V nepochopitelném záchvatu naivity jsem z druhé ruky zakoupila novou uzdečku Star s tím, že na chození po lese bude stačit.
Ale ouha, už jen než jsem ji 2 namazala tak začal slejzat povrch z vnitřku vyměkčení na nánosníku a nyní poté, co byla tak asi 4x na hlavě, tak vypadá hůř jak normální uzdečka po roce používání.
Pásky, které se zapínají do přezek, se i navzdory důkladnému promazání spíš lámou než ohýbají.
Domnívám se, že to ani není kožené, nebo spíš že je to recyklovaná kůže
Proč to sem píšu- jednak jako varování před "značkou" Star, druhak abych se zeptala, zdali s ní máte taky takové zkušenosti... a do třetice pro radu, jakou uzdečku mam koupit příště, když je to jen pro remontu na 2x týdně do lesa, tak nepotřebuju nic extra. Ale téhle uzdečce ani nevěřím, že pokud bychom se koněm začali přetahovat, tak že by nepraskla.
Zaneta2

XXX.XXX.162.36
Njn. Ale zase se Vám nestane, že si kůň srazí vaz, když si šlápne do otěže :-D Nebo že někoho uvláčí, když se, nedejbože, do otěže někdo zamotá nějakou končetinou :-D. Nebo dobrá pro ty...nechci napřímo psát debily, ale rozumíme si... co koně otěže/uzdečku napevno uvazují. V podstatě jde o jistý druh bezpečnostních cajků :-DDDD
Jo, no, konec srandy, ty Star jsou děsný, děsný, děsnýýýý šunty, je to holt ekonomická řada. Velmi ekonomická, až by jeden brečel. Kůži to podle mě taky nevidělo, přijde mi to jak z lisovaného papíru lepeného slinami čínských žen a dětí ...Star se ke mě dostala omylem i s koněm. Já jsem si pak koupila nějakou Wembley X line okolo 2 tis. a upřímně taky nic moc, šití lepší, "kůže"..no nevím, spíš bych asi věřila víc S-line, ale to už je vyšší cena. Já jsem došla letitým obloukem zpět ke svým starým fakt koženým letitým uzdečkám, vyrobeným tak před 30- 40ti lety + těm na míru od sedláře a na fešákoviny jsem se vyprdla. Měla-li bych si kupovat pěknou a kvalitní uzdečku z kůže, věřím, že dám min.3 litry a ani nemrknu, koukala bych ráda po Prestige, Stubben, ještě z levnějších tak asi Kenatur, ale ověřila bych si, zda i tito výrobci nemají nějakou economy řadu. jako náhradní zkusit sehnat staré používané cajky ještě z dob před revolucí, ale POUŽÍVANÉ (tedy předpokládejme, že udržované) - ty půdní nálezy většinou moc použitelné už nejsou. Jo, a ty Star uzdečky normálně nežerou myši
Takže jeden bod mají :-D.
No, ono je to ale ve výsledku má nejdražší uzdečka. Ještě že jsem ji koupila jen za 50% pův.ceny, tak je to jen zkušenost za pár stovek.
Wembley X-line jsem měla také, ta se mi moc líbila, kůže se mi zdála pěkná. Bohužel jsem o ni přišla, tak nevím, jak by vydržela dlouho, ale určitě to bylo neporovnatelné s tímto šuntem.
lil

XXX.XXX.161.187
Také nespokojenost ! Koupila jsem full a vůbec nám to nesedí. Lícnice jsou dlouhé, podhrdelník, podpínák a nánosník zase krátký... A to horší je že byla cca 5x na koni a už jsou lícnice totálně popraskané. Myslím so že to bude taky trochu tím že ty přesky jsou tskové "ostré" takže když se to zapíná, tak se to tím strašně odírá... Příště si připlatím o 400 kc víc a koupím kentaura. I uzdečka kterou mám z druhé ruky a je používaná pravidelně rok je v lepším stavu než ta nová! Zase nejsem zastánce toho koupit uzdečku za 4000 a pak se něco stane, roztrhne se a já se budu mlátit do hlavy...
Ještě před čtyřmi lety jsem kupovala STAR uzdečku modrou s kamínky na focení, nakonec jsem ji prodala, protože jsem se rozhodla, že chci na svou kobču mít hnědé cajky.
Ale byla to opravdu pěkná uzdečka, měkká, nepraskala. Loni jsem se na ně koukala v obchodě, to už není kůže, to je nějakej karton potaženej koženkou, smrdí to, je to netvárný... Jestli tohle je pravá kůže, tak moje taška, co sem koupila v Egyptě je 100% pravej Alviero Martini.
Pokud je možnost, je lepší si uzdečku před koupi prohlédnout. Ale jednoznačně jsou lepší uzdečky mořené, než lakované. Pod krásným povrchem nalakované uzdečky se může schovat cokoli.
Měla jsem uzdečku 16 let a byla stále stejná, jen přezky trochu chytly rez.Ta byla ale kupovaná po revoluci, tak to byla ještě kůže.
Je to tak, minulý týden jsem si koupila uzdečku z e shopu, která na fotce vypadala úplně v pohodě, a po rozbalení jsem se nestačila divit.Materiál pochybné kvality, slabá, nebyla to star, ale moc se od ní cenou nelišila.Mám strach ji dát na koně, aby při se prvním prudším pohybu nerozpadla.Měla jsem a stále mám cca 30let starou, a je stále funkční, tak se mi zachtělo jiné , a dobře mi tak.Nechám si raději ušít u sedláře, bude to o dva tisíce dražší, počkám si, ale přežije mě
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já mám na remontu tři uzdečky (sidepull, ještě nepoužívané BB, udidlová uzdečka). Po zakoupení sidepullu, který je z běžného eShopu, jsem si uvědomila, že některé čelenky u cob velikostí jsou kobylce krátké. Po zakoupení kvalitního BB z eShopu jsem našla další rozdíly oproti "běžné hlavě" a musela BB vrátit. Potřebuji kratší cob velikost s širokou čelenkou, krátkým nánosníkem - ale lícnice na nánosníku musí být dál od sebe, než je běžné u cob velikostí, celková délka nánosníku musí být zkrácená spodní zapínací částí. No mazec.
Další dvě uzdečky jsem nechávala vyrábět od sedlářů, cob velikosti s úpravou - BB u Hakena (http://www.pinto-sedlarstvi.cz/), uzdečku bez nánosníku na http://www.kouzelnykonicek.cz/. Oboje kvalitní kůže, zpracování, a cena není vůbec děsivá. Pan Haken nechtěl za individuální úpravu příplatek, BB stála přes 1 600 Kč. Cenu na Kouzelným koníčkovi myslím teď trochu snížili, dělalo to i s poštou a úpravou velikosti něco přes tisícovku (bez nánosníku, viz foto). Takovýhle sedlářů je na netu spousta. Jistě, ne všichni budou kvalitní, u Hakena to v létě trvalo dlouho, ale fakt se dá vybírat za přijatelnou cenu dobrá kvalita.
Uzdečka Star se dá koupit na internetu nová za něco přes 500 korun, takže jsem si vždy při pohledu na ni říkala, že nejsem tak bohatá, abych si mohla kupovat levné věci:o)
Jinak u uzdeček na kvalitu tolik nedbám, není to sedlo. Zkušenost mám se značkou Kentaur a Euroriding, všechny co jsem vždy měla byly z kůže slušné kvality a nikdy jsem žádnou nemusela vyhodit kvůli "amortizaci". Je pravda že třeba KT šel s cenou za ty roky nahoru už víc než dvojnásobně, ale pořád to ještě jde.
Svatava
napsal(a):
Uzdečka Star se dá koupit na internetu nová za něco přes 500 korun, takže jsem si vždy při pohledu na ni říkala, že nejsem tak bohatá, abych si mohla kupovat levné věci:o)
Jinak u uzdeček na kvalitu tolik nedbám, není to sedlo. Zkušenost mám se značkou Kentaur a Euroriding, všechny co jsem vždy měla byly z kůže slušné kvality a nikdy jsem žádnou nemusela vyhodit kvůli "amortizaci". Je pravda že třeba KT šel s cenou za ty roky nahoru už víc než dvojnásobně, ale pořád to ještě jde.
No, ale kentaur, vel.full, na tu kobčinu megahlavu , prostě nenarvu i kdybych se rozkrájela.A tohle byla jedna z mála ve větší velikosti, nějak ti výrobci zapomněli na ty úplně velké hlavy , a když už je, tak je velmi omezený výběr, a i my se chceme líbit , i když o tom to samozřejmě není...

Když kupuju levnou značku, tak očekávám, že bude sloužit krátce.
Pokud se rozpadne něco po měsíci používání, tak to reklamuji a předpokládám, že většina prodejců to vezme zpět nebo vymění za nové.
Kdysi jsem na kobylu, co jsem jezdila, kupovala drezurku Star a mě sloužila asi 4 roky, nebylo na ní vidět skoro žádné opotřebení a ještě jsem jí prodávala na bazaru za půlku ceny a dobře slouží dál. Pro mě to bylo tehdá taky jediné řešení, když jsem nechtěla jezdit v rozpadlém provozním univerzálu a kobyla byla se stolovými zády, takže na ní prakticky nic nesedělo.
Add. uzdečky - taky mám zkušenosti různé. Nic se mi nerozpadlo velmi rychle, ale je fakt, že dřív ty Star uzdečky vydržely daleko déle. Teď už jsou tak na rok a pryč.
Nekupuji drahé udzečky, ale snažím se, aby cena byla cca 1000-1200 Kč - to už je alespoň z kůže Navíc to, že se jedná o uzdečku značkovou, bohužel nic neznamená. Měla jsem uzdečku za 2000 Kč, anatomický nátylník, švédský nánosník...vážně pěkná, ale jak byla světle hnědá, tak do roka byla opravdu hodně hnusná a člověk ani nevěděl, jakou že barvu má vlastně mít. Takže to si člověk asi nevybere
lil

XXX.XXX.161.187
Je to asi kus od kusu, ale já jsem teda velice zklamaná. Můj kůň je dopřednější takže mám pocit že by se měla rozpadnout. Já jsem ji před používáním namazala, ale nepomohlo to... Ty přesky jsou tak "ostré" a ta "kůže" tak nekvalitní, že ji budu muset nechat asi jen na focení... Bohužel jsem chtěla černou, takže zase budu muset používat mou bývalou hnědou. Ale je divné že hodně lidí ze stáje má uzdečky za 500 a mají je 5 let a jsou krásné, tak asi na eshopu schválně posílají horší kousky aby jim na prodejně zůstaly lepší :D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Nechci se moc vměšovat a nemůže to být i péčí. Mám Stár už rok a není popraskaná ani nemá jiné problémy. Občas jí namažu. Ono asi záleží i na třídě. Já kupovala dražší mám STAR BONNY cena 1050, - a nepříjde mi ani jako náhražka kůže asi jsem měla štěstí.
Spíš mě příjde ta bílá anglick s kamínky jak vy výše popisujete stár, ale dokud slouží tak nemám problém.
Ted si nechávám šít uzdečku do historie a sedlářka by byla schopná ušít kvalitní uzdečku z kůže i za 1000, - Mám od paní sokolnickou rukavici a i když mi sokolníci říkali že jsou nic moc mám jí a jsem spokojená a taky za pár korun.
2 fotka je stará.
Stár co mám vypadá celkem dobře, ale u těch okolo 500 bych teda byla opatrná i když ta bílá byla za 1000, - a teda žádný zázrak a tam nevím značku má i nějaké nové systémi zapínání na háček prý je to nový z anglie nevím slouží a koně neodírá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
PS: Ta bílá při zašívání korálků tam se třeba trhala na začátku i nit přesto že to všívám velice opatrně většinou na začátku takže blbé zapošití. Zašívala jsem to kovářskou nití a mám popraskané ty kožené potvory za které se strká zbytek řemínku. Takhle mi i přišla. Ale to si výštak poprosím kamaráda o kousek kůže a ušiji nové. A to byla nová.
konarka13
napsal(a):
No, ale kentaur, vel.full, na tu kobčinu megahlavu , prostě nenarvu i kdybych se rozkrájela.A tohle byla jedna z mála ve větší velikosti, nějak ti výrobci zapomněli na ty úplně velké hlavy , a když už je, tak je velmi omezený výběr, a i my se chceme líbit , i když o tom to samozřejmě není...
Já řeším problémy s velikostí na opačné straně spektra (kobyla má úzkou hlavu a dost často se stává, že cob je malá a full velká), ale všimla jsem si, že Equiservis nabízí zakázkovou výrobu xfull velikosti (https://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-KONE/UZDECKY-UZDY-A-SOUCASTI-UZDENI/UZDECKY-EQUISERVIS/Uzdecka-Equiservis-a-k-n-Soft-Uzdecka-Equiservis-a-k-n-4-zakazka.html?force_sid=d43d700000cbbab8ca3027f504f7bc1c)
Uzdečku z jejich výroby máme taky a jsem s ní spokojená - já jsem takový ten případ, co nesnáší lakovanou kůži, švédský nánosníky (děsná móda), veškeré kamínky (stačí aby se kůň podrbal a je po parádě) a rádoby anatomické nesmysly, a paradoxně se svými jednoduchými požadavky taky nemám velký výběr
napsal(a):
Když kupuju levnou značku, tak očekávám, že bude sloužit krátce.
Pokud se rozpadne něco po měsíci používání, tak to reklamuji a předpokládám, že většina prodejců to vezme zpět nebo vymění za nové.
Kdysi jsem na kobylu, co jsem jezdila, kupovala drezurku Star a mě sloužila asi 4 roky, nebylo na ní vidět skoro žádné opotřebení a ještě jsem jí prodávala na bazaru za půlku ceny a dobře slouží dál. Pro mě to bylo tehdá taky jediné řešení, když jsem nechtěla jezdit v rozpadlém provozním univerzálu a kobyla byla se stolovými zády, takže na ní prakticky nic nesedělo.
Add. uzdečky - taky mám zkušenosti různé. Nic se mi nerozpadlo velmi rychle, ale je fakt, že dřív ty Star uzdečky vydržely daleko déle. Teď už jsou tak na rok a pryč.
Nekupuji drahé udzečky, ale snažím se, aby cena byla cca 1000-1200 Kč - to už je alespoň z kůže Navíc to, že se jedná o uzdečku značkovou, bohužel nic neznamená. Měla jsem uzdečku za 2000 Kč, anatomický nátylník, švédský nánosník...vážně pěkná, ale jak byla světle hnědá, tak do roka byla opravdu hodně hnusná a člověk ani nevěděl, jakou že barvu má vlastně mít. Takže to si člověk asi nevybere
Tož to já nečekala, že tu se mnou bude 15 let (jako byla kdysi koupená uzdečka u Hauzra, nebýt lícnic potrhaných kvuli lidské chybě, sloužila by klidně ještě v přístím století a to tehdy taky stála něco okolo 700). Ale že se začne ničit i jen tím, že ji přetřu hadříkem s mazáním, to mě fakt nenapadlo
Co jsem koukala, tak tahle stojí nová cca 750, zpětně to samozřejmě taky vyhodnocuji jako neúspěšný experiment, měla jsem si trochu připlatit a koupit rovnou něco lepšího. Jenže i sebelepší uzdečka utrpí úraz, pokud si kůň třeba po pádu jezdce šlápne do otěží, tak zas moc nevidím smysl za to zbytečně utrácet.
napsal(a):
Já mám na remontu tři uzdečky (sidepull, ještě nepoužívané BB, udidlová uzdečka). Po zakoupení sidepullu, který je z běžného eShopu, jsem si uvědomila, že některé čelenky u cob velikostí jsou kobylce krátké. Po zakoupení kvalitního BB z eShopu jsem našla další rozdíly oproti "běžné hlavě" a musela BB vrátit. Potřebuji kratší cob velikost s širokou čelenkou, krátkým nánosníkem - ale lícnice na nánosníku musí být dál od sebe, než je běžné u cob velikostí, celková délka nánosníku musí být zkrácená spodní zapínací částí. No mazec.
Další dvě uzdečky jsem nechávala vyrábět od sedlářů, cob velikosti s úpravou - BB u Hakena (http://www.pinto-sedlarstvi.cz/), uzdečku bez nánosníku na http://www.kouzelnykonicek.cz/. Oboje kvalitní kůže, zpracování, a cena není vůbec děsivá. Pan Haken nechtěl za individuální úpravu příplatek, BB stála přes 1 600 Kč. Cenu na Kouzelným koníčkovi myslím teď trochu snížili, dělalo to i s poštou a úpravou velikosti něco přes tisícovku (bez nánosníku, viz foto). Takovýhle sedlářů je na netu spousta. Jistě, ne všichni budou kvalitní, u Hakena to v létě trvalo dlouho, ale fakt se dá vybírat za přijatelnou cenu dobrá kvalita.
Od Hakena jsem taky měla BB, teda nejspíš ještě někde mám, taktéž za 1600. Kvalita bez problémů, opět jen problém s trhnutými lícnicemi, ale že by s ní člověk udělal nějakou velkou parádu to taky ne.
Kouzelný koníček to má za sympatické peníze, ale škoda že nemá větší výběr anglických uzdeček.
Myslím, že ta moje rozpadající se příšernost je toto:
https://www.jezdeckyraj.cz/uzdecky/uzdecka-star-lifestyle-cernacerna.htm.

keira
napsal(a):
Od Hakena jsem taky měla BB, teda nejspíš ještě někde mám, taktéž za 1600. Kvalita bez problémů, opět jen problém s trhnutými lícnicemi, ale že by s ní člověk udělal nějakou velkou parádu to taky ne.
Kouzelný koníček to má za sympatické peníze, ale škoda že nemá větší výběr anglických uzdeček.
Pokud vyloženě nemáte averzi k westernovým uzdečkám, myslím, že jako tréninková je nějaká podobná té mé, ale pro anglii klidně s nánosníkem a jinou čelenkou, ideál. Když si kůň šlápne do otěží, urve se na uzdečce ten kožený "provázek" na lícnici u udidla. A za pár korun seženete u sedláře nový. Na sidepullu mám tyhle kožený cancourky řešený jinak, ale už si kobylka mojí nepozorností na otěž šlápla a taky cancour povolil. Oprava uzdečky je tak otázka pár korun.

Svatava
napsal(a):
Já řeším problémy s velikostí na opačné straně spektra (kobyla má úzkou hlavu a dost často se stává, že cob je malá a full velká), ale všimla jsem si, že Equiservis nabízí zakázkovou výrobu xfull velikosti (https://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-KONE/UZDECKY-UZDY-A-SOUCASTI-UZDENI/UZDECKY-EQUISERVIS/Uzdecka-Equiservis-a-k-n-Soft-Uzdecka-Equiservis-a-k-n-4-zakazka.html?force_sid=d43d700000cbbab8ca3027f504f7bc1c)
Uzdečku z jejich výroby máme taky a jsem s ní spokojená - já jsem takový ten případ, co nesnáší lakovanou kůži, švédský nánosníky (děsná móda), veškeré kamínky (stačí aby se kůň podrbal a je po parádě) a rádoby anatomické nesmysly, a paradoxně se svými jednoduchými požadavky taky nemám velký výběr
Ono to máte těžký.
Některé věci jsou funkční, některé jen výmysl, aby se lépe prodávalo, protože je to prostě novinka a vypadá to atypicky...
Pro mě třeba zmíněné řemení na uzdečce smysl má. Kupříkladu mi kobyla lehce negativně reaguje na zdlouhavé matlání u nánosníku, resp. vyjadřuje nespokojenost při zapínání přezky klasického angl. nánosníku. Oproti tomu švédský nánosník je při zapínání i nošení daleko příjemnější. A díky podpínacímu pruhu měkkčené kůže je jemnější. To, že ho někteří zneužívají pro zapínání přes pákový efekt, tedy pro daleko silnější utažení, než by docílili s klasickým angl.nánosníkem, to není chyba nánosníku, ale uživatelů. Vše se dá zneužít..
napsal(a):
Ono to máte těžký.
Některé věci jsou funkční, některé jen výmysl, aby se lépe prodávalo, protože je to prostě novinka a vypadá to atypicky...
Pro mě třeba zmíněné řemení na uzdečce smysl má. Kupříkladu mi kobyla lehce negativně reaguje na zdlouhavé matlání u nánosníku, resp. vyjadřuje nespokojenost při zapínání přezky klasického angl. nánosníku. Oproti tomu švédský nánosník je při zapínání i nošení daleko příjemnější. A díky podpínacímu pruhu měkkčené kůže je jemnější. To, že ho někteří zneužívají pro zapínání přes pákový efekt, tedy pro daleko silnější utažení, než by docílili s klasickým angl.nánosníkem, to není chyba nánosníku, ale uživatelů. Vše se dá zneužít..
Také se švédským nemám zkušenost, a když jsem chtěla hanoverský, který jsem léta používala, tak jsem vypadala uplně retro
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Asi jsem mela stastnou ruku
mam star uzdecku...velikost full pasuje perfektne moji hanoveracce.
pouzivam ji jiz 5 let a porad dobra.
mazu velmi sporadicky..tak 3x za rok.
a krom zavodu-na ty mame poradnou, peknou uzdecku, pouzivame uzdecku star 6 dnu v tydnu.
kuze je na omak meine kvalitni, ale za tech 5 let se vytahala pouze o jednu dirku na licnici utahuji nyni o dirku vic.
a jediny Problem, ktery mame od pocatku, je, ze druhe poutko na nanosniku je ponekud tesne,
jinak jsem nemusela nikdy nic na teto uzdecce resit.
podotykam vsak, ze kdyz koupim novou uzdecku-jakekoliv znacky, i ty drahe.pred prvnim pouzitim :
rozeberu ji na casti a ponorim na 3 dny do bezbarveho oleje na kuzi.
je to dobra stara moudrost, kterou jsem se naucila u jednoho sedlare v nemecku, a funguje to.
mnohdy koupime uzdecku presusenou, ktera jiz par let visi nekde v prodejne, a tento postup zarucuje jeji dlouhou zivotnost.
napsal(a):
Ono to máte těžký.
Zneužít se dá vše, ale švédský nánosník je konstrukčně určen právě na to, aby se dal snadno utáhnout na krev - to polstrování tomu odpovídá. Ne nadarmo je tak oblíbený na drezurních uzdách. Ne každý si uvědomí, jako sílu má ten přes kladku utahovaný řemínek, a bohužel řada z těch, kdo to vědí, toho využívají. Viděla jsem rtg, kde tento nánosník pravidelným pevným utahováním přes všechno své polstrování u drezurního koně způsobil zánět a následný úbytek kosti. Osobně ani neutahuji nánosník tolik, aby kůň profitoval z měkkého podložení pod bradou, takže jsem si k němu pozitivní vztah nějak nenašla
lil

XXX.XXX.39.95
Na jedné uzdečce mám švédský a vždy utahuju tak na ty 2 prsty.
A ponořit tu uzdečku do oleje můžu i když to asi není kůže? (Star kvalita).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
lil
napsal(a):
Na jedné uzdečce mám švédský a vždy utahuju tak na ty 2 prsty.
A ponořit tu uzdečku do oleje můžu i když to asi není kůže? (Star kvalita).
Podle toho co čtu tak Star mývala kvalitu lepší a asi se to liší i podle cenové kategorie. Já mám stár první a problémy s ní nemám mažů pravidelně každý 3-4 měsíce.
Faktem je že kožená je. A popravdě značka není zárukou kvality i uzdečky za 4 tisíce můžou být špatné. Nicméně na couračky do lesa bych za uzdečku nedala 4 tisíce. Když už bych chtěla opravdu kůži obrátila bych se na sedláře. Do 2 tisíc si myslím že v pohodě ušije i s vašimi požadavky.
lil

XXX.XXX.161.187
Já právě také nedá za uzdečku takové peníze, když kůň uteče a roztrhne se, tak je to strašná škoda peněz. No teď bych radši koupila nějakou kentaurku za 1100 než tady tu star za 750. Holky ze stáje mají ještě levnější třeba za 500 a mají je nejméně 5 let a jsou krásné a můj kůň ju měl 5x na sobe a už začíná praskat, tak nevím co si o tom myslet. Asi je to výrobek od výrobku, ale jelikož je to přes eshop tak jsem neměla možnost ju vidět naživo. Je mi jasné že nepošlou ten nejlepší kousek aby jim na prodejně zůstaly ty horší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
lil
napsal(a):
Já právě také nedá za uzdečku takové peníze, když kůň uteče a roztrhne se, tak je to strašná škoda peněz. No teď bych radši koupila nějakou kentaurku za 1100 než tady tu star za 750. Holky ze stáje mají ještě levnější třeba za 500 a mají je nejméně 5 let a jsou krásné a můj kůň ju měl 5x na sobe a už začíná praskat, tak nevím co si o tom myslet. Asi je to výrobek od výrobku, ale jelikož je to přes eshop tak jsem neměla možnost ju vidět naživo. Je mi jasné že nepošlou ten nejlepší kousek aby jim na prodejně zůstaly ty horší.
Pokud je to přes shop zkusila bych uplatnit reklamaci. Měla by tam být nějaká ochrana spotřebitele a kvality. U sedláře vím že mi paní dala i na rukavici záruku 2 roky.
lil

XXX.XXX.161.187
To uz asi neprojde mám ji od Vánoc. A ještě se to neloupe ale jsou tam náznaky.
lil
napsal(a):
Reklamace není totéž jako vrácení zboží bez udání důvodu. To je skutečně možné pouze do 14 dní. Reklamace je uplatnění záruky na vady, které se projeví v záruční době (což je ze zákona u nového zboží dva roky). Otázka je, zda to prodejce nesmete ze stolu s tím, že je to běžné opotřebení - ale nevzdávala bych to snadno, nakonec kdyby Vám po pátém použití začaly praskat kožené boty, asi byste je taky šla reklamovat.

lil
napsal(a):
Vrátit zboží zakoupené na dálku do 14 dnů jde pouze u nepoškozeného zboží. Ale můžete uplatnit standardní dvouletou záruku, takže reklamovat.