Chtěla bych se zeptat, jaké jsou vaše zkušenosti s prodejem věcí na bazošu, či někde jinde.S nakupováním problém nemám , zatím jsem vždycky měla štestí na solidní prodejce.Nákupy tak do tisícovky, platba předem na účet.Když už něco prodávám já, tak když se někdo ozve, chce tu věc, vyměníme pár mail mailů, pošlu číslo účtu, dotyčný se odmlčí a nic, čekám jak trubka na peníze, nebo adresu .Jak to řešíte vy, snažíte se ho kontaktovat, nebo na to kašlete a čekáte na dalšího..., nebo mu dáte pár dní a případným ostatním zájemcům odmítáte..já když něco chci, tak to chci hned , a podle toho se tak chovám, je tak těžké poslat sms či mail, že o to už nemám zájem?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj. Je to o mezilidské slušnosti, která bohužel mizí a narazit na férového člověka je čím dál těžší. Kort v obchodech přes internet. Když někoho kontaktuji já, nebo se na mě někdo obrátí, snažím se vystupovat tak, jak bych si přála, aby také se mnou tak ostatní jednali.. pokud mi zboží nakonec nevyhovuje, poděkuji za jejich čas a řeknu, že mi zboží nevyhovuje. Pokud se domluvíme, nehandrkuji o ceně, snažím se, aby obchod proběhl dle domluvy a co nejdříve.
Sama mám občas problém, říct si např. o plnou částku za poštovné. Pán mě zkontaktoval kvůli uzdečce, o kterou měl zájem, ale chtěl platit dobírkou. Uzdečku jsem posílala rozloženou, v bublinkové obálce, aby nebyla brána jako balík a nevyšlo mě to na jmění (poštu jsem hradila ze svého), ale zrovna jsem natrefila na snaživou pošťačku, tedy mě nakonec poštovné s dobírkou stálo 150 Kč. Když pán zboží vyzvedl a prohlédl, volal mi, že je s ním moc spokojen a když mu pošlu číslo účtu, že mi doplatí celou částku poštovného (navýšeného o jím vyžádanou dobírku). Že prý když už nevědí instituce, jak člověka odrbat z kůže, tak že alespoň my, lidé, bychom se k sobě měli chovat slušně... to mě opravdu moc potěšilo.
Já moc neprodávám, ale zrovna nedávno jsem prodávala beránka a je to jak píšeš. Hned několik lidí mi napsalo jaký mají o něj zájem, dokonce si vyžádali číslo účtu a pak ticho. Když byl další zájemce, napsala jsem mu, že do zítřka dám vědět a dotyčnému napíšu ať se ozve do druhého dne nejpozději, jinak prodám dále.
Upřímně- pokud má někdo zájem a dva dny se neozve, nezajímá mě.Je mezilidskou slušností se vyjádřit a ozvat např.- pouštím koníka, nemám již zájem.Jsme lidé, pochopit se to dá.Také jednám narovinu.Napíšu max.ozvu se během tří dní a prostě se ozvu, ať už pozitivně, či negativně, že o danou věc již nemám zájem.Je to o lidském chování a jednání, jak píšou děvčata nademnou.Také jsem prodávala před lety štěńata, ozval se mi pán, zamluvil štěndo a pak nic.Najednou stál v den odběru před vraty a říká-to jsem já, jak jsem si zamluvil chlapečka z dvojiček.Takže na mě bylo okamžitě reagovat a pánovi, který ho měl zamluveného jsem napsala, že se omlouvám, ale ten dotyčný, ktery si ho zamluvil při narození prostě přijel a byl první.Pochopil to a přijel si pro jinak zbarveného klučíka.Jsme lidé, přeci se dá vždy domluvit.Mě naopak zarazilo, že lidé volali, kdy budou k mání a pak nic.Tento pán zavolal, zeptal se a pak přijel, protože prostě ho chtěl opravdu.
Já mám taky dobrý příběh. Prodávala jsem telecí obojky a přihlásil se pán, na každou mou otázku jsem čekala dny. Na poslední ohledně poštovného, tři dny. Během této doby se mi ozvala paní na telefon a během 10minut jsme se dohodli. Na dobírku. Teď se ozval ten pán a chce mě žalovat. Nevím proč, peníze mi neposlal, nic mu nedlužím. On je jiného názoru, tak nevím. Jsem nervní, teď před Vánoci supr věc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ono někdy prostě bůh tvořil tele a na poslední chvilku si to rozmyslel že to bude člověk. Takhle já si vysvěluji existenci některých lidí.
spajzka
napsal(a):
Já mám taky dobrý příběh. Prodávala jsem telecí obojky a přihlásil se pán, na každou mou otázku jsem čekala dny. Na poslední ohledně poštovného, tři dny. Během této doby se mi ozvala paní na telefon a během 10minut jsme se dohodli. Na dobírku. Teď se ozval ten pán a chce mě žalovat. Nevím proč, peníze mi neposlal, nic mu nedlužím. On je jiného názoru, tak nevím. Jsem nervní, teď před Vánoci supr věc.
Klídek, nic neposlal, jen je nervní před Vánoci, jako každý.Tohle bych hodila za hlavu, stejně by to každý soudce smetl ze stolu a smíchy by asi krápnul do spodek.Žalovat za to, že se neumí ozvat včas a zboží je pryč.Tak ať si koupí jinde, já bych taky nečekala v týhle době a zbavila se toho hned, jak je zájemce.Je to slovo proti slovu, ale on musí dokázat, že jsou věci podle jeho jiného názoru.Nenervovat se zbytečně, plácá nesmysly a pochybuju, že by se kvůli např.třem tisícům, které by zaplatil za obojky soudil a platil si dvacku nějakýho právníka.Lidi jsou někdy mimo mísu a tohle je asi senitila řekla bych
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
spajzka
napsal(a):
Hlavně si takovou pitomostí nekažte vánoce.Ani k ústní dohodě nedošlo, takže není co řešit.
gitule vrtule
napsal(a):
Klídek, nic neposlal, jen je nervní před Vánoci, jako každý.Tohle bych hodila za hlavu, stejně by to každý soudce smetl ze stolu a smíchy by asi krápnul do spodek.Žalovat za to, že se neumí ozvat včas a zboží je pryč.Tak ať si koupí jinde, já bych taky nečekala v týhle době a zbavila se toho hned, jak je zájemce.Je to slovo proti slovu, ale on musí dokázat, že jsou věci podle jeho jiného názoru.Nenervovat se zbytečně, plácá nesmysly a pochybuju, že by se kvůli např.třem tisícům, které by zaplatil za obojky soudil a platil si dvacku nějakýho právníka.Lidi jsou někdy mimo mísu a tohle je asi senitila řekla bych
No právě, takových rádoby kupců už bylo a neprodala jsem nic, tak jsem to paní poslala a vše je ok. Ale tohle mě fakt štve, dneska má každý právní pojištění nebo jak se tomu nadává a myslí si že jsou nedotknutelní. No uvidíme jak se to bude nadále vyvíjet. Takovýho teátru kvůli blbým obojkům.
titto

XXX.XXX.45.4
Skoro u každého inzerátu co podám, se dočkám otázky jestli je inzerát stále aktuální, velice často obratem odpovím, že ano jestli má pisatel zájem a to je všechno. Nějak si to neberu, spíš mě štvou lidi, co nenapíšou ani dobrý den a hned smlouvají o ceně. Prodávala jsem třeba původně dost drahý poprsák za 3200, - a příšel mi mail, že paní koupí poprsák za 2500, -...tak jsem jí odpověděla, že žádný takový poprsák neprodávám.
Na další inzerát, kde jsem kvůli těhotenství nabízela ježdění, mi přišel mail "dobry den, kolik kun unese"...napsala jsem, že nevim, ale koně se zeptám...A mohla bych pokračovat do aleluja, už celkem nerada něco prodávám, jenom, když to opravdu zavazí :).
Kupuji a prodávám poměrně často na bazoši. Jednou byl problém s knihou. Poslala jsem 200 Kč na účet a čekám a čekám a nic. Nakonec se mi ozvala policie, že jde o podvodníka, at se přidám k trestnímu řízení.Doted mi peníze nevrátili.
Pak jsem chvíli na bazoši nenakupovala, odradilo mně to. Po asi měsíční odmlce jsem nakupovala, vše bez problému, to trvalo cca 5 let. Nyní jsem bohužel jedné paní poslala na účet 1400 Kč za chapsy. Chapsy nikde. Následovaly výmluvy typu, že se to ztratilo na poště...prosby, výhružky nepomáhaly, až jsem dala do inzerce upozornění na paní,.Ozvala se mi jedna slečna, která poslala paní - dasa, moly@seznam.cz 300 Kč. Vytiskla jsem komunikaci a chtěla jsem s tím jít odpoledne na policii. Ještě před odchodem jsem paní napsala, že jdu věc nahlásit. Během dvou dnů přišly chapsy i s novou ohlávkou na poníka-asi za ty nervy>.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Haha, no vida, jak to jde, (ikdyž se nechce ) Ale ne na všechny takové to funguje, bohužel.
S tím smlouváním - já to fakt taky nemám ráda. Pokud se mi zboží líbí, tak cenu respektuji. Nebo hledám dál. Pokud je cena nadsazená, pomyslím si cosi o zdravém rozumu prodávajícího a taky hledám dál.
Proto mě nadzvedává, když prodávám např. teď skoro nové boty na koně, za PC 5200 Kč, za 4000 Kč a paní se mě zeptá, že na Fb někdo prodává boty za 3tis., jestli se domluvíme... mno, nedomluvíme, kupte si to na Fb, bude to jistě výhodná koupě. Až budu muset inzerát vkládat znovu, aby nezapadl, třeba cenu snížím, nebo budu handlovat s někým rozumným o stovka sem, stovka tam...
Víte, já se také často ptám, zda je inzerát aktuální, protože na bazoši a nejen tam je spousta inzerátů, které již aktuální nejsou a to nemluvím o inzerátech třeba měsíc starých.Často lidi prodají a inzerát nesmažou.Vy se těšíte, že jste objevila to, co jste hledala a odpověd zní, již prodáno.Ted jsem psala i posílala sms na čepici.Paní se mi doted neozvala...asi budu ještě volat.
Take pridam zkusenost. Prodavala jsem dost drahe west.sedlo z dovozu Usa. Koupila jsem ho za cca 45000 a prodavala za 35 tis. Z duvodu ztraty kone uz jsem ho nevyuzila jinemu nesedlo. Pani chtela poslat sedlo dobirkou. Cekala jsem 3 tydny nez se mi sedlo vratilo s tim ze ho nevyzvefla. Mezi tim uteklo spoustu zajemcu kteri ho chteli jenze lezelo nekde na poste. Pak jsem rekla ze na to kaslu a dala jsem ho jen jako osobni odber. Pan si prijel sedlo okoukl zaplatil a odvezl. A jel 200 km. U veci za 100 kc se to nevyplati ale uz ani neprodavam nepotrebne. Jednou za rok udelame sbirku a posilame utulkum co uz nasi milacci nevyuziji. Je to dobry skutek a ja mam po starostech.
Pani co mela u me kobcu mela autonehodu. Uz nemohla jezdit a prisla o praci. Rozhodla se ji prodat. Kupec prijel okoukl ale protoze pani na kobce zalezelo jela se k ni podivat. Brecela mi do telefonu jak to tam je strasne a ze ji tam dat nemuze.... tak pani co ji chtela rekla ze ji neproda. Take vyhrozovala trestnim oznamenim. Ze ji uvedla v omyl te chce penize za cestu atd... nic se nedelo. Takze si s tim hlavu nelamte.
Ja vice prodávám než kupuji. A také se mi lidi kolikrát ozvou, že mají obrovský zájem. Pak to hasne a vyprdnou se na mě. Tak já na ně taky. A když už kupuji tak písnu, že zboží přišlo a je v pohodě. Nebo že dneska si ho nestihnu vyzvednout, vyzvednu ho zítra. Když posílám balík, tak vyfotím podací lístek a pošlu. Nebo písnu sms, že balík posílám.
Já taky prodávala a prodávat bohužel budu dál.Lidé také psali nesmysle, že bych mohla prodat např. knihu za 600Kč, že kdysi tolik stála a že chci tisícovku.Vysmáli se mi.Kniha se již nedá nikde sehnat přes pět let.Dotisk se dělat nebude.No po roce a něco se mi ozvala holčina ze Slovenska, že má zájem, tak si říkám no jo, zase jedna, co si myslí, že jí pošlu na dobírku knihu ještě za skoro 250 korun a ona si jí nevyzvedne a zase prodělám-prd, vzala si číslo, poslala mi zálohu a dneska jsem jí odeslala knihu.Jo, občas to chce počkat, on se kupec solidní najde.Troubů a vyčůránků je spousta.Já např.už neposílám na dobírku nikomu bez zálohy na poštovné nic.Nebudu sponzorovat poštu a tratit, když chci prodat a ne prodělat v případě, že si to nevyzvedne, jak se mi již stalo.Takže když např. za knihu pošlou na účet předem poštovné, tak ano posílám, protože i kdyby se mi to vrátilo, tak mě to vlastně nestojí nic a oni projedou vlastní peníze.Nyní prodávám mojí mladou pošetřenou, neskutečně hodnou kobču a taky se ozvaly vykukové, že si jí odvezou do stáje apod.neexistuje.Znám to, pronajmu a pak zmizí a já budu bez koně a prachů.Je to smůla, ale v dnešní době si dávám už setsakra majzla, abych nenarazila na mizeru.
Dep
napsal(a):
Ja vice prodávám než kupuji. A také se mi lidi kolikrát ozvou, že mají obrovský zájem. Pak to hasne a vyprdnou se na mě. Tak já na ně taky. A když už kupuji tak písnu, že zboží přišlo a je v pohodě. Nebo že dneska si ho nestihnu vyzvednout, vyzvednu ho zítra. Když posílám balík, tak vyfotím podací lístek a pošlu. Nebo písnu sms, že balík posílám.
Dělám to taky tak.
Prodávám i nakupuji, zatím takřka bez problémů.
Jen když jsem kupovala první věci na kobču, tak jsem chtěla třmeny. Našla jsem jedny za 100, -. Tak paní píšu, že bych měla zájem. No ozývala se pomalu. Ale jakmile řekla, že je má, tak jsem dala adresu a že mi to má poslat na dobírku. Třmeny nikdy nedošly, až když jsem se ozvala, tak mi odpověděla, že třmeny už prodala.
Ale běžně prodávám, a obvykle bez problémů, někteří chtějí slevy, ale na to já moc nejsem, kouknu za kolik se prodávaj obdobné věci, v jakém jsou stavu a dle toho určím cenu. Pak si mohou buďto koupit věc novou, nebo levnější ale v horším stavu, toť můj názor.
Jen třeba s Pelhamem mám problém, kobyla ho měla v hubě 3x na 10 minutové ježdění, jinak je úplně nové, a k němu mám úplně nové hnědé pelhamové spojky, a lidem se zdá strašně drahé, že je dohromady prodávám za 700, - že za to budou mít ten leham úplně nový. Že já do toho připočítávám ty pelhamové spojky (které prostě chci prodat jako komplet, protože spojky samostatně asi nikdy neprodám), to ty lidi nenapadne.
Ale celkově jsem zatím nenarazila na Bazoši na žádného podvodníka nebo tak.