Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2017 21:26
kutenami

XXX.XXX.236.138

Zdravím do kolika let Vaši miláčci sportovali nebo v kolika letech ještě sportují?

Mám valacha letos mu bude 20 let. Minulou sezonu chodil L* většinou čistě šel i pár S* též v pohodě. Ale přemýšlím zda mu nedat již důchod.

Valášek tedy žádné problémy nemá je naprosto čilý spíš mi přijde že když má volno tak je akorát smutný a čeká jestli si ho někdo vezme.

Nikdoooo

4.1.2017 21:49
Nikdoooo

XXX.XXX.169.37

Muj valasek jako 4 skakal. Odskakal par zavodu,80,90,100 cm. Ve svych peti letech jezdil velmi malo, pozdeji vubec - duvodem majitelcino (jezdkyne a majitelka v jednw osobe) tehotenstvi.
Tedy, v peti letech jednou odskakal s 100 cm s jednim jezdcem. Tento jezdec je fnes muj trener
V jeho cerstvych 6 letech jsme ho koupili my a zacal zase vice pracovat. Tento rok snad na hobbiky :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2017 07:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslim ze je blbost kone uplne odstavit, utrpi jeho psychika. Mam temer 22 leteho kone v aktivni rekreaci a porad plneho elanu :)
A co znam takhle z okoli, valach rocnik 93 jeste minulou sezonu chodil ZM, Z, s umistovanim a v pohode, bez problemu, ochotne. Doporucuji skupinu Cetileti kone na FB, to byste koukala jaci starici jeste sportuji, jezdi a hlavne vypadaji lepe nez kdejaky mladsi kun.

5.1.2017 09:32
Dep

XXX.XXX.37.60

Přesně jak píše Cstmr, pokud koně úplně odstavíte, tak mu ukážete, že je zbytečný.

Já takhle odstavila svojí bábinku. Jednak měla už špatný nožky, prosedlý záda a druhak já jsem holt vyrostla a něco přibrala. Přestala jsem na ní jezdit a tím, že jsem byla na internátě, jsem se k ní dostala jenom o víkendu. Kobča tak neuvěřitelně celá opadla a byla úplně jiná. Prostě už věděla, že je nepotřebná. Tak jsem jí začala brát aspoň na procházky na ruce. Myslím si, že to její psychice dost pomohlo. Věděla, že ještě nepatří do starého železa.

A pokud je koník na tom vážně dobře, nevidím důvod ho úplně odstavovat. Ať pracuje do poslední chvíle. Samozřejmě s hlavou. I kdyby se s ním měly dělat jenom kraviny ze země dvakrát do týdne,20 minut.

5.1.2017 11:43
marketka

XXX.XXX.179.3

Přesně, neodstavit.Procházky na ruce, lonž, rekreace...Jak odstavíte, koník vám hodně sejde.

5.1.2017 11:54
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Kamarádka má 23letého mohutného valacha, vloni začal mít trochu problémy s nohama, ale rok předtím ještě chodila skokové tréninky. Jezdí ho pravidelně, vyjížďky v tempu stejném jako já na o 5 let mladší kobyle. Když ho moc šetří, začíná tuhnout.

5.1.2017 17:39
barben.m

XXX.XXX.247.135

Môj valach bude mať tento rok 19 rokov..minulý rok skoro denne jazdený, zúčastnili sme sa vytrvalostných pretekov na 40km- bez problémov prešiel veterinou :) tento rok chceme pokračovať a ak bude zdravotne na tom tak skvele ako doteraz, chceli by sme absolvovať 60km :)

Aj so starším koňom treba pracovať.. treba to prispôsobiť aj zdravotnému stavu samozrejme, ale keď koník nemá problém, je zbytočné ho "odkladať" na dôchodok na pastviny. :)

Na fotke môj krásavec ♥.

Přidejte reakci

Přidat smajlík