Šklebivý koník-šli byste do něj?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.11.2016 11:10
marketka

XXX.XXX.179.3

Byli jsme se podívat na jednu kobylku. Když nás vlezlo víc do boxu, tak se začala šklebit.Pod sedlem je suprová a velmi dobře ovladatelná i pod dětmi.Kobylka je vzhledem k managementu stáje v boxe 21 hodin, na 3 hodiny jde do výběhu, přes den pod sedlo. My máme podmínky takové, že koně chodí přes zimu od rána do večera ven, na noc box. V létě jsou 24/7 venku. Myslíte, že se to šklebení lehce srovná? Majitelka jí má dva roky a prý ji nikdy nic neudělala...
Na noc jí natékají zadní, na noc jí bandážují.Kobylce je 13 let, cena 80 tisíc, má vyskákané ZL, nyní chodí Z.

lina225

29.11.2016 11:33
lina225

XXX.XXX.122.19

Šklebení bych neviděla jako problém, dělá to každý druhý kůň. Nohy zřejmě natékají z nedostatku pohybu.
Za tu cenu bych ji brala, pokud je pod sedlem opravdu tak hodná. Takový kůň se hledá těžko. Režim jí ale měňte postupně, boxový kůň může mít problém se zařazením do stáda, o 24/7 ani nemluvě. Některým to může trvat měsíce a stres se pak samozřejmě odrazí i na chování pod sedlem.

29.11.2016 11:36
marketka

XXX.XXX.179.3

Ano, ted by byla na noc boxovaná a z jara 24/7.Samozřejmě by měla svůj výběh, než se s konma přes zimu okouká.Ano, hodná je.

29.11.2016 13:22
alfi pav

XXX.XXX.30.254

13letá kobyla, které natékají zadní nohy při dosažené sportovní výkonnosti jen ZL, nemá v žádném případě cenu 80tis a to šklebení je v tomto případě opravdu nicotný problém. Není normální, že koni natékají nohy při vámi popisovaném způsobu ustájení, je tam někde už v základu něco špatně. Chcete to něco špatně řešit po nákupu koně?

Mám koně v boxovém režimu podobném té kobyle a nohy mají čisté a suché.

Za ty prachy si seženete koně když nic jiného, tak rozhodně zdravějšího...

29.11.2016 13:32
marketka

XXX.XXX.179.3

Určitě by se nechaly udělat rtg, hradí je majitelka.Nejsem kaskadér..

29.11.2016 13:33
marketka

XXX.XXX.179.3

Paní mluvila o nálevkách.

29.11.2016 14:09
alfi pav

XXX.XXX.30.254

Nálevky se na noc nebandážují... To vás paní majitelka tahá pěkně za nos. O důvod víc hledat jinde.

S rtg, a teď nechci zklamat vaše naděje, raději moc nepočítejte ve smyslu, že by je platila majitelka. Kupovala jsem už i dražší koně a byl s tím problém. Kůň za 80tis určitě nebude mít rtg v ceně a když už, rozhodně byste měla mít svého nezaujatého veta a být u toho, aby se vám nepodstrčili rtg jiného koně, protože i to se stává.

Neupínejte se na jediného koně jen proto, že ho chcete koupit teď a že se vám nechce čekat na jiného lepšího. Chápu váš pohled na věc, ale tohle fakt není sranda.80tis jsou obrovské peníze, než abyste si za ně kupovala téměř jistý zdravotní problém. Raději počkejte nějakou dobu, určite se pro vás najde lepší zdravější koník. A nebojte se hledat i v zahraničí.
Já jsem svého hledala hodně dlouho v Čechách a nenašla nic zdravého, byl to totální úděs a to jsem chtěla jen neobsedlého tříletka nebo čtyřletka. Nakonec jsem shodou okolností skončila rovnou se dvěma z Maďarska. Cena mírně vyšší, ale vstupní kapitál co do zdraví bez chybičky a rozhodně tu vyšší cenu jak kvalitou charakteru, tak i tělesnou stavbou potvrzují.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.11.2016 14:13

Tezko posuzovat takhle na dalku, ale taky me zarazila cena pri podane vykonnosti a stari.
Domnivam se, ze za takovou cenu byste sehnala kone minimalne o 5 let mladsiho.
Rozumim, ze za hodneho kone jsou lide ochotni priplatit. Na druhou stranu - pokud mate zkusenosti a vite, co hledate, verim, ze najdete i vyrazne levneji..
Nalevky a otekle nohy jsou rozdil. Urcite trvejte na vet prohlidce vasim vetem.
Sklebeni, kdyz se koni nacpe vice cizich lidi do boxu, mi neprijde divne. Resila bych ho az v pripade, ze se bude sklebit na vas nebo dite pri osetrovani a dalsi praci napriklad..

29.11.2016 14:16
marketka

XXX.XXX.179.3

Jasně, veterinář je samozřejmostí...Sháním koníka nad 10 let...Důvod je ten, že už mi není dvacet a nedovedu si představit, že se jednou např.na el.vozíku starám o koně..Koně tu nechám dožít..

29.11.2016 14:32

Mno, tak jestli hledate kone nad 10 let a nechcete po nem zadny vykon do sportu, tak bych fakt jeste hledala. Ono behem zimy se takovi ti obycejni kone prave zacnou objvovat na inzerci, protoze majitele zacnou zjistovat, ze to neukrmi, ze v zime se jim nechce jezdit a jn chodit kone obstaravat...znate to :)
Jestli jsou Vam penize jedno, tak si proste jen nechte okouknout ty nohy hlavne a pokud se nebude sklebit a jinak z ni mate dobry pocit, kupte

29.11.2016 14:36
marketka

XXX.XXX.179.3

Já vám rozumím. Na konkretního koníka se přímo neupínám.Viděli jsme asi 3 koně včetně tohoto.Na koupi nespěchám. Jelikož ji ujezdila dobře i malá dcera a měla z ní příjemný pocit, proto lehce uvažuji, že zkusím kobču ještě venku.Nicméně, prohlídka naším veterinářem je samozřejmostí.Rtg by udělala majitelka..již 2x jsme se o tom domlouvaly a říkala, pokud bude zájem, rtg udělá.

Nostra

29.11.2016 14:50
Nostra

XXX.XXX.2.216

Skoda kamarad ted prodaval zdraveho 13leteho valacha Ct..zdravy udelane tengeny za 35tis...vozi i male deti, prodaval ho levne z duvodu odjezdu do zahranici.Urcite hledejte dal.

29.11.2016 15:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Co se pozná na RTG, když koni otékají nohy? Měla jsem za to, že RTG je na kosti
Nebylo by lepší udělat sono na prohlédnutí měkkých tkání?

Tu jsem našla nějaké ceny
http://www.hipiatrie.cz/cz/cenik/
RTG (podotrochleóza - 8 projekcí) 2 000,00
Sonografické vyšetření - šlachy (1 končetina) 500,00.

29.11.2016 15:35
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Šklebení by mi nevadilo, ovšem natékající zadní nohy za 80 tisíc, to ani omylem. Že by to bylo "jen" nedostatkem pohybu se mi nechce věřit. Máme 20tiletého valacha, který když je venku hnusně, tak prostě nikam nejde (a může to být třeba i týden nebo 14 dní a nohy má oukej a věk by mu nikdo nehádal.
Koupi dobře zvažte, ale já osobně bych do toho bez bližších podrobností nešla.

lina225

29.11.2016 16:19
lina225

XXX.XXX.122.19

Mému koni při větší dávce jádra ve stejném režimu nohy také natékaly. Veterinář poradil udělat krevní rozbory, obvykle je to způsobeno nějakou nerovnováhou v organismu. Hned po změně ustájení ale natékání přestalo.

hanulinka

29.11.2016 16:33
hanulinka

XXX.XXX.17.204

A nebo muze byt za otekajicima nohama take sklon k lymfangitide, popripade jiz prodelana, rada se vracejici...
muze to byt ale i ledvinova, nebo srdecni nedostatecnost...
ono, je otok a otok

rozhodne 13 lety kun..tedy-na Jahre uz 14...vykonnost pouze 110cm (jenze nekdo uvadi vykonnost zl a vy mrknete na cjf a zjistite, ze to sice prelezl, ale v kazdem parkuru 3 chyby a nebo jeste zastaveni-takovych je take spousta)...a zdravotni Problem k tomu
to mi pripada 80 000 presprilis.
ja bych za takoveho kone dala max 45 a to pouze v tom pripade, ze je jek uvadite-hodny.

otok, at z jakehokoli duvodu vas chce na neco upozornit.

30.11.2016 07:13
marketka

XXX.XXX.179.3

Moc všem děkuji za názory. Budu ještě koukat dál...A škoda toho koně za 35 tisíc..., že je prodaný. Kdybyste třeba o něčem věděli, budu ráda...cena nerozhoduje.

30.11.2016 12:22
koně

XXX.XXX.205.252

marketka napsal(a):
Byli jsme se podívat na jednu kobylku. Když nás vlezlo víc do boxu, tak se začala šklebit.Pod sedlem je suprová a velmi dobře ovladatelná i pod dětmi.Kobylka je vzhledem k managementu stáje v boxe 21 hodin, na 3 hodiny jde do výběhu, přes den pod sedlo. My máme podmínky takové, že koně chodí přes zimu od rána do večera ven, na noc box. V létě jsou 24/7 venku. Myslíte, že se to šklebení lehce srovná? Majitelka jí má dva roky a prý ji nikdy nic neudělala...
Na noc jí natékají zadní, na noc jí bandážují.Kobylce je 13 let, cena 80 tisíc, má vyskákané ZL, nyní chodí Z.

A na vy očekáváte od koně?Na co konkrétně ho sháníte?
Pokud je vám kobyla sympatická a chcete jen něco na rekre pro sebe a dceru, třeba by stačila.Zkusila bych jí ještě v terénu, jak píšete a pak by se vidělo.
V případě zájmu bych vyndala hotově 40tisíc.Ber neber A uvidíte reakci.
Takhle už šlo ze dvorů spousty koní, co měli prodejní videa kolem sta...

30.11.2016 13:22

Upřímně, koně, mě třeba osobně nadzvedává tohle jednání. Možná to někdo bere jako běžnou praxi, ale je to jak praktiky na východě.
Pokud něco píšu do inzerátu, tak jsem si předem zjistila, kolik je reálná cena takového zboží a tu očekávám. Můžu se bavit v nějakých procentech plus mínus, ale ne o polovině ceny, kterou jsem nadhodila. To mi takhle psali na zboží za 5 tis, že za 3 berou hned... sorry, nejsem blázen. Pokud si něčeho cením na skoro dvojnásobek, pak to neprodám za půlku, že?
Pokud by opravdu chtěli právě tuhle kobylu, tak já bych nejdřív s majitelem promluvila, že ta cena neodpovídá v současnosti běžným cenám na trhu..ať se klidně podívá na inzerce a pak nabídne rozumnější cenu.

1.12.2016 07:53
marketka

XXX.XXX.179.3

Co od koně očekávám?Aby byl hodný v boxu, nekonfliktní s konmi, venku i na jízdárně v hobby směru, spolehlivý a uvezl nejen dítě, ale i těžšího jezdce-nepravidelně. Vysoké nároky, já vím.Každopádně, mám info z jiného zdroje, že inzerovaný koník pěkně hrábl po veterináři a ten by ho pro dítě v boxu nedoporučil.

1.12.2016 09:50
koně

XXX.XXX.205.252

marketka napsal(a):
Co od koně očekávám?Aby byl hodný v boxu, nekonfliktní s konmi, venku i na jízdárně v hobby směru, spolehlivý a uvezl nejen dítě, ale i těžšího jezdce-nepravidelně. Vysoké nároky, já vím.Každopádně, mám info z jiného zdroje, že inzerovaný koník pěkně hrábl po veterináři a ten by ho pro dítě v boxu nedoporučil.

Veterináře bych nebrala úplně jako kritérium.To je pro spousty koní zátěžový test.Ona by se ve vašem režimu mohla opravdu uklidnit.Skoro pořád v boxu, to je taková líheň zlozvyků.
Jestli je nekonfliktní s koňmi, taky poznáte až doma.Po převozu se vlastně může začít děsit a vymýšlet i pod sedlem.To všechno srovnat, už je pak stejně na vás.
Ale aspoň vás nemrzí, že byla tak předražená.
Držím palce ve dalším hledání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík