady než zjednáním nápravy či odebráním zvířat...Bohužel. Jsem v tomto ohledu velmi skeptická Tak snad ti koně nejsou v tak špatném výživném stavu...nemáte foto ?

Z principu neverte pisalkum v novinach a reportazim na komercnich televizich. U kauz jde hlavne o to zaujmout, takze jsou schopni narocit hubeneho kone, pro ktereho majitel dela prvni posledni, ale kun nepribira protoze ma spatne zuby nebo je jinak nemocny.. Tv prijede, idealne po desti, kdy hajtra zakonite stoji na bahne, nejlepe zvalena od bahna s hrivou plnou bodlaku z nedalekeho rosti. Ale lidi uz nevidi treba, ze vecer se hajtra zavira dosuche teple staje, kde dostane kralovskou veceri a majitel ji hodinu drhne a dela z hajtry zase kone.
Modelovy pripad, samozrejme, ze jsou urcite i stoprocentni reportaze o tyrani. Ale clovek by si nemel delat zavery, pokud nezna vsechna fakta. Hlavne male slecny mivaji potrebu kazdeho spinaveho pohubleho koniska zachranovat.
Oťásek
napsal(a):
No když jsem tady /i v TV/ tak sledovala ty kauzy, tak si spíš myslím, že KVS sedí banda pitomců co za své počínaní nebo spíše nečinnost nenesou žádnou odpovědnost a nahlášené případy končí dříve úmrtím koně hlady než zjednáním nápravy či odebráním zvířat...Bohužel. Jsem v tomto ohledu velmi skeptická Tak snad ti koně nejsou v tak špatném výživném stavu...nemáte foto ?
Obávám se, že KVS začne odebírat koně, až bude na příslušném kraji ochota hradit pak náklady za jeho ustájení jinde. Což se krajům moc nechce, takže platí takový neofiko pokyn pokud možno ukládat pokuty, ale neodebírat. A bohužel zákon zas trochu KVS svazuje, co se týká přepadovek, takže když musíte někomu napsat asi 15 dní před návštěvou, že vás má pustit zkontrolovat zvířata, půlku jich tam v den návštěvy ani nenajdete.
napsal(a):
Z principu neverte pisalkum v novinach a reportazim na komercnich televizich. U kauz jde hlavne o to zaujmout, takze jsou schopni narocit hubeneho kone, pro ktereho majitel dela prvni posledni, ale kun nepribira protoze ma spatne zuby nebo je jinak nemocny.. Tv prijede, idealne po desti, kdy hajtra zakonite stoji na bahne, nejlepe zvalena od bahna s hrivou plnou bodlaku z nedalekeho rosti. Ale lidi uz nevidi treba, ze vecer se hajtra zavira dosuche teple staje, kde dostane kralovskou veceri a majitel ji hodinu drhne a dela z hajtry zase kone.
Modelovy pripad, samozrejme, ze jsou urcite i stoprocentni reportaze o tyrani. Ale clovek by si nemel delat zavery, pokud nezna vsechna fakta. Hlavne male slecny mivaji potrebu kazdeho spinaveho pohubleho koniska zachranovat.
No, jak ráda bych jim nevěřila, ale... díky spolupráci s našimi veterináři mi už pár kobyl, které se nám podařilo vykoupit za pět 12 maštalí prošlo, a to byli "chovatelé" pouze z našeho okolí...
tak bych spíš já Vám chtěla říct, VĚŘTE a že ani v některých případech televize není vůbec schopna zachytit, co se děje za vraty či zdí... Opravdu nejsem náctiletá /škoda.../ koně chováme přes 20 let, vlastní stáje mám 13 let. A některé ty hrůzy co jsme viděli jdou slovy jen těžko popsat...
Samozřejmě je i dost takových výkřiků, kde se o týrání nejedná, ale je veliký rozdíl mezi koněm hubeným /třeba i špatně krmitelným/ a koněm vychrtlým na kost, kterému z podvýživy selhávají orgány a močí krev, neudrží se na nohou...
Ale i u koní hubených záleží hlavně na chovateli/majiteli jestli s tím něco bude dělat a zajistí pro takového jedince vhodné welfare nebo se spokojí s tím, že prostě mávne rukou s povzdechem "krmím ho jako ostatní, žrádla má dost, ale je špatně krmitelný...teď je otázkou jestli není náhodou jen špatně krmený? Kůň kterému před zimou lezou z kožichu žebra je prostě špatně ať si myslí kdo chce co chce.
Tohle je ale mimo dotaz tazatelky, takže se omlouvám.
napsal(a):
To uz snad rovnou muzete krmit vsechny ne?
Jen tak mimochodem, jak se zvlast prikrmuji dva kone ze stada na pastevku aniz by je ostatni nechteli sezrat zaziva, kdyz tak trpi hlady?
Vezmu je do boxu a nakrmím. Nepsala jsem že trpí hlady ale ty zbytky trávy už jim moc nedají, dávno už měli mít seno.
Peruan7

XXX.XXX.2.216
Tyrani konika resime u sousedu...byli tam z inspekce..ale protoze majitele ukazali ze maji box a tvrdi ze konik neni v rezimu nonstop na pastvine tak stim nic neudelali a to je valasek co po pul roce u nich vypada jako z koncentraku
proste nepomuzou - inspekce se musi nahlasit den predem, oni tam nakuli seno daji vodu a vse ok
je to smutny.
Peruan7

XXX.XXX.2.216
Tady v CR vpodstate nikoho tyrani nezajima..kone tu zastani nemaji a nikomnu se to hlavne nechce resit...myslim z inspekce atd
kamaradka nahlasovala 2roky spatky tyrani koni...byla tam inspekce kone kost a kuze a pry vporadku...za 2mesice oba uhynuly.