Já Glordem krmím jako příkrm s jádrem - začala jsem směsí pro staré koně, protože naše důchodkyně začala prosívat minerálku z jádra a potřebovala jsem něco, z čeho by jí nedokázala odpreparovat. U další kobči jsem v sezóně vyzkoušela "krmivo vítězů" a také OK. Jediné co nemělo úspěch byla směska pro chovné koně - ze čtyř kobyl to chutnalo jen jedné, nakonec jsem to v zimě máčela slepicím, ty se po tom mohly utlouct a měly pěkné oranžové žloutky
Já právě pokukuji po tom krmivu pro staré koně, pro bábi na přibrání. No a pak tam mají něco proti přibrání. Tak to chci dát své mladé. Ona sice nic nepotřebuje, ale zase vždycky smutně kouká, když babča dostane kyblík a ona nic. A plus, že v tom je i ta minerálka.
Koukala jsem i na to granulované seno.
Jen mi přijde, že s tímto krmivem snad nikdo moc nekrmí :D.
Pokud jde jen o to dát koni něco do kyblíku, aby mu to nebylo líto a mělo to aspoň minerálku a vitamíny, můžu doporučit La Sard VitMin. Je to minerálka ve formě granulek, dává se jí kolem 100g na den, takže kůň něco dostane, nenabere a navíc ani moc neleze do peněz. Používám ji už několik let pro svého vytrvalce a jsem velmi spokojená.
Zkušenost s Glord nemám, ale třeba by to byla jako jedna z variant :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud pokukujete po granulovanem sene, mohu doporucit to od Bocusu, pomer "cena/vykon" je rozhodne nejlepsi, peletky se po namoceni rozpadaji rychle a naberou pekne objem.
Hodne lidi si pro stariky pochvaluje spillers senior conditioning mix, me se osvedcil fitmin reformer (predevsim ryzove otruby) + vojteska.
U Glordu mi vadi jejich vtiravy zpusob reklamy, kdy zadny kun neprezije pristi zimu, pokud ihned nedostane krmiva jejich znacky. Bohuzel rozdil v jejich slavnem lnenem oleji a v oleji jinych znacek jsem nenasla, nanejvys v cene.
Spillers pro seniory mi naopak udělal z koníka princeznu
Narostl mu ocas tak, že na zemi ležel cca 5 cm. I hříva se prodloužila.
Zdá se to být jako blbost, ale je to pravda. Mám to zdokumentované
Koník je ročník 1991
První fotka 7.7.2010
Ostatní jsou focené 30.11-2012.
Já jsem koupila ty Spilersky myslím maitenance condition mix nebo tak nejak. Pro nepracujici kone. Plus k tomu dostava 2 desetilitrove kbeliky mokrych rizku. Mame to s ni tezke. Spatne zdravi, tezka artroza. No je to moje mala velka bezedna kasicka. Chtela jsem zkusit ten Glord. Ze by treba sedl no. Mame jeste problemy se zuby. A v lete mi po flegmone shodila a ani predtim jeji vyzivovy stav nebyl ok, ale to bylo vlivem zubu. Nastesti jsem zmenila zubare. Jenze ted by potrebovala dat nahoru tak 200 kg. Nejvice se nam osvedcila vojteska, ale ta nam nebyla veterinarkou doporucena, kvuli problemum s ledvinami. Ted jsem mrkala nato seno. Tak ho po nedeli objednam jeste s piv. Kvasnicema a ryzovkama. Mozna to bude lepsi nez vsechny Glordy
Ta naše stařenka je na tom podobně. Loni měla flegmonu, do toho má silnou artrozu v karpu, je dýchavičná, chronický zánět spojivek a staré schvácení. Někdy jí říkám, že jí daruji do Brna, aby se na ní studenti učili, je chodíci encyklopedie koňských nemocí. Za dva měsíce jí bude 26 a já už začínám pomalu přemýšlet, že jestli přežije léto, tak to před příští zimou ukončím, protože už nestíhám léčit všechny neduhy které má a pořád jí něco bolí. Jestli na to tedy budu mít srdce - smutně se mi o tom přemýšlí a ještě hůř se mi s ní budu loučit.
Ale Glord pro staré koně přikrmuji už 2 rokem, v létě míň (když je pastva tak o příkrm tolik nestojí) a v zimě víc a to baští to a chutná jí a já mám aspoň dobrý pocit, že do sebe dostane kvalitní zelené a nemusím jí překrmovat jádrem, které není úplně nejlepší pro její artrozu a schvácení. I když se určitě dají sehnat levnější produkty na podobném principu, mě tohle krmení vyhovuje.