Jak na třmeny do zámků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2016 08:07
lenacia

XXX.XXX.205.245

Zdravím. Dostala jsem nové sedlo, holé, takže na vyzkoušení musím použít své třmeny.
Problém je v tom, že mám nylonové, a už při nandavání na moje momentální sedlo m itrvalo tři hodiny, než jsem je na něj nasadila. Obávám, se, že budu muset tenhle čas vynaložit znovu, což není příliš příjemné (posledně to skončilo rozseklým prstem ).
Jaký je správný postup při nasazování třmenových řemenů?
Mám nové sedlo k vyzkoušení, kentaur Seneca, a stejně jako moje předchozí sedlo a sedlo před ním, tak ty zámky vůbec nejsou pohnout a není pod nimi moc prostoru.
Nikdo mě nikdy nenaučil jak se dávají správně, já je tam vždycky rvala silou není nějaký hack na ty řemeny, o kterém nevím, protože sem hloupá?

21.10.2016 08:56
danluci

XXX.XXX.213.186

Když zámek rozevřete, tak jakoby bokem ho tam nesunete. Necpat řemen zespoda nahoru, ale rozevřeným zámkem ze strany. To by mělo jít dobře.

21.10.2016 09:41
kapička

XXX.XXX.77.39

Ano, soukat jedině z boku do otevřeného zámku. To zabírá i u starých pokroucených nylonový řemenů.

Peruan7

21.10.2016 14:49
Peruan7

XXX.XXX.2.216

Ja mam taky nilonove a vzdy si kopytnim hackem trosku jakoby rozevru a strkam z boku..je to behem par vterin, jen to chce cvik

21.10.2016 15:15
-Veru-

XXX.XXX.18.12

Jen takový postřeh. Celý mechanismus zámků má kouzlo v tom, že při případném pádu a uváznutí nohy ve třmenu se otevře a řemen vyklouzne. Pokud tam ty řemeny rvete pomalu ve třech lidech, pomáháte si háčkem a cpete je tam jinými násilnými způsoby, tak tato funkce mizí. Není lepší v rámci bezpečnosti koupit tenčí řemeny, které se dají lehce do zámku nasunout?
Takže moje rada k výše uvedenému problému: pořiďte si vyhovující třmenové řemeny k danému sedlu a zámku.

pharlap13

21.10.2016 15:45
pharlap13

XXX.XXX.2.216

Sedlo mam 8let a a zamky jsou jak nove a plne funkcni takze se nebojte...pokud se k nim umite chovat a mate cit a vite jak co delat tak si je neznicite

21.10.2016 19:06
lenacia

XXX.XXX.205.245

No ono to z boku nejde, m ten zámek je doslova vtlačenej do kůže.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2016 20:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je dost zvláštní, u nového sedla...

21.10.2016 22:19
lenacia

XXX.XXX.205.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je dost zvláštní, u nového sedla...

Je z druhé ruky, ale je to už třetí sedlo, které mám a kde ty zámky prostě nefungují.

22.10.2016 20:36
koně

XXX.XXX.205.252

Zkuste ještě holé sedlo položit na bok.Potřebným zámkem nahoru.
Tím se bočnice jakoby svěsí a vám se uvolní otevřený zámek.Jinak naplocho, jako by šoupat řemenem nahoru dolů a nevzdávat to

23.10.2016 19:15
-Veru-

XXX.XXX.252.245

pharlap13 napsal(a):
Sedlo mam 8let a a zamky jsou jak nove a plne funkcni takze se nebojte...pokud se k nim umite chovat a mate cit a vite jak co delat tak si je neznicite

Nikde jsem nic nepsala o ničení smajlík Jen z logiky věci, když ty řemeny nejdou lehce nandat, tak se v případě potřeby ani lehce nevyvléknou.
Pokud je zámek vtlačen do kůže, je to podle mě špatně ušité sedlo, kterému tato bezpečnostní funkce prostě chybí...
Ale k odpovědi na dotaz, jiný způsob, než to tam prostě nějak nacpat zboku není. Já bych sedlo nasedlala na koně nebo na na nějakou dřevěnou kozu, aby necestovalo a prostě bych použila hrubou sílu. Mám taky sedlo, kam se musí řemeny cpát tímto způsobem. Přemýšlím proto, že si koupím drezúrní řemeny, které se mi zdají být v té smyčce podstatně užší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík