Je to artróza či niečo iné?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2016 08:59
serafima

XXX.XXX.251.110

Dnes som si všimla na kobyle že jeden sponkový kĺb je o porovnanie väčší ako na druhej nohe taktiež aj na zadných presne na nohe opačnej ale tam to nie je až tak viditeľné tam je to skôr na dotyk. Nikdy som sa s tým nestretla, vet nemôže prísť skôr ako za týždeň a cez telefón veľmi nevedel tak skúšam tu. Viem že ľudia tu už majú skúsenosti s kadečím. A v poslednej dobe som si tiež všimla, že sa jej ťažko chodí dolu kopcom a hore kopcom tiež sa jej veľmi nechce, ale dolu keď ide tak vyslovene ťahá zadné nohy pod sebou. Kobyla má 11 rokov.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2016 10:35

To je naozaj otázka, na ktorú sa dá odpovedať akurát tak z vešteckej gule. Môže to byť čokoľvek, počkajte si na verdikt veterinára. Artrózu bez rtg snímku nediagnositkujete.

21.11.2016 11:50
serafima

XXX.XXX.251.110

Určite, ale dúfam že to nie je len v mojej hlave :D Nechce chodiť po ceste napríklad, normálne sa zastaví a musím ju rozpohybovať aby šla či už vonku keď ideme alebo domov, dolu kopcom ide katastrofálne zadné nohy ťahá pod sebou a predné sa jej podlamujú v oblasti sponkového kĺbu, po rovinke chodí dobre a hore kopcom ju reálne ťahám za sebou taktiež sa stále zastavuje a nechce ísť a aj dolu kopcom to robí. A to všetko bez jazdca bez záťaže len na ruke.

21.11.2016 17:56

Fakt sa to nedá takto povedať od pc, môže byť celkovo boľavá, opotrebovaná, nemusia byť v poriadku kopytá, môže tam byť podotrochlóza, alebo tam nemusí byť ani žiaden zdrwvotný problém a kobyla sa iba naučila, že nemusí... každopádne, určite trvajte na vyšetrení aj v pohybe, iadeálne aj ohybovky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík