Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je bezudidlová uzdečka povolena jak na drezurnich tak parkurovych závodech.. Pravidla ČJF jsem četla a bohužel jsem asi slepá ale nic jsem tam nenašla..
Děkuji za odpověď
Na obrázku právě kobylka pod trenérem na bezudidlovce a myslím že je fakt šikovná a že by na tu drezuru měla tak jestli by jsme mohli vyrazit bez toho udidla.
Michaelaa331
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je bezudidlová uzdečka povolena jak na drezurnich tak parkurovych závodech.. Pravidla ČJF jsem četla a bohužel jsem asi slepá ale nic jsem tam nenašla..
Děkuji za odpověď
Na obrázku právě kobylka pod trenérem na bezudidlovce a myslím že je fakt šikovná a že by na tu drezuru měla tak jestli by jsme mohli vyrazit bez toho udidla.
Momentálně je z bezudidlovek povoleno myslím pouze hackamore.
Michaelaa331
napsal(a):
Děkuji za odpověď
To bohužel povoleno není. Jeden rok bylo povoleno BB, ale pak to zase zrušili. Důvody mi přišly pofiderní, protože kdo neovládá koně na bezudidlovce, nebude ho ovládat ani na uzdečce - nicméně výsledkem je, že ČJF skutečně povoluje pouze hackamore, a na drezurách ani to ne.
Íháček
napsal(a):
Na drezuru to povolene neni a na parkury myslim jenom hackamore. Pokud je kun sikovny a chcete zkusit zavody proc ho teda nenaucite na udidle?
Tak jasně že by jsme jí na udidle nejspíš naučili.Jenom jsem se ptala..Když je kobylka naučená na bezudidlovce tak jsem neviděla důvod proč jí rvat udidlo do huby když to jde v pohodě i bez něj.. Ale jak vidím tak na ty závody asi budeme muset.
Svatava
napsal(a):
To bohužel povoleno není. Jeden rok bylo povoleno BB, ale pak to zase zrušili. Důvody mi přišly pofiderní, protože kdo neovládá koně na bezudidlovce, nebude ho ovládat ani na uzdečce - nicméně výsledkem je, že ČJF skutečně povoluje pouze hackamore, a na drezurách ani to ne.
Děkuji moc :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

V minulých letech bylo povoleno alespoň do soutěží WE, nyní už není ani tam. Prý kvůli sjednocení s pravidly WAWE.