Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.1.2017 08:57
canis lupus

XXX.XXX.88.140

Zdar a sílu,
stala se mi nemilá věc. Po třech týdnech používání nové výběhové Termodeka zeje v ripstopu několik děr. Bohužel kousky, co by se tam případně daly přišít, jsou nezvěstné. A já teď nevím, co použít na záplaty. Pokud to už někdo někdy řešil, budu velmi potěšena radou.
Díky.

31.1.2017 09:08
liva

XXX.XXX.208.54

Já k takovým opravám používám lepidlo na textil Gütermann creativ.
Ustřihnu záplatu a nalepím. Před nalepením je lepší místečko odmastit. Pro lepší a rychlejší přilnavost doporučují přilepenou záplatu přežehlit. Na záplatu jsem použila odstřižky softshelu nebo koupit nepromokavou látku v patřičné barvě. To už záleží na tom, jak moc vám záleží na estetice...
Deka je do 1 hodiny použitelná.

31.1.2017 20:44
makki

XXX.XXX.36.237

Galanterie a nažehlovací záplaty. Drží.

31.1.2017 21:45
Svatava

XXX.XXX.70.17

makki napsal(a):

Souhlas. Nalepení taky funguje.
Přišívání čehokoliv doma nedoporučuji, protože stehy udělají dírky a těmi pak může deka protékat.

1.2.2017 00:37
lenacia

XXX.XXX.211.83

Údajně je dobrá autopáska.

1.2.2017 07:26
liva

XXX.XXX.208.54

makki napsal(a):

U nás moc dlouho nevydržely tak jsem se uchýlila k lepidlu.
Ale jako první pomoc byly taky dobré.

2.2.2017 20:07
canis lupus

XXX.XXX.88.140

Tak mám lepidlo i kus nepromokavé látky, sice modré, ale co. Můžu se do toho pustit.

2.2.2017 21:37
liva

XXX.XXX.208.54

canis lupus napsal(a):
Tak mám lepidlo i kus nepromokavé látky, sice modré, ale co. Můžu se do toho pustit.

Je vidět, že se koník snažil.:)
Ale zalepila jsem i větší...
Tak lepení zdar!

Neregistrovaný uživatel

2.2.2017 21:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Zdá se že koník je zásadně proti dekování.

3.2.2017 10:04
liva

XXX.XXX.208.54

Jako chronický dekovač jsem na opravy dek vyzkoušela snad vše.
Různé pásky, outdoor záplaty i speciální lepící gely. Gely jsou fajn, ale jsou pouze na malé dírky a páska drží pokud se kůň intenzivně nevàlí.
Většinou opravují deku v průběhu používání a na konci sezóny dojdu k závěru, že se mi nevyplatí ji prát a vyhodím ji.
Moji koně si deky jako takové netrhají, ale vždycky se o to zvládl postarat nějaký stádový kolega.
Předloni jsem vyhazovala Bucas Freedom, loni Weatherbeetu (najivně jsem si myslela, že 1200D vydrží).
Letos jsou moji koně v ohradě sami, takže škody na dekách jsou minimální.
Dědek se sice chodí škrábat o strom, takže Masta Avante má mikrotrhlinky, které ale půjdou lehce opravit a mlaďochova Bucas Smartex je bez vad.
Deky peru a imregnuju doma, protože po nedobré zkušenosti nechci riskovat kvality AIO dek.
Ale máme novou pobočku Equiservisu, tak tam snad mají pračku...

Přidejte reakci

Přidat smajlík