Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2017 20:26
kivus

XXX.XXX.114.253

Prosím setkali jste se už někdo s podobným případem? Převzala jsem do péče poníka ze špatných podmínek. Počítám s tím, že nebude všechno OK, je hodný, na ošetřování suprový, nekousne, nekopne, na děti, psy reaguje skvěle, k dospělým je trochu bázlivý, na mě už si zvyká. Chodím s ním na ruce na prochajdy s obříšníkem, vypadá spokojeně... nedalo mi to a vysadila jsem na něj dcerku, koukal trochu překvapeně a když jsem ho rozešla, vyloženě se jí na hřbetě bál a rozběh semi...ona samozřejmě sklouzla. Samozřejmě jsem všeho zanechala, udělala s ním pár cviků na ruce. Teď budu jen pokračovat v procházkách bez dítěte na hřbetě a na jaro ho od začátku obsednu se zkušenou slečnou... myslíte si, že při správném postupu má šanci být vhodný pro vožení dětí? Podařilo se Vám někomu obsednout poníka, který se bojí chůze s něčím na hřbetě? Obsedala jsem, ale zatím jen samé raubíře a nemusela jsem shánět nikoho lehkého, já mám 70 kg tak na poncla nemůžu... Má 5 let a je to prcek 93 cm.

29.1.2017 20:43
koně

XXX.XXX.205.252

Jestli vaše malá byla v jeho životě první, co měl na zádech, nedivte se
Ona ta zátěž koni vyčnívá do stran i do výšky, leze do zorného pole, taky tlačí.Jak se rozejde, ještě se kymácí, prostě to přímo pudí zpod toho utéct.
Jako kdyby vám najednou něco sedlo za krk.Celkem normální reakce zvířete, které není připravené.
Dejte na něj nějaký pytel, který budete postupně přicpávat.Já měla normální bílý od žrádla.Přitáhla jsem ho obřišníkem ponici na záda a vedla jí.Normálka, vycházka.Jak se pytel zvětšoval, sice ležel, ale přečnívalo bílé do stran, jakože nohy jezdce.Jděte souvisle v kroku, pytel se udrží a vy se můžete soustředit na uklidňování koně.
Není to žádná věda, on si poník zvykne.Té naší stačilo párkrát a začala jsem na posazovat dítě.Jen když stála, uvázaná, na chvíli, dítě mluvilo, hýbalo rukama, já ho držela za nohu.Pak jsme postoupili, že dítě za nohu držel muž, šel vedle ponice a já jí vedla u hlavy.
A měli jsme obsednuto
Přiježdění je pak věc jiná, to už bude chtít osobu, co jezdit umí.

29.1.2017 20:51
kivus

XXX.XXX.114.253

Děkuju smajlík uklidnila jste mě. Do mě pořád všichni hustí, že poníci jsou splachovací smajlík

29.1.2017 21:05
koně

XXX.XXX.205.252

Jak vám předvedl, nejsou
Jestli se bojí dospělých, tak z výšky bude čekat něco zlého.Sledujte pečlivě jeho reakce a hlavně se vám nesmí vyškubnout, utéct, nebo zátěž shodit.Těmhle situacím je třeba předcházet a netlačit na něj moc.
Uvidíte sama, držím palce.Není to žádná věda, jen selský rozum, trošku empatie a důslednosti.

29.1.2017 21:15
kivus

XXX.XXX.114.253

Právě, že malá z něho sklouzla... Po pauze na něj posadim holku, co to usedi, snad jsem to už nezkazila...

30.1.2017 20:44
tony-jcb

XXX.XXX.110.166

Poncl je kůň jako každej jenom těch co jsou ochotný a schopný to vychovat je málo ono kolik dětí umí jezdit tak aby pindu přijezdilo.

30.1.2017 21:22
Svatava

XXX.XXX.70.17

Splachovací nebo ne, poník se musí obsednout jako kterýkoliv jiný kůň. Musí mít dost času to "strávit" a to je u každého koně individuální, s ohledem na jeho povahu, temperament a dosavadní zkušenosti.
Postupujte s obsedáním velmi pomalu a opatrně, odměňujte ho (drbání kde má rád, žrádlo) a když budete brát ohled na to, jak se u toho cítí, tak tu první špatnou zkušenost přepíšete.
Není to o tom posadit na něj někoho, kdo to usedí, ale pracovat s ním tak, aby na panickou reakci nedošlo. Rozhoduje se v tu chvíli o tom, jaké pocity bude mít poník z jezdce na hřbetě, a jeho následný vztah k jezdci potažmo rozhodne o tom, jak spolehlivý bude pro Vaše dítě. Asi taky raději chcete poníka, který je s někým na zádech v pohodě, spíš než takového, který v pohodě není, ale zjistil, že se jezdce nezbaví.

8.2.2017 22:19
kivus

XXX.XXX.114.253

Poník už v pohodě vozí děti, každý den jsem prcky na něho alespoň posadila a sundala, pak krůček po krůčku a už nepanikaří. Takže na obsedání s ródeem nedošlo

9.2.2017 08:55
koně

XXX.XXX.205.252

Vidíte, stačilo trošku empatie a selského rozumu a jste v pohodě oba Buďte pořád v klidu, hlavně důslednost a nezapomeňte, že méně, bývá více.
Obsednuto byste měli.Teď ještě, aby vám ho někdo přijezdil, dobře, pro děti.A to bývá oříšek.

9.2.2017 11:29
kivus

XXX.XXX.114.253

Jj... Teď mám v plánu Bobka nasvalit, na můj vkus by měl trošku nabrat zadek.

trouba

9.2.2017 19:34
trouba

XXX.XXX.252.37

Přidejte reakci

Přidat smajlík