Bezudidlové ježdění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2017 00:18
Michaelaa331

XXX.XXX.105.207

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je bezudidlová uzdečka povolena jak na drezurnich tak parkurovych závodech.. Pravidla ČJF jsem četla a bohužel jsem asi slepá ale nic jsem tam nenašla..
Děkuji za odpověď

Na obrázku právě kobylka pod trenérem na bezudidlovce a myslím že je fakt šikovná a že by na tu drezuru měla tak jestli by jsme mohli vyrazit bez toho udidla.

5.2.2017 00:46
Íháček

XXX.XXX.135.8

Na drezuru to povolene neni a na parkury myslim jenom hackamore. Pokud je kun sikovny a chcete zkusit zavody proc ho teda nenaucite na udidle?

5.2.2017 00:54
lenacia

XXX.XXX.211.83

Michaelaa331 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je bezudidlová uzdečka povolena jak na drezurnich tak parkurovych závodech.. Pravidla ČJF jsem četla a bohužel jsem asi slepá ale nic jsem tam nenašla..
Děkuji za odpověď

Na obrázku právě kobylka pod trenérem na bezudidlovce a myslím že je fakt šikovná a že by na tu drezuru měla tak jestli by jsme mohli vyrazit bez toho udidla.

Momentálně je z bezudidlovek povoleno myslím pouze hackamore.

5.2.2017 00:56
Svatava

XXX.XXX.70.17

Michaelaa331 napsal(a):
Děkuji za odpověď

To bohužel povoleno není. Jeden rok bylo povoleno BB, ale pak to zase zrušili. Důvody mi přišly pofiderní, protože kdo neovládá koně na bezudidlovce, nebude ho ovládat ani na uzdečce - nicméně výsledkem je, že ČJF skutečně povoluje pouze hackamore, a na drezurách ani to ne.

5.2.2017 11:25
Michaelaa331

XXX.XXX.105.207

Íháček napsal(a):
Na drezuru to povolene neni a na parkury myslim jenom hackamore. Pokud je kun sikovny a chcete zkusit zavody proc ho teda nenaucite na udidle?

Tak jasně že by jsme jí na udidle nejspíš naučili.Jenom jsem se ptala..Když je kobylka naučená na bezudidlovce tak jsem neviděla důvod proč jí rvat udidlo do huby když to jde v pohodě i bez něj.. Ale jak vidím tak na ty závody asi budeme muset.

5.2.2017 11:25
Michaelaa331

XXX.XXX.105.207

Svatava napsal(a):
To bohužel povoleno není. Jeden rok bylo povoleno BB, ale pak to zase zrušili. Důvody mi přišly pofiderní, protože kdo neovládá koně na bezudidlovce, nebude ho ovládat ani na uzdečce - nicméně výsledkem je, že ČJF skutečně povoluje pouze hackamore, a na drezurách ani to ne.

Děkuji moc :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2017 12:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

V minulých letech bylo povoleno alespoň do soutěží WE, nyní už není ani tam. Prý kvůli sjednocení s pravidly WAWE.

Přidejte reakci

Přidat smajlík