Neplánovaná možná březost? Co s tím?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 16:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Ahoj ráda bych se zeptala jak postupovat a jaký by měl bývalí majitel nároky.

Jedná se o mojí kobylu. Je možnost že je březí. Pouštěli jí po porodu a pak asi v červenci nebo v srpnu. Kobyla v září silně říjila tak jsem myslela že není. Nic méně kobylu jsem zálohovala v září a již jsem jí říjit neviděla.

Otázka zní. Jak postupovat co se týče bývalého majitele který by po mě požadoval 5 tisíc za připuštění a nebo pak po odstavu hříbě. Zdůraznuji není to dané žádnou písemnou smlouvou.

Ve smlouvě není ani čárka bavili jsme se o tom ústně asi 3 týdny před zálohováním, ale to říjila jsme obě měli za to že nebude. Říje byla neobvykle silná.

Takže na co má nárok? Já jí březí nechtěla pro mě je to komplikace a starat se půl roku o hříbě které jim pak dám no to se mi ted nechce kor když já na tom budu bita a vše budu platit včetně ustájení.

Šlo by případně hříbě zaregistrovat nějak bez účasti majitelky hřebce? Rodokmen mám doma.

8.2.2017 16:48
22verunka

XXX.XXX.226.0

Boze tak ona jeste chidak bude brezi. K vasi otazce. Pokud neni ve smlouve stanovene jinak nemusite nikomu nic davat. Hribe si nechte a prodejte nebo vychovejte. Platit ji taky nemusite nic. Hribe bude teplokrevny typ. Rodokmen je vam na nic kdyz je matka krizovatka.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 16:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Boze tak ona jeste chidak bude brezi. K vasi otazce. Pokud neni ve smlouve stanovene jinak nemusite nikomu nic davat. Hribe si nechte a prodejte nebo vychovejte. Platit ji taky nemusite nic. Hribe bude teplokrevny typ. Rodokmen je vam na nic kdyz je matka krizovatka.

Nevíme jestli je a já doufám že není. Kdybych í pouštěla tak jiným hřebcem ale nekonec k ohledu na ní jsem řekla že ne

Přijede mi doktor ale divila bych se kdyby byla uvážím li v jakém byla stavu.

8.2.2017 16:51
22verunka

XXX.XXX.226.0

Hribe registruje majitel klidny tudiz i prukaz bude na vas. Majotel hrebce u toho byt nemusi. Delaji se testy DNA Ikdyz dala bych si bacha treba na cernou plemenitbu pokud hrebec nema licenci. Davaj az 50 tisic za 1konem
Nejlepsi bude zavolat veta at ji vysetri. Pokud je brezi uz na ni nejezdete.

8.2.2017 16:52
22verunka

XXX.XXX.226.0

22verunka napsal(a):
Hribe registruje majitel klidny tudiz i prukaz bude na vas. Majotel hrebce u toho byt nemusi. Delaji se testy DNA Ikdyz dala bych si bacha treba na cernou plemenitbu pokud hrebec nema licenci. Davaj az 50 tisic za 1konem

Zabrezavaji i horsi. Pokud byla po hribeti je to klidne mozne.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 16:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):

Jinak děkuji. Ono lepší je být připravený na všechno. A zde je lepší vědět kdyby náhodou.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 16:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

No si by bylo nejprve vhodné zjistit, jestli opravdu březí je, že...

8.2.2017 16:54
22verunka

XXX.XXX.226.0

Docela se divim ze to resite az ted. Mate ji pul roku jezdite na ni a nenechala jate ji vysetrit kdyz jste to vedela?

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 16:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):

Hřebec licenci má. Takže mi stačí jen jméno hřebce? Doktor nám přijede. Po porodu 100% nezabřezla a pak jedině až to druhé. Tak ale zatím nevypadá ovšem v tuto dobu ještě na ní nemusí nic být vidět.

8.2.2017 16:56
koně

XXX.XXX.205.252

Máte pod ní neustále cizího hřebečka, tak bude mít pod sebou hříbata dvě

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 16:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Docela se divim ze to resite az ted. Mate ji pul roku jezdite na ni a nenechala jate ji vysetrit kdyz jste to vedela?

Já jse se dozvěděla nedávno že březí kobyla může říjit.

8.2.2017 16:58
22verunka

XXX.XXX.226.0

No prave. Vase kobyla ale nema pp takze hribe nikdy mit pp nebude. Bude to teplokrevny typ. Muzete mu nechat napsat hrebce do prukazu ale v zadnem pripade nebude mit papiry. Pouze modry prukaz.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 16:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

koně napsal(a):
Máte pod ní neustále cizího hřebečka, tak bude mít pod sebou hříbata dvě

Hřebeček se ale v březnu už oddělí. Už necucá a kobyla mlíko nemá ale i tak už bude na čase a má čas nejdéle do konce března takže už bude sám.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
No prave. Vase kobyla ale nema pp takze hribe nikdy mit pp nebude. Bude to teplokrevny typ. Muzete mu nechat napsat hrebce do prukazu ale v zadnem pripade nebude mit papiry. Pouze modry prukaz.

Děkuji to že by měl modrý vím i když dnes už se nedělají prý barevné. Dělají se už jen bílé co jsem někde četla.

8.2.2017 17:00
22verunka

XXX.XXX.226.0

Pokud je brezi oddelte ho hned. Kobyla potrebuje zivit plod v sobe a ne rocka.

8.2.2017 17:01
22verunka

XXX.XXX.226.0

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuji to že by měl modrý vím i když dnes už se nedělají prý barevné. Dělají se už jen bílé co jsem někde četla.

Delaji. Ct prisel hnedy a a1/1 ma modry. Jsou to hribata z roku 2016.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Pokud je brezi oddelte ho hned. Kobyla potrebuje zivit plod v sobe a ne rocka.

Ona už mlíko nemá. Už nekojí. Malej má svůj vlastní žlábek a dostává tam svoje, ale máte pravdu domluvím odstav s ustajovatelem až tam budu.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Delaji. Ct prisel hnedy a a1/1 ma modry. Jsou to hribata z roku 2016.

Aha tak psala jsem e to nevím já mám bílé, ale je to jedno kříženec jako kříženec. Ovšem toho mého hřebce mi chválej že bude pěkně mohutnej popravdě už teď je to kus koně a to mu ještě není ani 7 měsíců.

8.2.2017 17:04
22verunka

XXX.XXX.226.0

Hlavne pokud je z cervence nebo srpna byla by ten 5-6 mesic. Uz na ni nesedejte.alespon dokud nebudete vedet zda je nebo neni a pokud bude uz ni ni se svou vahou nejezdete do odstavu dalsiho hribete.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

A taky klid a ne aby ještě tahala dalších 100 kg navíc.

Co jste nevěděla, že kobylu připouštěli? A když jste to věděla, proč se nenechala vyšetřit tak, jak se to dělá "normálně"? Když ji tedy připouštěli, než jí prodali, proč to nemáte nikde ošetřené? Proč to řešíte na internetové diskuzi a ne s člověkem, který tohle způsobil, tedy s pravděpodobně bývalým majitelem kobyly?

Asi jsem se neměla ptát...

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Hlavne pokud je z cervence nebo srpna byla by ten 5-6 mesic. Uz na ni nesedejte.alespon dokud nebudete vedet zda je nebo neni a pokud bude uz ni ni se svou vahou nejezdete do odstavu dalsiho hribete.

Však ano nejezdila bych na březí kobylev druhé polovině. Ale podle fotek mi nepřišla podbřišák máme 115cm a příjde mi že má i jinak už zformované bříško. Rozhodně ho nemá tak velké jako na podzim.

8.2.2017 17:07
22verunka

XXX.XXX.226.0

No hlavne ze ji zachranila aby neskoncila jako chovna.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

A taky klid a ne aby ještě tahala dalších 100 kg navíc.

Co jste nevěděla, že kobylu připouštěli? A když jste to věděla, proč se nenechala vyšetřit tak, jak se to dělá "normálně"? Když ji tedy připouštěli, než jí prodali, proč to nemáte nikde ošetřené? Proč to řešíte na internetové diskuzi a ne s člověkem, který tohle způsobil, tedy s pravděpodobně bývalým majitelem kobyly?

Asi jsem se neměla ptát...

Nenapadlo mě že může být když říjila, Veterinář se mi staví a vyšetří jí.

Bývalá majitelka mi napsala že pokud bude bude chtít 5 tisíc za připuštění a nebo pak zpět hříbě.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

"No co chtěli jste at se držím témat a zrovna tohle řeší více lidí co koupí koně a je třeba neplánovaně březí a jak postupovat ohledně bývalého majitele který má přehnané požadavky a nárokuje si i hříbě. Nicméně já jí březí nechtěla pokud je."

Neplánovaně březí kobylu jsem měla já, protože mi ji vrátili ze zapůjčení březí. Tohle není neplánovaně březí, sorry.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Tak jí vraťte celýho koně, bude to nejlepší pro všechny strany.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
No hlavne ze ji zachranila aby neskoncila jako chovna.

JÁ TO NECHTĚLA! Nemůžu za to že jí v době kdy ani nebyla k prodeji připouštěli. Já jsem sice o jednom odchovu přemýšlela pro sebe ale pak jsem ZAMÍTLA a nebudu na ní odchovávat ani jedno hříbě.

8.2.2017 17:11
22verunka

XXX.XXX.226.0

Tohle je moje kobyla 331 den brezosti. Rano byl kluk nasvete.nevypada brezi vubec.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Tak jí vraťte celýho koně, bude to nejlepší pro všechny strany.

Pro mě je to neplánovaně. A kobylu nevrátím.

8.2.2017 17:14
22verunka

XXX.XXX.226.0

Pokud nemate smluve osetrene pripousreni nemuze chtit nic.

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Tak máte ale smůlu. Nemáte to jakkoliv ošetřené, a ústní dohoda je také dohoda.

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):

Děkuji to jsem potřebovala vědět. Veterinář se mi staví příští týden.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

22verunka napsal(a):

Jeví se to jako neošetřené úplně, asi skvělý chovatel.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Tak máte ale smůlu. Nemáte to jakkoliv ošetřené, a ústní dohoda je také dohoda.

Ustní dohoda kterou nikdo nedokáže. Ústně mohu říct co chci ale pokud to není černé na bílém tak jako co.

Já měla s někým ústních dohod a nikdy to nikdo nedoržel proto jsem to pak smluvně řešila.

8.2.2017 17:17
koně

XXX.XXX.205.252

Nenapadlo mě že může být když říjila, Veterinář se mi staví a vyšetří jí.

Bývalá majitelka mi napsala že pokud bude bude chtít 5 tisíc za připuštění a nebo pak zpět hříbě.

A původní majitelka má ofiko připouštěcí lístek?
Protože jinak by radši měla dělat mrtvého brouka

8.2.2017 17:18
22verunka

XXX.XXX.226.0

A co se domluvit s majitelkou hrebce ze pokud bude brezi a bude chtit hribe at vam prispiva polovinu na vyzivu kobyly? Stejne za kolik krizovatku prodate? 10-15 tisic?

22verunka

XXX.XXX.226.0

koně napsal(a):
A původní majitelka má ofiko připouštěcí lístek?
Protože jinak by radši měla dělat mrtvého brouka

Taky si myslim.

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Jistě, pokud jste se s chovatelkou bavila jen vy a ona, tak to nikdo nedokáže, a je to slovo proti slovu, přesto se to dá právně řešit. Jakmile je tam svědek, je to jiné.

Když jste věděla, že kobylu připouštěli, proč jste to neřešila smluvně už tenkrát, když jste jí kupovala?

8.2.2017 17:19
22verunka

XXX.XXX.226.0

Hlaseni o hribeti posila majitel ten pripoustak by jste mela mit u sebe.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
A co se domluvit s majitelkou hrebce ze pokud bude brezi a bude chtit hribe at vam prispiva polovinu na vyzivu kobyly? Stejne za kolik krizovatku prodate? 10-15 tisic?

Prodává je za 25-35 záleží po kom jsou a zda klisna nebo hřebec. A jestli bude chtít hříbě nechám jí zaplatit plnou péči o hříbě a né polovinu. A nebo at si ho ve 2 měsících vezme a dělá si s ním co chce. Nebudu platit odchov a pak aby hříbě někdo dostal zadarmo prodal ho a já nic.

Nevím jestli má lístk možná ano.

8.2.2017 17:22
22verunka

XXX.XXX.226.0

Vy str se zblaznila 35000 za krizence? Mozna amik z plnasky nikoli bezpuvodove hribe po nikom.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Jistě, pokud jste se s chovatelkou bavila jen vy a ona, tak to nikdo nedokáže, a je to slovo proti slovu, přesto se to dá právně řešit. Jakmile je tam svědek, je to jiné.

Když jste věděla, že kobylu připouštěli, proč jste to neřešila smluvně už tenkrát, když jste jí kupovala?

Píšu to po třetí. Kobyla v září říjila takže se to neřešilo. A mě skutečně nenapadlo zda může říjit když by byla březí a kor takhle silně.

8.2.2017 17:23
22verunka

XXX.XXX.226.0

Navic v dnesni dobe se tezko prodava i cisty natoz takova prasarna.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Vy str se zblaznila 35000 za krizence? Mozna amik z plnasky nikoli bezpuvodove hribe po nikom.

Já ne. Já svoje kupovala ze 25 000, - Ale tu klisnu po kinské prodávala za 35 a ted má cenu kolem 30. Já toho přvního prodala dráž jenže kupovala jsem ho za 25 a už ode mě hromadu uměl 5 měsíců jsem se mu věnovala a ne málo. A rozhodně jsem nelhala v inzeru s majitelkou komunikuji a je spokojená.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Píšu to po třetí. Kobyla v září říjila takže se to neřešilo. A mě skutečně nenapadlo zda může říjit když by byla březí a kor takhle silně.

Ach jo. Že Vás něco nenapadlo. Pokud na ní skákal licenocovanej hřebec, má mít připouštěcí lístek, a pokud chovatelka nedala, případně řekla, že není připuštěná, a tedy Vám prodává nebřezí kobylu, nemá na hříbě nárok. Taky jí mohl připustit někdo jiný, a jak se to bude dokazovat, že je hříbě zrovna od toho prvního hřebce?

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Ach jo. Že Vás něco nenapadlo. Pokud na ní skákal licenocovanej hřebec, má mít připouštěcí lístek, a pokud chovatelka nedala, případně řekla, že není připuštěná, a tedy Vám prodává nebřezí kobylu, nemá na hříbě nárok. Taky jí mohl připustit někdo jiný, a jak se to bude dokazovat, že je hříbě zrovna od toho prvního hřebce?

Tak s jiným hřebcem nebyla, ale to už případně dořeším až co mi řekne veterinář.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Jo, to bude nejlepší, dořešte si to sama.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 17:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Jo, to bude nejlepší, dořešte si to sama.

Jen jsem chtěla vědět jaké mám případně možnosti. Děkuji za odpovědi.

8.2.2017 17:53
22verunka

XXX.XXX.226.0

Prodává je za 25-35 záleží po kom jsou a zda klisna nebo hřebec. A jestli bude chtít hříbě nechám jí zaplatit plnou péči o hříbě a né polovinu. A nebo at si ho ve 2 měsících vezme a dělá si s ním co chce. Nebudu platit odchov a pak aby hříbě někdo dostal zadarmo prodal ho a já nic.

Nevím jestli má lístk možná ano.

Je jedno jestli klisna nebo hrebec do chovu to neni. Za 35000 koupite ct kobylku s plnym puvodem po dobrych rodicich
Hribe vasi zlatky nema ani jedno. Pokud vam za ti hribe nekdo da 30000 bude to opravdu silenec. Hrebec nic moc a kobyla nema ani pp nevim ale nezijete v realite.

ANNIE.54

8.2.2017 18:54
ANNIE.54

XXX.XXX.254.189

Všechno to jsou konspirační teorie dokud nezjistíte, jestli je klisna opravdu březí. Takže nejdříve zavolejte veta a nechte si březost potvrdit / vyvrátit a pak můžete začít řešit co s tím.

8.2.2017 18:58
Horsana

XXX.XXX.40.140

Kobyla na foto bola v tom čase v 5. mesiaci gravidity, donosila a porodila žrebčeka, už je vykastrovaný a má nových majiteľov, pripúšťali palomino PH, ktorý bol licentovaný, ale to bolo úplne jedno, dúfali v žlté žriebä, vyšiel ryšiak, tak mi ostal, kobyla je bez PP a malý samozrejme tiež.

farfar

8.2.2017 19:08
farfar

XXX.XXX.48.22

Můžu se zeptat co znamená:

"Nic méně kobylu jsem zálohovala v září"?

8.2.2017 19:11
lenacia

XXX.XXX.211.83

Horsana napsal(a):
Kobyla na foto bola v tom čase v 5. mesiaci gravidity, donosila a porodila žrebčeka, už je vykastrovaný a má nových majiteľov, pripúšťali palomino PH, ktorý bol licentovaný, ale to bolo úplne jedno, dúfali v žlté žriebä, vyšiel ryšiak, tak mi ostal, kobyla je bez PP a malý samozrejme tiež.

Co to má s nožkou?

8.2.2017 19:13
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.248

Pokud se Vám to podaří, chyťte moč a odvezte jí vetovi na test. Stojí to pár korun a budete vědět na čem jste. Jestli k Vám jede vet jen kvůli tomu, zaplatíte zbytečně moc. Peníze si pošetřete na vybavení pro hříbátko ;-).

8.2.2017 19:19
Horsana

XXX.XXX.40.140

V nohe mala v tom čase omotaný drôt, okolo sponkovej kosti, ale to sa potvrdilo RTG až neskôr, kobyla musela na operáciu, všetko zvládla na výbornú.
Druhé foto je zo dňa pôrodu.

Takže, všetko je možné, ak človek vie ako, má na to a má podporu, nijaké výhovorky neobstoja.
A treba mať aj kus šťastia, kobylu mi darovali, platila som iba odvoz, prvý krát som ju videla v septembri a ponúkli mi ju, všetci sme vedeli, že tam kde bola, by neprežila do prvého snehu, v takom stave bola gravidná, graviditu udržala a ešte mala pod sebou 5 mesačného žrebčeka.

ANNIE.54

8.2.2017 19:23
ANNIE.54

XXX.XXX.254.189

Jinak pokud by březí byla, tak za takové hříbě křižovatky, když bude v atraktivní barvě tak max 20 tisíc, jinak v obyčejné barvě - například hnědáka má hodnotu tak 10-15 tisíc víc určitě ne. Dnes seženete hříbě ČT s pěkným původem do nižšího sportu za 30-35 tisíc.

Co se týče toho, že majitel si vzpomene, že klisna je vlastně připuštěná a chce 5 tisíc za připuštění nebo hříbě, tak bych jí řekla, že březost záměrně zatajila, tudíž vy to berete jako zatajenou vadu koně a vzhledem k tomu, že jste si koupila klisnu na rekreaci (záleží co je ve smlouvě), u které zatajili březost, nic jí platit nebudete.

Nabídla bych jí, že přistoupíte na to, že hříbě si může vzít po zaplacení výdajů na jeho odchov : veterináře a ultrazvuku klisny, zvýšené náklady na krmivo pro březí a laktující klisnu a náklady na její ustájení a náklady na ustájení hřebečka 0-6 měsíců a jeho očkování a odčervení, apod., dále zdůrazněte Vaši citovou újmu (počítejte s tím, že Vaše stará klisna v případě, že je opravdu zase březí bude dost možná ve stavu, kdy bude po porodu již nejezditelná ze zdravotních důvodů, nebo jí minimálně bude trvat půl roku až rok než ji dáte do stavu, že bude nasvalená a vy budete moci jezdit, což bude finančně a časově zase náročnější - potřebujete kvalitní krmení, minerální a vitamínové doplňky, něco na kloubní aparát, protože březost je obrovská zátěž sama o sobě a pak se s ní budete muset denně piplat ze země, aby nasvalila záda) Suma sumárum bych jí to spočítala na takových 15 tisíc za náklady na odchov a věřím, že dá pokoj. A pokud ne, tak řekněte, že v tom případě jí vypovíte kupní smlouvu z důvodu zatajení vady - březosti a budete chtít přes soudní řízení náhradu škody za citovou újmu a budete mít 100% klid.

Lamer

8.2.2017 19:25
Lamer

XXX.XXX.211.83

Ty kráááso... a já vá mto i přeju, aby březí byla. Co o to, hřebce vůbec udávat nemusíte, jen si zapište bezpůvodového, jen řekněte že ste ji březí už zakoupila- což vám potvrdí i kupní smlouva, takže to nepadá na vaši hlavu.
Ale kobča by měla alespoň pár měsíců volno, klid a pokoj, a vám bych fakt za to všechno přál muset živit tři koně.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 19:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Jí možná, koním určitě ne...

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 19:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

ANNIE.54 napsal(a):
Jinak pokud by březí byla, tak za takové hříbě křižovatky, když bude v atraktivní barvě tak max 20 tisíc, jinak v obyčejné barvě - například hnědáka má hodnotu tak 10-15 tisíc víc určitě ne. Dnes seženete hříbě ČT s pěkným původem do nižšího sportu za 30-35 tisíc.

Co se týče toho, že majitel si vzpomene, že klisna je vlastně připuštěná a chce 5 tisíc za připuštění nebo hříbě, tak bych jí řekla, že březost záměrně zatajila, tudíž vy to berete jako zatajenou vadu koně a vzhledem k tomu, že jste si koupila klisnu na rekreaci (záleží co je ve smlouvě), u které zatajili březost, nic jí platit nebudete.

Nabídla bych jí, že přistoupíte na to, že hříbě si může vzít po zaplacení výdajů na jeho odchov : veterináře a ultrazvuku klisny, zvýšené náklady na krmivo pro březí a laktující klisnu a náklady na její ustájení a náklady na ustájení hřebečka 0-6 měsíců a jeho očkování a odčervení, apod., dále zdůrazněte Vaši citovou újmu (počítejte s tím, že Vaše stará klisna v případě, že je opravdu zase březí bude dost možná ve stavu, kdy bude po porodu již nejezditelná ze zdravotních důvodů, nebo jí minimálně bude trvat půl roku až rok než ji dáte do stavu, že bude nasvalená a vy budete moci jezdit, což bude finančně a časově zase náročnější - potřebujete kvalitní krmení, minerální a vitamínové doplňky, něco na kloubní aparát, protože březost je obrovská zátěž sama o sobě a pak se s ní budete muset denně piplat ze země, aby nasvalila záda) Suma sumárum bych jí to spočítala na takových 15 tisíc za náklady na odchov a věřím, že dá pokoj. A pokud ne, tak řekněte, že v tom případě jí vypovíte kupní smlouvu z důvodu zatajení vady - březosti a budete chtít přes soudní řízení náhradu škody za citovou újmu a budete mít 100% klid.

To co píšete je krásné. Vzala bych v potaz, kdyby se o tom vůbec nebavily, a březost by byla opravdu zatajená. Ale chovatelka jednou řekla, že březí není, s tím jí prodala, tak bych to brala jako hotovou věc. Já jsem taky koupila oslíky, dva, na jaře jsem se ptala majitele, jestli nemůže být březí, dušoval se, že to není možný, a v létě byl oslík na světě. Asi by bylo hodně nefér, kdyby po mně ještě něco chtěl...

8.2.2017 19:33
Horsana

XXX.XXX.40.140

Nie že by som verila, že kobyla miestnej psychopatky je gravidná, ale počítala som v svojom prípade s podobným problémom, že budú chcieť žriebä spať - ak by sa podarilo palomino, alebo cremello, isto by sa ho domáhali, v tom prípade som mala pripravenú faktúru na 4000 euro, ale keďže sa podaril malinkatý ryšiak, bol kľud.

8.2.2017 20:16
blackmyday

XXX.XXX.33.80

Sama jste si naletěla, kupovat koně v takové "stáji" je do nebe volající. Jestli připouštěli červenec/srpen, tak prááávě srpen/září se dělá sono! A je jedno jestli jako říjí nebo ne, březí mohla být tak jako tak.
Březost se okem poznat nedá, některé kobyly vypadají jako bez břicha a pak vyprdnou slona a nikdo nechápe jak se do nich vešel.
Sono se teď myslím dělat nedá, děloha klesla dolů a vypadá jako negravidí. Budete si muset zaplatit rozbor moči nebo krve.
Ta kobyla je chudák, z množírny rovnou do rukou nevyrovnané, nezodpovědné, needukované osoby.

8.2.2017 20:20
Horsana

XXX.XXX.40.140

Od cca 5. mesiaca sa dá urobiť transabdominálny USG, nikto nemusí do kobyly šahať a predsa môže diagnostikovať graviditu, ak by boli dvojičky, nuž smola.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.2.2017 20:45

Horsana, ukázkově si sedím na rukou. Až se udělá ten erudovaný tým, který půjde v kotlině hnout zákony na ochranu zvířat, pokud budu ještě žít, určitě budu lobovat za násobek postihu při týrání úmyslně prezentovaném na veřejnosti, něco jako mravní ohrožení mládeže a citlivých skupin při veřejné onanii. Plánovaný třetí odstav Zlatky v jednom roce při hypotetické březosti s odhozením dvouměsíčního mimina na pospas, protože co by mi to v pěňauzích dalo, nic-mě prostě dostal. To všechno z lásky ke zvířatům a v hobysektoru pro radost.

8.2.2017 20:54
Horsana

XXX.XXX.40.140

Žofré - njn, ja viem, aj ja sedím.

Popravde, nemyslím si, že je Zlatka žrebná, (a dúfam, že fakt nie je, hoci som hlboko presvedčená, že ju majiteľka pripustí, určite za tým bude nejaký trhákový príbeh zase...), je to len ďalšia snaha narušenej osoby o upútanie pozornosti, hraničná porucha osobnosti je isto zapeklitá diagnóza, no pravda je, že kobyla za to nemôže, ani žriebä, ani hypotetické, podstrčené, vlastné, žiadne.

Radosť môže byť aj zvrátená, na to nezabúdajme...

Lamer

8.2.2017 20:57
Lamer

XXX.XXX.211.83

Horsana napsal(a):
Žofré - njn, ja viem, aj ja sedím.

Popravde, nemyslím si, že je Zlatka žrebná, (a dúfam, že fakt nie je, hoci som hlboko presvedčená, že ju majiteľka pripustí, určite za tým bude nejaký trhákový príbeh zase...), je to len ďalšia snaha narušenej osoby o upútanie pozornosti, hraničná porucha osobnosti je isto zapeklitá diagnóza, no pravda je, že kobyla za to nemôže, ani žriebä, ani hypotetické, podstrčené, vlastné, žiadne.

Radosť môže byť aj zvrátená, na to nezabúdajme...

Přesně, však už jen výběh hřebců (a sprznění jmen), chce flekatýho koně to jediné ona vidí, vzhled. A očividně to vidí všichni okolo ní.

8.2.2017 21:17

Horsana:já jsem hlavně uvědomělý optimista až naprostý debyl, čekala jsem něco jako " jak to mám udělat co nejlepší pro mámu, adoptovaného i hypotetické hříbě, od managementu přes KD po červy a genetiku" a vzpomněla jsem si, jak jsme nevědomě koupili 2v1, sháněla jsem info, lítala jsem v noci nevyspalá hlídkovat, doma chystala jodisol a šňůrky na pupek, řešila ochromu...a jak se nám narodil fjordab a vypídili jsme tátu a psali majiteli hřebce a vyměňovali si fotky a posílali DNA, ab nebyla malá "vod popelnice", a pak učili hříbě ohlávku, vodění, kopýtka a hledali novou rodinu, div jsme nezešedivěli...a našli a dodnes jsme v kontaktu a vídáme a radujeme se z oboustranné spokojenosti..."nic nepředpokládejte", říkají toltékové a mají recht.
Dobrovolně na dark net určitě nelezu a je třeba se smířit s tím, že osvěta a edukace se nechytnou všude, protože někde je zcela nesmáčivo a sebestředno a "temno, jak když vstoupíš do komory-škoda každé rány z Aurory".Jdu spát a vážu se kletbou Ignorare smajlík.

8.2.2017 21:42
Horsana

XXX.XXX.40.140

Žofré : no,2 v 1 som zažila, heh, tiež som z toho zošedivela, každý deň čakala abort, úhyn jedného i oboch, kolaps, dvojičky, tri nohy, hrôzu a des, príbeh poznáte, tak viete, čo a ako, njn.

Osvěta a edukace se nechytnou skoro nikdy a nikde, ale občas sa podarí.
Väčšinou však nie, lebo sebestředno víťazí.

Neviem, čo viac dodať.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2017 23:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Lamer napsal(a):
Přesně, však už jen výběh hřebců (a sprznění jmen), chce flekatýho koně to jediné ona vidí, vzhled. A očividně to vidí všichni okolo ní.

Já ale nekoukala na vzhled. Koukala jsem na stavbu chtěla jsem krátkého, ale to je jedno o hříbě navíc se starat nechci a navíc myslím si že už by měla mít od porodu pokoj a zbytečně jí zatěžovat? Proč? Nemám k tomu důvod. Beztak na ní ani nejezdím

Pouze jsem chtěla vědět jak postupovat v případě kdyby nedej bože byla březí když ve smlouvě nic není. OK. Bývalá majitelka nemá nárok to mi stačí. A děkuji

A tohle není přece důvod se ke mě chovat jak se chováte. Neplevelím jiná témata ale tohle jsem chtěla vědět od více lidí. A tohle řeší více lidí.

A Popravdě je jedno to byla pochybná stáj. Kobylu jsem chtěla a vyplatila jí.

FarFar ta záloha byla myšlená tak že v září jsme se domluvili na odkupu s tím že složím jistinu a napíše se smlouva tak se i stalo. Měla jsem dokonce roku kobylu vyplatit. Dokud nebyla vyplacená byla jsem ráda že mě s ní nechali chodit na ruce ven a pracovat ze země místo ježdění, ale více jsem nemohla.

Nebudu bývalou stáj pomlouvat. Každý ať si myslí co chce.

O své koně se starám vitamíny na klouby dostávala preventivně nedávno tak až zase za čas. Neutíkám z boje, učím se a učit se chci. Já nedělala s březí kobylou nikdy byla jsem ve sportovních stájích jako dělník. Jen na práci a občas jsem se svezla. Tak kde mám tyhle znalosti vzít? Ale tak je to můj problém.

Že mi přejete aby březí byla. No co mě ale chudák ta kobyla. Že by si ode mě odpočla? A co dělá teď? Když se celý měsíc krom dvu dní fláká ve výběhu. Opravdu se předře. Ouu já zapoměla já na ní přece rajtuji každý den.

Lamer

9.2.2017 00:03
Lamer

XXX.XXX.211.83

Já ale nekoukala na vzhled. Koukala jsem na stavbu chtěla jsem krátkého, ale to je jedno o hříbě navíc se starat nechci a navíc myslím si že už by měla mít od porodu pokoj a zbytečně jí zatěžovat? Proč? Nemám k tomu důvod. Beztak na ní ani nejezdím

Pouze jsem chtěla vědět jak postupovat v případě kdyby nedej bože byla březí když ve smlouvě nic není. OK. Bývalá majitelka nemá nárok to mi stačí. A děkuji

A tohle není přece důvod se ke mě chovat jak se chováte. Neplevelím jiná témata ale tohle jsem chtěla vědět od více lidí. A tohle řeší více lidí.

A Popravdě je jedno to byla pochybná stáj. Kobylu jsem chtěla a vyplatila jí.

FarFar ta záloha byla myšlená tak že v září jsme se domluvili na odkupu s tím že složím jistinu a napíše se smlouva tak se i stalo. Měla jsem dokonce roku kobylu vyplatit. Dokud nebyla vyplacená byla jsem ráda že mě s ní nechali chodit na ruce ven a pracovat ze země místo ježdění, ale více jsem nemohla.

Nebudu bývalou stáj pomlouvat. Každý ať si myslí co chce.

O své koně se starám vitamíny na klouby dostávala preventivně nedávno tak až zase za čas. Neutíkám z boje, učím se a učit se chci. Já nedělala s březí kobylou nikdy byla jsem ve sportovních stájích jako dělník. Jen na práci a občas jsem se svezla. Tak kde mám tyhle znalosti vzít? Ale tak je to můj problém.

Že mi přejete aby březí byla. No co mě ale chudák ta kobyla. Že by si ode mě odpočla? A co dělá teď? Když se celý měsíc krom dvu dní fláká ve výběhu. Opravdu se předře. Ouu já zapoměla já na ní přece rajtuji každý den.

No ty se mi snad jenom zdáš. Stavba těla? Krátký kůň? oba dva jsou poměrně dlouzí. Nene, jen samý fleky a fleky, jinak bys dala hromadu kvalitnějších a na kobylu, kdyby to teda nebyla křižovatka, protože takhle je úplně k ničemu ji připouštět, vhodnějších, nene, hlavně barva, to ti jede v palici.

Promiň, ale tuhle odpověď bys dostala i od kohokoliv jiného a nemusela si jít provokovat sem... Ty si o to totiž vyloženě koleduješ, vysloveně tady hnípeš, aby ses mohla hádat.
Kdybys byla co z toho, nejdřív si pozveš veterináře, ten ti třekne jestli je březí a až potom by se zajímala co okolo hříběte a jestli je někde někdo, kdo by po tobě něco chtěl, to je až někde úúúúplně na konci mého zájmu ohledně kobyly a hříběte.

Dušan(Dukan)

9.2.2017 00:20
Dušan(Dukan)

XXX.XXX.252.37

Opravdu se někteří chováte jak malé děti! Zadavatelka chtěla více názorů a vy hned zas zbytečně rýpáte. Stačilo odpovědět normálně a ne texty stylem že jí to přejete. Bita na tom bude kobyla.

Popravdě tohle paní fakt nepřeji myslím že jí stálo dost kobylu zvednout a dostat do nějakého přijatelného vzhledu. Ještě jí nasvalit a nikdo tu nebude moct říct ani popel. Hlavně je celkem ostuda stáje která dělá takovéto křižovatky. A chová i na koni ve stavu jako byla tahle a ještě ke všemu bez původu. A za takovouhle cenu. Jako 36 tisíc za 16letou hubenou chudinku bez původu? Myslím že tam musí být kobyly furt plné.

ale to je jedno. To jestli paní koupila hříbě za tolik a prodala za více je její věc.

Měla na to právo. I když já bych nekoupil takovouhle prasárnu.

ano udělala chyby ale diskutuje dále k tématu a slušně. To je příjemná změna.

Zadavatelce: Nechte kobylku vyšetřit, A poté postupujte. Pokud je březí už na ní nelezte. Nic méně pokud bude březí bývalá majitelka nemá na nic nárok. Muselo by to být v kupní smlouvě, ale pokud tam nic není tak nemá šanci. Ústně nemá nic cenu musí to být černé na bílém. Hlavně dejte velký důraz na správné krmivo pro březí a laktující klisny. Jo a odstavte hřebečka co nejdříve i když necucá už může být sám.

A ostatní diskutující trochu úcty by neškodilo. Zadavatelka se taky chová slušně. A pokud vím když jsem četl jiné příspěvky velice se vám to nelíbilo když byla paní neukázněná a drzá.

Přeji hodně štěstí a dobrého učitele. Potřebujete to a pomůže to vám i vašim koním
Vám všem přeji taky pěkné klidné dny krásný večer a Ať vám koně jdou.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2017 00:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Lamer napsal(a):
No ty se mi snad jenom zdáš. Stavba těla? Krátký kůň? oba dva jsou poměrně dlouzí. Nene, jen samý fleky a fleky, jinak bys dala hromadu kvalitnějších a na kobylu, kdyby to teda nebyla křižovatka, protože takhle je úplně k ničemu ji připouštět, vhodnějších, nene, hlavně barva, to ti jede v palici.

Promiň, ale tuhle odpověď bys dostala i od kohokoliv jiného a nemusela si jít provokovat sem... Ty si o to totiž vyloženě koleduješ, vysloveně tady hnípeš, aby ses mohla hádat.
Kdybys byla co z toho, nejdřív si pozveš veterináře, ten ti třekne jestli je březí a až potom by se zajímala co okolo hříběte a jestli je někde někdo, kdo by po tobě něco chtěl, to je až někde úúúúplně na konci mého zájmu ohledně kobyly a hříběte.

Nedovolila jsem vám tykání! Tak se omlouvám že sem se SLUŠNĚ zeptala.
Jak případně postupovat a řeší to i mojí zmámé nějaká kamarádka. Tohle téma mohlo být velice prospěšné pro hromadu dalších lidí.

A Hádat se nebudu kdybych se chtěla hádat plevelila bych hromady dalších témat. A nezakládala bych téma které může někomu i pomoct!

Podle fotek se mi zdáli krátcí chtěla jsem se na ně napřed podívat osobně měla jsem vybraného více ale už nevím jména. Byl kousek od nás a nebyl strakatej, ale pak jsem si řekla že nemá cenu tahat z kobyly hříbě. Stejně tři koně neuživím.

9.2.2017 00:33
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Dušan(Dukan) napsal(a):
Opravdu se někteří chováte jak malé děti! Zadavatelka chtěla více názorů a vy hned zas zbytečně rýpáte. Stačilo odpovědět normálně a ne texty stylem že jí to přejete. Bita na tom bude kobyla.

Popravdě tohle paní fakt nepřeji myslím že jí stálo dost kobylu zvednout a dostat do nějakého přijatelného vzhledu. Ještě jí nasvalit a nikdo tu nebude moct říct ani popel. Hlavně je celkem ostuda stáje která dělá takovéto křižovatky. A chová i na koni ve stavu jako byla tahle a ještě ke všemu bez původu. A za takovouhle cenu. Jako 36 tisíc za 16letou hubenou chudinku bez původu? Myslím že tam musí být kobyly furt plné.

ale to je jedno. To jestli paní koupila hříbě za tolik a prodala za více je její věc.

Měla na to právo. I když já bych nekoupil takovouhle prasárnu.

ano udělala chyby ale diskutuje dále k tématu a slušně. To je příjemná změna.

Zadavatelce: Nechte kobylku vyšetřit, A poté postupujte. Pokud je březí už na ní nelezte. Nic méně pokud bude březí bývalá majitelka nemá na nic nárok. Muselo by to být v kupní smlouvě, ale pokud tam nic není tak nemá šanci. Ústně nemá nic cenu musí to být černé na bílém. Hlavně dejte velký důraz na správné krmivo pro březí a laktující klisny. Jo a odstavte hřebečka co nejdříve i když necucá už může být sám.

A ostatní diskutující trochu úcty by neškodilo. Zadavatelka se taky chová slušně. A pokud vím když jsem četl jiné příspěvky velice se vám to nelíbilo když byla paní neukázněná a drzá.

Přeji hodně štěstí a dobrého učitele. Potřebujete to a pomůže to vám i vašim koním
Vám všem přeji taky pěkné klidné dny krásný večer a Ať vám koně jdou.

Souhlasím. Atlantida tu diskutuje věcně a není útočná na rozdíl od některých. Její vyjadřování se dost změnilo k lepšímu, škoda jen, že to nereflektují i ostatní.

9.2.2017 09:02
22verunka

XXX.XXX.226.0

Ja myslim ze jsou vsichni radi ze pristup atlantidy je jiny nez byl.
Ale proste nekteri z nas nejsou az takovi diplomate.
me osobne atlantidin pristup vadi. Vedela ze ji byvala majitelka zkusila pripustit, presto ji honila na lonzi a skakala s ni. Brezi kobyla by mela mit klid.
ted to tu resi a nevi zda vubec je nebo neni. Atlantido neurazte se ale jste neskutecny lempl. Tohle ste mela resit uz pred nekolika mesici. A tolik je tam odborniku ☺.

9.2.2017 10:07
blackmyday

XXX.XXX.33.80

Tady nejde o přístup na fauně, ale o přístup ke kobyle.
Kdyby koupila nevědomky 2v1, fajn, stane se. Jenže slečna o tom celou dobu věděla.Předpokládám, že jste měla před koupí veterinární prohlídku, proč jste neřekla vetovi, ať do kobyly šáhne? Bylo by to lepší než se spoléhat na bývalé majitele. Sama se tady ještě oháníte tím, že nechcete a neutáhnete 3 koně, to už jste just měla projevit víc zájmů.
Další odporná věc byla "odstav ve dvou měsících". To by si nikdo nedovolil ani pomyslet.

Až budete vědět jestli hříbek bude, ptejte se: Co bych měla krmit? Co s papírama?...Ale za otázky typu Jak se co nejrychleji zbavit přítěže, vás lidi budou očividně nesnášet.
Je mi to líto.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2017 11:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Myslíte, že je přístup jiný, než byl? Já myslím že ne, řekla bych dokonce, že se stále "zastává sama sebe", ale to je na jejím svědomí.Koupit kobylu, o které vím, že na ní skákal hřebec, cíleně, vzít si ji nevyšetřenou majitelem, a mávnout nad tím rukou - však ona říjí - a nenechat si jí vyšetřit sám, nacpat pod ní měsíc po odstavu další hříbě a divit se, že kobyla vypadá, jak vypadá, o její poslední 4 měsíční zátěži - ježdění, lonžování, práce ze země, poklony a podobně, a ohánět se stále svými "odborníky kolem sebe" - ať Vám radí sakra oni, když jsou tak bezvadný - a perlička v podobě odstavu ve 2 měsících věku hříběte, jen proto, že mám vztek, to bohužel svědčí o jakémsi spíše nevědomí stavu věci, co obnáší vlastnictví koně.

Až se zase uklidníte, přestanete se stále obhajovat a uznáte taky někdy vlastní chybu, budete skutečně vědět, že kobyla je či není březí, tak řešte.

Víc se k tomu už vyjadřovat opravdu nebudu, nejsem ten požadovanej diplomat, a docela mně po tomhle mrzí, že jsem se Vás snažila zastat.

9.2.2017 13:20
avelanc

XXX.XXX.158.2

Záleží na tom, jak máte napsanou smlouvu.
Pokud o hříběti není ve smlouvě ani zmínka, těžko po Vás mohou chtít nějakou náhradu. Spíše pokud je smlouva dobře napsaná, tak bych argumentovala, že to já jsem poškozená - pokud jsem koně koupila na rekreační ježdění, tak březí kobyla mi k tomuto účelu nebude sloužit dobrý rok. Navíc budete mít zvýšené náklady na ustájení, veterináře. Riziko úhynu klisny je též reálné. Takže pokud by Vám hříbě nevadilo, neřešila bych to. Ale rozhodně bych bývalému majiteli nic neplatila a nevracela. Leda byste chtěla připouštění lístek na hřebce (aby byl zapsán v průkazu), potom by bylo rozumné se domluvit na ceně připouštění. To jak nahlásit hříbě, které není po licentovaném hřebci je věc druhá, nyní po tom skutečně šlapou.. Takže možná ku zdaru zápisu hříběte bych raději zaplatila připouštěcí lístek - tím by se nepatrně zvedla cena hříběte
.
Každopádně hřebečka od kobyly odstavit okamžitě, jakmile zjistíte březost!

Takovou kobylku jsme kupovali - přímo ve smlouvě byla snížena cena kobylku z důvodu možné březosti s tím, že my v době, kdy bude možné udělat testy moči, je budeme informovat o tom, zda klisna březí je. Pokud hřebná nebude, doplatíme zbývající kupní cenu, pokud bude, po odstavu vrátíme hříbě původnímu majiteli. Navíc tam byl dodatek, že veškeré veterinární výlohy související s hříbětem, hradí prodávající.. Jak by bylo vše vymahatelné - těžko říct. Pro nás to dopadlo nejlépe jak mohlo. Kobyla hřebná nebyla, původního majitele jsme doporučeně informovali, na což nám nepřišla žádná reakce, takže jsme ani nic nedopláceli (nebylo kam peníze zaslat).

9.2.2017 13:21
22verunka

XXX.XXX.226.0

Myslíte, že je přístup jiný, než byl? Já myslím že ne, řekla bych dokonce, že se stále "zastává sama sebe", ale to je na jejím svědomí.Koupit kobylu, o které vím, že na ní skákal hřebec, cíleně, vzít si ji nevyšetřenou majitelem, a mávnout nad tím rukou - však ona říjí - a nenechat si jí vyšetřit sám, nacpat pod ní měsíc po odstavu další hříbě a divit se, že kobyla vypadá, jak vypadá, o její poslední 4 měsíční zátěži - ježdění, lonžování, práce ze země, poklony a podobně, a ohánět se stále svými "odborníky kolem sebe" - ať Vám radí sakra oni, když jsou tak bezvadný - a perlička v podobě odstavu ve 2 měsících věku hříběte, jen proto, že mám vztek, to bohužel svědčí o jakémsi spíše nevědomí stavu věci, co obnáší vlastnictví koně.

Až se zase uklidníte, přestanete se stále obhajovat a uznáte taky někdy vlastní chybu, budete skutečně vědět, že kobyla je či není březí, tak řešte.

Víc se k tomu už vyjadřovat opravdu nebudu, nejsem ten požadovanej diplomat, a docela mně po tomhle mrzí, že jsem se Vás snažila zastat.

Nemyslim pristup ke zviratum nebo radam. Myslela jsem ten vyjadrovaci. Tak nejak se mi zdalo ze zacala mluvit slusneji a tolik se hned nebranit a kopat kolem sebe. Jinak to ostatni je furt stejne.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2017 14:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Dejte sem pak vědět jestli kobyla je nebo není. Kdy vám má dojet vet aby to zjistil?
V první řadě se zajímejte o to jak se co nejlíp postarat o kobylu a pak teprv co s hříbětem. Co pak s hříbětem se dá vždycky vymyslet. A hlavně prosím nad přípravou nemávněte rukou, ono přijít pak o kobylu i hříbě dík blbému přístupu u porodu není nic moc... Vím že dost lidí nad tím mává rukou stylem však ona to zvládne sama a děj se vůle boží... ale takoví se pak nejvíc dví když nastanou komplikace.

9.2.2017 14:38
Oťásek

XXX.XXX.241.210

... at si ho ve 2 měsících vezme a dělá si s ním co chce. Nebudu platit odchov a pak aby hříbě někdo dostal zadarmo prodal ho a já nic. Se mi snad zdá...

Pokud je opravdu Zlatka březí/ moc Vám i jí přeju aby to tak nebylo/ do této situace jste se bohužel dostala Vaší vinou /nevyšetřením při koupi koně, i když jste byla prodávajícím na tuto eventualitu upozorněna/ neošetřením případné březosti ve smlouvě. A to při vědomí, že tři koně neuživíte - velmi nezodpovědné. Sorry, ale je to tak.

Pokud jste to myslela vážně, já doufám, že ne, tak by Vám měl někdo opravdu přinejmenším nafackovat! A myslím, že je to týrání zvířat /odstav na 2 měsících.../ Nejdřív se tu oháníte Vondruškou a pak z Vás vypadne taková prasárna.

Upozorňuji, že píši velmi slušně, vykám Vám, s velkým "V", jen mě rozhořčilo to co jste napsala a i když se Váš projev značně zlepšil, tohle to mě zas rozsekalo. A napsala bych to i komukoli jinému. /Nikdo jiný tady ale nic podobného nevypotil/. Víte co by to bylo za trauma pro kobylu i pro její hříbě? Zase bohužel myslíte jen sama na sebe, takže "chca nechca" musím konstatovat, že posun k lepšímu nikde nevidím.
Jen ještě poprosím dopředu, neohánějte se tím, že Vám něco takového neřeknu do očí a co sem za hajzla co šikanuje anonymně tlustou holku. Neb opravdu, pokud zavítáte do našeho kraje, velmi ráda Vám vše co jsem tu napsala do očí zopakuji, za nic z toho se nestydím, a vše jsem myslela velmi vážně. S poslední Vámi vložené fotky jsem chtěla Zlatku i Vás pochválit, že už vypadá docela k světu, pokud je ale březí, tak to odvolávám a nedovedu si představit jak bude vypadat pár měsíců po porodu...

Amen.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2017 18:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Oťásek napsal(a):
... at si ho ve 2 měsících vezme a dělá si s ním co chce. Nebudu platit odchov a pak aby hříbě někdo dostal zadarmo prodal ho a já nic. Se mi snad zdá...

Pokud je opravdu Zlatka březí/ moc Vám i jí přeju aby to tak nebylo/ do této situace jste se bohužel dostala Vaší vinou /nevyšetřením při koupi koně, i když jste byla prodávajícím na tuto eventualitu upozorněna/ neošetřením případné březosti ve smlouvě. A to při vědomí, že tři koně neuživíte - velmi nezodpovědné. Sorry, ale je to tak.

Pokud jste to myslela vážně, já doufám, že ne, tak by Vám měl někdo opravdu přinejmenším nafackovat! A myslím, že je to týrání zvířat /odstav na 2 měsících.../ Nejdřív se tu oháníte Vondruškou a pak z Vás vypadne taková prasárna.

Upozorňuji, že píši velmi slušně, vykám Vám, s velkým "V", jen mě rozhořčilo to co jste napsala a i když se Váš projev značně zlepšil, tohle to mě zas rozsekalo. A napsala bych to i komukoli jinému. /Nikdo jiný tady ale nic podobného nevypotil/. Víte co by to bylo za trauma pro kobylu i pro její hříbě? Zase bohužel myslíte jen sama na sebe, takže "chca nechca" musím konstatovat, že posun k lepšímu nikde nevidím.
Jen ještě poprosím dopředu, neohánějte se tím, že Vám něco takového neřeknu do očí a co sem za hajzla co šikanuje anonymně tlustou holku. Neb opravdu, pokud zavítáte do našeho kraje, velmi ráda Vám vše co jsem tu napsala do očí zopakuji, za nic z toho se nestydím, a vše jsem myslela velmi vážně. S poslední Vámi vložené fotky jsem chtěla Zlatku i Vás pochválit, že už vypadá docela k světu, pokud je ale březí, tak to odvolávám a nedovedu si představit jak bude vypadat pár měsíců po porodu...

Amen.

Popravdě taky se modlím aby nebyla.

Bylo to psané fakt ve vzteku nepřijde mi fér že já budu mít kobylu na odpis a hříbě kde vše poplatím pak prostě bez kecání odevzdám.

podle informací mi vet řekl že by se v březosti zklidnila což není naopak řádí jak černá ruka. Ale víc mi zdělí až po vyšetření. Též mi bylo řečeno že je vzácné aby říjila v březosti. A co mám info nikdy v průběhu březosti neříjila. V Dubnu na to první pouštění nezabřezla to bylo zjištěné. To další se neřešilo a já se to dozvěděla v září. Pak říjila tak to nikdo neřešil. Kdybych věděla že to řešit mám řešila bych ale mě nebylo nic řečeno a když už jsme u toho kobyla byla majetkem stále prodávajícího až do začátku Listopadu. Takže dle mě to měl zjistit prodávající.

To že kobyla v září šla občas na lonž a já dělala ze země to byla práce která mi byla zadaná fyzio. To že chodila pod sedlo už bylo mimo mou kompetenci opakuji až do plného vyplacení

Jak jsem psala nikdy jsem neměla v péči březí klisnu. Dělala jsem ve stájích kde hříbata prostě nebyla.. A když už tak to byl soukromí koník a já k nim přístup neměla.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2017 19:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

"Bylo to psané fakt ve vzteku nepřijde mi fér že já budu mít kobylu na odpis a hříbě kde vše poplatím pak prostě bez kecání odevzdám."

Proč by měla být kobyla na odpis? Budete to mít takové, jaké si to uděláte. Pokud jí dopřejete vše kvalitně - od péče, přes krmení, po následné ohřebení - proč hned kobyla na odpis? Pokud Vám nepřijde na odpis pro ježdění, proč kvůli hříběti? Když to nebylo zmiňováno a řešeno, proč se tedy obracíte na bývalou majitelku s tím, že je MOŽNÁ březí, co budeme dělat? Se nedivte, že Vám řekne, co Vám řekla.

Víte, já Vám absolutně nerozumím. Buď píšete ve vzteku stále, nebo mi přijde, že nevíte o čem.

A za mně, pokud nemám základní znalosti, mám kolem sebe kvalitní lidi, kteří mi pomohou, poradí, zajistí. Pokud ne ani v jednom případě, nekupuju koně. Je jedno jakého. Jenže to je problém dnešní doby, koníška si může koupit každej...

AndreikaK

9.2.2017 19:29
AndreikaK

XXX.XXX.252.37

Tak trošku poopravím info měla jsem mylné info a omlouvám se došlo k jednomu připouštění 12.5 2016 a až do září pravidelně říjila. Veterinář se mi zastaví ale předpokládám že není. Nicméně toto vlákno může pomoct dalším lidem co řeší podobný problém.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2017 19:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Takže moc děkuji všem. Za odpovědi.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2017 19:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Atlantido, jste normální? Tady napíšete, že kobylu nechcete týrat hříbatama, a pak se ptáte pod JINÝM nickem na hřebce, kterýho byste chtěla pro svou kobylu... A to zaspamování, to je taky Vaše práce?

9.2.2017 19:50
Horsana

XXX.XXX.40.140

Nie je normálna.
Ale tak čo už, no.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2017 19:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Atlantido, jste normální? Tady napíšete, že kobylu nechcete týrat hříbatama, a pak se ptáte pod JINÝM nickem na hřebce, kterýho byste chtěla pro svou kobylu... A to zaspamování, to je taky Vaše práce?

Sháním pouze nezávisle a anonimě i jiné info o hřebci a jeho potomstvu.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2017 19:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Vcelku nic, jen že tu pak kvůli tomu dělá divy.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2017 19:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

A jinak ne není to má práce.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2017 19:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Přesvědčila jste mně. Končím. Raději s celou ifaunou.

Lamer

9.2.2017 20:04
Lamer

XXX.XXX.211.83

Kde tohleto zase dělá?

9.2.2017 21:19
22verunka

XXX.XXX.130.170

Atlantido, nepsala jste nahodou ze zlatku nechate byt? Ze ji pripoustet nechcete? Jste normalni prznitel. Lide se vam tu snazi pomoct. Hlavne ze jste j zachranila aby neskoncila v chovu. Tak tam je porad a jeste taha 100 kilovou kra...vu na zadech. Vazne jste uboha az to boli. Uz sem fakt nelezte.

farfar

9.2.2017 21:58
farfar

XXX.XXX.48.22

Atlantida píše:
"To že kobyla v září šla občas na lonž a já dělala ze země to byla práce která mi byla zadaná fyzio. To že chodila pod sedlo už bylo mimo mou kompetenci opakuji až do plného vyplacení"

Takže to, že jste si na ní musela vozit zadek i přes to že byla totál neosvalená se zhuntovanými zády, to vlastně bylo mimo vaší kompetenci jo?

http://petracerna604.rajce.idnes.cz/Daika/#14393771_1362847743733008_874233521_o.jpg
http://petracerna604.rajce.idnes.cz/Daika/#14877844_1781781205440945_657934354_n.jpg
http://petracerna604.rajce.idnes.cz/Daika/#odchod_12_11_16.jpg
http://petracerna604.rajce.idnes.cz/Daika/#DSCN3405.jpg
http://petracerna604.rajce.idnes.cz/Daika/#DSCN3576.jpg

Mimochodem podle posledních třech fotek bych se březosti nedivila. A muselo to ní být vidět už delší dobu.

Lamer

9.2.2017 22:12
Lamer

XXX.XXX.211.83

farfar napsal(a):
Atlantida píše:
"To že kobyla v září šla občas na lonž a já dělala ze země to byla práce která mi byla zadaná fyzio. To že chodila pod sedlo už bylo mimo mou kompetenci opakuji až do plného vyplacení"

Takže to, že jste si na ní musela vozit zadek i přes to že byla totál neosvalená se zhuntovanými zády, to vlastně bylo mimo vaší kompetenci jo?

http://petracerna604.rajce.idnes.cz/Daika/#14393771_1362847743733008_874233521_o.jpg
http://petracerna604.rajce.idnes.cz/Daika/#14877844_1781781205440945_657934354_n.jpg
http://petracerna604.rajce.idnes.cz/Daika/#odchod_12_11_16.jpg
http://petracerna604.rajce.idnes.cz/Daika/#DSCN3405.jpg
http://petracerna604.rajce.idnes.cz/Daika/#DSCN3576.jpg

Mimochodem podle posledních třech fotek bych se březosti nedivila. A muselo to ní být vidět už delší dobu.

Takže vyřešeno, kobyla je očividně dost klidná na to, aby vás ze sebe neshodila. Toliko k řečem veterináře.
Druhá fotka i na nekvalitu, to je strašné. Popravdě i na ní jde vidět to břicho ku poměru vystouplých žeber, že by březí opravdu mohla být.

Neregistrovaný uživatel

10.2.2017 05:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Atlantido, nepsala jste nahodou ze zlatku nechate byt? Ze ji pripoustet nechcete? Jste normalni prznitel. Lide se vam tu snazi pomoct. Hlavne ze jste j zachranila aby neskoncila v chovu. Tak tam je porad a jeste taha 100 kilovou kra...vu na zadech. Vazne jste uboha az to boli. Uz sem fakt nelezte.

Slušně! Taky vám nenadávám ale klidně mohu začít. A chodit pokud budu chtít sem budu.

To jsem to měla psát jé čau chci reference na hřebce? Trocha diplomacie.

Chtěla jsem zůstat anonimě. A už jsem to psala měla jsem vybrané lepší plemeníky a nebyli to jen strakatí ale nechci jí pouštět.

Zde jsou aktuální fotky staré první dvě cca 14.dní
Další dvě cca 4 týdny. Poslední dvě stejně nějak divně kontrastujicí ale mezi těmito obdobími byli oba moji koně odčerveni.

10.2.2017 09:56
22verunka

XXX.XXX.130.170

Kdyz schanim informace o hrebci (receno vasimi slovy, vybrala jsem ho pro svou kobylku) tak asi pripoustet chcete.
Stoupnete si k zrcadlu a poradne se na sebe podivejte. Kdybych dopustila aby na moji kobyle ktera je asi brezi jezdi nekdo jako vy do smrti bych nemela klidne spani. To co predvadite je strasne. V prvni diskuzi jste psala ze jste na ni jela prvne az po nevim jake dobe. Vase fotky jsou dukazem ze jste na te kostre jezdila pravidelne. Opravdu nejste normalni a zdrave uvazujici clovek. Uz jste plnoleta ne male decko. A pokud je to spatnym detstvim tak vyhledejte pomoc. Nebo jinak vzpomente si jak to bylo pro vas hrozne a nikdo vam nepomohl... takhle je te vasi kobyle... skoda jen ze vy neslysite taky.

10.2.2017 10:04

Žrebnosť sa nehodnotí podľa fotiek, ani na pohľad. Týždeň pred pôrodom nám veterinárka gynekologička ohodnotila kobylu, že asi ani žrebná nakoniec nebude, nejako nemá žadne brucho. Je fakt, že sme ju nijako špeciálne nefutrovali, skor vôbec, než málo, hlavne v poslednom trimestri. Báli sme sa pôrodných komplikácií(prvnička, vyšší vek), nechceli sme obrovské žriebä. Takže kobyla miesto obrovského balónu mala menšie brucho, dva dni pôrode vyzerala ako keby práve dotrénovala.

Takže aj keď pošlete milión fotiek z rôznych uhlov, aj keď popíšete ruju( tá naša mala po pripúštaní asi dve, alebo tri- neviem ale povedať, či aj fyziologicky, alebo iba "na pohľad"), aj keď popíšete, aká je veľmi kľudná(neriešielo sa tu nedávno nejaké kozlovanie pod sedlom?), nikto, iba veterinár vám môže definitívne potvrdiť, či je, alebo nie je žrebná. Vzhľadom na pravdepodobné vyššie štádium žrebnosti by asi mohla byť vyšetrená rektálne.

Ps, malého žltého by som už odstavila, ak nie je žrebná, zachvíľu pôjde do ruje a o pol roka budete riešiť túto istú otázku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík