Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2016 10:26
gigi01

XXX.XXX.48.2

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Když jsem drbala koníka v hřívě, narazila jsem na jednom místě na jakési hrudky a slepenou hřívu, když jsem se podívala blíž, uviděla jsem stroupek a okolo žluté hrudky. Máte s tím zkušenosti? Nevíte, co to je? Mohly by to být nějací paraziti, např. všenky? Přikládám i foto.

20.11.2016 12:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kůň se zranil a ty žluté hrudky jsou součástí rány, která se sice hojí, ale zároveň mokvá.
Vydezinfikujte a přestříkejte nějakým vhodným přípravkem.Určitě máte u koní něco na zranění.Pokud nemáte, stačí teplý(ne horký) vývar z heřmánku a propláchnout. Udržovat v čistotě.
Já takové věci ještě lehce vykartáčuji jemným kartáčem.
Koně to většinou vítají, hojená rána svědí. Pokud vykartáčujete vy, určitě to bude jemněji, než když si kůň ránu podrbe o stěnu stáje či přístřešku.

20.11.2016 18:09
Zzz1

XXX.XXX.113.71

Dobry je betadinovy sampon krasne to vycisti a zaroven vydezinfikuje.

20.11.2016 18:46
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

gigi01 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Když jsem drbala koníka v hřívě, narazila jsem na jednom místě na jakési hrudky a slepenou hřívu, když jsem se podívala blíž, uviděla jsem stroupek a okolo žluté hrudky. Máte s tím zkušenosti? Nevíte, co to je? Mohly by to být nějací paraziti, např. všenky? Přikládám i foto.

Pokud to jde, nechat rozevřené, aby k tomu mohl vzduch, vyčistit z okolí žluté hrudky, houbyčkou bych to přejela Betadinou, nechala chvíli působit a pak vytřít.Zastříkala bych to Pederiprou, vysuší to a zároveń je to antibiotikum na povrchová zranění.Máte štěstí, že není léto a mouchy už.

Přidejte reakci

Přidat smajlík