Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2016 18:15
miška13

XXX.XXX.115.57

Hledám anglické sedlo, které pomůže srovnat sed a zároveň udrží a zachrání člověka v sedle když je potřeba. Mám koníka, který není zrovna bezpečný. Preferuji drezurní sedla, ale nemusí :) Pokud máte nějaké dobré tipy, budu moc vděčná.

13.11.2016 19:29
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Není nic jednoduššího, než vyzkoušet tipy sedel, zkusit to a co člověku sedne, není univerzální odpověď.

13.11.2016 19:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já mám australské sedlo a kamarádka mi nadává, že se z něj nedá vystoupit.Dá
Vyzkoušela jsem to na Huberovi, ale je to sedlo, které vás nahoře opravdu podrží

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2016 19:49

Ikdyž jsem se bránila syntetickým sedlům, asi je syntetika a syntetika.
Kvůli velmi kulatému koni jsme skončili u Wintec Isabell Werth a to teda považuji za fakt křeslo při velmi schůdné pořizovací ceně. Koním taky sedí dobře. Vyměnitelné komory jsou jen předností.
Ale je jasný, že každý doporučí to, v čem jezdí.

Jediný, co je evidentní, že je třeba z výběru vyjmout "kontaktní" sedla

Jana

13.11.2016 19:53
    Jana

XXX.XXX.48.22

Mě několikrát velmi dobře podržel drezurní Baloun, skoro jsem si nevšimla že kůň vyhazuje, a ostatní jezdci tvrdili, že měli jeho zadní nohy skoro nad hlavou...
Jeho ostatní kvality jsou ale diskutabilní, někdo chválí, někdo nadává.

lina225

13.11.2016 20:12
lina225

XXX.XXX.122.19

Http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/sedla-a-doplnky-k-sedlum/sedla-drezurni/kentaur-drezurni-sedla/sedlo-drezurni-kentaur-afrodite.html
Člověka vyloženě vyšponuje do správného sedu, chvíli mi trvalo si na to zvyknout. Že dokáže podržet je asi patrné už od pohledu :).

13.11.2016 21:09
keira

XXX.XXX.106.7

Některé starší kousky Hauzr Nova jsou hluboké jako drezurní sedla, ale mají veliké opěrky skokového univerzálu, před koleny i za koleny, hodně podrží. U drezurních sedel mi chyběly opěrky za nohou, kdy pokud kůň vystartoval dopředu, tak jsem rázem měla kotník až v jeho slabinách, jak mi noha opsala čtvrkolečko okolo sedlových zámků a neměla se o co zarazit.

Taky mi připadá, že možnost zvednout zadek ze sedla se při nějakých kreacích docela hodí.

13.11.2016 22:00

Keiro, nevím úplně, jak to myslíš, ale já normálně v té Isabell jezdím venku ve cvalu ve stehenním...?

13.11.2016 22:09
polárka.15

XXX.XXX.208.141

keira napsal(a):
Některé starší kousky Hauzr Nova jsou hluboké jako drezurní sedla, ale mají veliké opěrky skokového univerzálu, před koleny i za koleny, hodně podrží. U drezurních sedel mi chyběly opěrky za nohou, kdy pokud kůň vystartoval dopředu, tak jsem rázem měla kotník až v jeho slabinách, jak mi noha opsala čtvrkolečko okolo sedlových zámků a neměla se o co zarazit.

Taky mi připadá, že možnost zvednout zadek ze sedla se při nějakých kreacích docela hodí.

Tak ono v drezurních sedlech jsou zadní opěrky vyloženě nežádoucí, zavazí a kontraproduktivní

13.11.2016 23:22
keira

XXX.XXX.106.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Keiro, nevím úplně, jak to myslíš, ale já normálně v té Isabell jezdím venku ve cvalu ve stehenním...?

Tož to já taky jezdila, ale dostávaly se mi při tom kolena přímo nad třmenový řemen a to mi vadilo.
A když dojde na vyhazování, tak si prostě v hlubokém univerzálu s pokrčenýma nohama připadám více v bezpečí než s na (své) maximum nataženýma nohama v drezuře.

Polárko, však já vím, že by tam při drezuře opěrky překážely a i třeba z univerzálního sedla Seneca jsem si je odmontovala, neb mi tam vadily a jezdím bez nich. Jenže na klidnějším koni. Když jsem jezdila na torpédu a v drezurce, tak mi to z výše popsaného důvodu nevyhovovalo.

14.11.2016 07:50

To si úplně nedovedu představit: "dostávaly se mi při tom kolena přímo nad třmenový řemen: - asi jezdíte s moc krátkými třmeny?

Ale jasně, jak jsem říkala na začátku, u takovéhleho tématu každý bude "nabízet" něco úplně jiného.

14.11.2016 08:08
keira

XXX.XXX.106.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To si úplně nedovedu představit: "dostávaly se mi při tom kolena přímo nad třmenový řemen: - asi jezdíte s moc krátkými třmeny?

Ale jasně, jak jsem říkala na začátku, u takovéhleho tématu každý bude "nabízet" něco úplně jiného.

To mi nepřipadá, kdybych měla krátké třmeny, tak mam kolena naopak před nimi.

Dělo se mi to ve cvalu, kdy jsem šla do stehenního, takže jsem měla víc prošláplé paty, tedy nohu níže a třmen tím pádem jakoby delší.

14.11.2016 08:46
kapička

XXX.XXX.5.211

Já z Elektry nebo kterého vyopěrkovaného drezurního Kentaura vypadla. Když jsem jednu dobu jezdila ven na koních kteří nebyly přímo pro zákazníky. Vždycky se slovy kapičko, z toho nevypadneš ani kdybys chtěla Jak nejsme zvyklá, na tak dlouhé třmeny, tak mi v kritický moment vylítly a bylo vymalováno, ale jinak to je pohodlné sedlo a ani na těch vyjížďkách jsme neměla problém.
Se třmenovými řemeny mám stejný problém jako keira, když jdu do stehenního sedu, koleno se posune přesně na řemen a krásně se mezi ty 2 vrstvy skřípe. Třmeny jsem měla spíš delší.

ANNIE.54

14.11.2016 20:56
ANNIE.54

XXX.XXX.42.151

Ahoj, teď se rozjel nový trend a to jsou tyto sedlo. V zahraničí je už má hodně jezdců a nemohou si je vychválit, vypadá to teda vtipně, jak odstáté uši ale věřím tomu, že v tomto fakt člověk musí usedět všechno
Tady tohle provedení opěrek od Zaldiho smajlík

14.11.2016 22:55
polárka.15

XXX.XXX.208.141

ANNIE.54 napsal(a):
Ahoj, teď se rozjel nový trend a to jsou tyto sedlo. V zahraničí je už má hodně jezdců a nemohou si je vychválit, vypadá to teda vtipně, jak odstáté uši ale věřím tomu, že v tomto fakt člověk musí usedět všechno
Tady tohle provedení opěrek od Zaldiho smajlík

To není ale nic nového

17.11.2016 11:19
budulíný

XXX.XXX.53.50

miška13 napsal(a):
Hledám anglické sedlo, které pomůže srovnat sed a zároveň udrží a zachrání člověka v sedle když je potřeba. Mám koníka, který není zrovna bezpečný. Preferuji drezurní sedla, ale nemusí :) Pokud máte nějaké dobré tipy, budu moc vděčná.

Nechal jsem si ušít sedlo /MZ / a udělat větší přední opěrky.Přidržím se pevněji koleny, trošku se nadzvednu a ať si koník skáče jak chce, za chvilku ho to přestane bavit.Smál jsem se když spolujezdci říkali, jak to děláš, že nespadneš, když tak zlobí. Koně už nemám, sedlo je na prodej. Sedlář ho upraví podle koně. Kladno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík