Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lil

25.12.2016 19:50
lil

XXX.XXX.161.187

Nemá někdo staré sedlo kentaur Priamos? ptám se kvůli páteřnímu kanálku. Je široký jen tak na 2-3 prsty. Máte někdo zkušenosti? Dělá mi to celkem starosti.

felicia

27.12.2016 23:43
felicia

XXX.XXX.47.173

Také by mě zajímalo jak je to s páteřním kanálkem u těchto starších sedel.

titto

28.12.2016 13:19
titto

XXX.XXX.45.4

lil napsal(a):
Nemá někdo staré sedlo kentaur Priamos? ptám se kvůli páteřnímu kanálku. Je široký jen tak na 2-3 prsty. Máte někdo zkušenosti? Dělá mi to celkem starosti.

Nějak nechápu váš dotaz.Pokud máte obavy z úzkého páteřního kanálku tak se poohlídněte buď po jiném sedle nebo stačí novější typ priamosu. Sedla starší výroby mají v 90% úzký páteřní kanál, dřív se to tak neřešilo. Priamos starý tak cca ?10let? jsem v rukách už měla a měl široký páteřní kanál, takže pokud máte vyhlídnutý Priamos s úzkym a máte z toho strach, tak bych počkala na jiný typ (jupiter, apolon) nebo pozdější výrobu Priamosu, jiná možnost není, jedině to neřešit. Já osobně to řeším dost, prtože mam koně s širokými zády, barokního typu, Kentaury máme nové, ale než jsem se k nim dostala, taky jsem měla starší ježděné, ale jedním z kriterií při výběru byl páteřní kanál aspoň na 4 prsty.

lil

28.12.2016 16:19
lil

XXX.XXX.4.222

Nevim jak presne je stary, ale je zvlastni ze pred x lety se jezdilo s uzkym p. kanalkem a konr byli v pohode. Nevim no. Kdyz na kobyle jezdim tak ji to nevadi.

titto

29.12.2016 16:25
titto

XXX.XXX.45.4

lil napsal(a):
Nevim jak presne je stary, ale je zvlastni ze pred x lety se jezdilo s uzkym p. kanalkem a konr byli v pohode. Nevim no. Kdyz na kobyle jezdim tak ji to nevadi.

Tak užším koním to až tak nevadí, dřív ve stájích byli hlavně A1/1 popř. teplokrevníci a dřív byli koně užší celkově, bavila jsem se o tom s jedním prodejcem sedel a je to opravdu tak, dřív se nejvíce kupovala s 2komorou (když se podíváte na inzerci tak naprostá většina starých sedel je s komorou č.2 ne-li i s komorou 1), teď je trend koní širších, takže hodně koní má 3kový komory a ten samý prodejce říkal, že posledních pár let (řekněme 2-3 roky) už začínají i 4kový komory. Takže solidárně koníkovi, který potřebuje 3-4 komoru, majitel pořídí padnoucí sedlo v komoře, ale záda resp. páteř mu skřípne zužujícím se páteřním kanálkem, to je prostě nesmysl.Ten kůň vám neřekne, že je mu to nepříjemné, do jisté míry si i zvykne, ale když by se vám po xletech podívala na koně opravdu profesionální fyzio, tak třeba koni přijde na zablokované obratle, skříplé nervy apod...ale samozřejmě je to na majiteli a typu koně, já bych si na svého lipicána ani kladrubáka (3 a 4 komora) netroufla dát sedlo s úzkým páteřním kanálem, u kamarádčiného subtilního plňase (který má 2komoru a ještě s beránkem, takže uzounký v zádech) bych to asi neřešila. Ono taky i dost záleží na postavení sedlových polštářů, ale to už je taky "vyšší dívčí" a jiné téma.

30.12.2016 22:41
AjiskaN

XXX.XXX.236.138

Mám Kentaur Priamos I komora 2 pos.17,5. Vyrobený v roce cca 2005 nejsem si teď jistá a do paterniho kanálu strčím pomalu celou dlaň.4 prsty minimálně.

lil

31.12.2016 11:48
lil

XXX.XXX.161.187

No moje je starsi trakénka a má hodně vystouplý kohoutek, takze ji muzu dat jedine 2 komoru aby ju to netlačilo na kohoutku, ale v jednom místě tam dám ani ne 3 prsty. Přijde mi ten páteřní kanál úzký.

Přidejte reakci

Přidat smajlík