valirya

XXX.XXX.48.22
Dlouhé roky bylo chovatelství v rámci ČT a tím i SCHCT mimo můj zájem. Leč letos by se to mohlo změnit, a proto jsem začala jak so SCHCT vlastně s tím chovatelstvím má... a zjistila jsem, že jsou tam asi dvě rozhádané strany... a já absolutně nevím co si myslet
Abyste rozuměli - neptám se tu hned jak jsem narazila na první nejasnost - jak jsem zjistila že tady něco smrdí, a to pořádně, zkusila jsem si pročíst jak to všechno začalo a jak je to teď, a na kterou stranu se vlastně přiklonit... a hlavu mám ještě víc v pejru, protože když narazím na jeden odkaz nebo článek nebo vyjádření... tak to následně odkazuje na dalších pět... a každý z nich na dalších deset... a já se pořád nějak nemůžu dopátrat příčíny PROČ se ten náš malý svazeček v celkem malé zemičce tak rozhádal, a jak si stojí teď?
Prosím, někdo znalejší, můžete mě stručně zasvětit?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tipnu si...Jde o prachy.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tipnu si...Jde o prachy.
Asi tak
Nejsem nijak dopodrobna informovaná, třeba napíše někdo znalejší - ale začalo to v létě tím, že se na schůzi nějaká názorová rozepře vyhrotila natolik, že předseda dostal na budku. Následně on i původní předsednictvo opustilo schůzi a v jejich nepřítomnosti bylo zvoleno těmi, co tam zůstali, předsednictvo nové. Obě předsednictva o sobě tvrdí, že jsou legitimní a neuznávají to druhé.
Do svazu proudí nejen od členů, ale hlavně od MZE docela velké prachy a o ty pochopitelně jde. Teď nastala situace, kdy řadoví členové byli vyzváni k uhrazení členského poplatku, ale vlastně nevědí, kam mají platit - měli by si "vybrat" a pokud si "vyberou" špatně, tak mohou v budoucnu zpětně přijít o papíry na hříbata narozená v době sporu, licenci pro hřebce v tom samém období a podobně. Nikdo neví, jak to bude s VZK, KMK, dotacemi... situace je pro normálního smrtelníka zcela nepřehledná a dost to vypadá, že míří k soudu, který se může táhnout roky.
valirya

XXX.XXX.48.22
Aha, děkuju za objasnění.
tak to je teda pěkná polízanice, nějak si neumím představit, že připustím kvalitní klisnu kvalitním hřebcem, zaplatím za to u některých hřebců i nemalé peníze... a pak třeba po čase zjistím, že mám "bezpapíráka"
Bude možná jistější chovat v rámci CS koukám, ne že by tam nebyl bordel, ale p. Muller aspoň drží otěže pevně v rukou.
No, teď jste na to kápla:) Máme obě kobyly přepsané do CS a je klid. Ano a můžu říct, že Mullerovi poskytují super servis. Pan Muller se sám nahlásil na popis hříbat, přijel ve stanovený čas, popsal všechna 3 loňská hříbata, zařídil genetiku, načipoval...za pár dní přišly průkazy..čistá práce:):):).
misice123

XXX.XXX.48.5
Prosím, nevíte někdo, stran toho papírování, pokud jsem připouštěla kobylu jako ČT, lze ještě změnit názor a zapsat např jako CS? (kobylka je zapsaná i jako CS...) Znechucení nad stavem SCHCT sdílím, a děkuji předem za rady.
Já mám bohužel za to, že si už u připouštění vybíráte, ve které knize bude hříbek zapsán a uvádí se to na připouštěcí lístek. Nejlépe se obrátit na zootechnika nebo veterináře, který Vám kobylu připouštěl a zjistit, zda by to nešlo nějak přepsat... Nebo zkusit cinknout panu Mullerovi, třeba poradí jak to očůrat:).
Teď jsem psala na CS, kde mi bylo řečeno, že pro zápis do HPK je třeba min.3. generace původu. Což Sárinka splňuje.
Nebudu v tom případě dělat ze sebe šaška a číst na svazech, že oficiální účet je ten a ten, a na druhém že na to nemám dbát a zaslat peníze na jinej účet... sem tu snad pro srandu králíkům. Když by měla moje kobča potencionálně možnost být dokonce i v HPK :) :) :).
valirya

XXX.XXX.48.22
No jsem zvědavá na nabídku hřebců pro CS letos. Zatím je ticho po pěšině.
Zaneta2

XXX.XXX.162.36
Jsem ráda, že jsem ze SCHČT pryč. Pokud mi hrábne a ještě někdy budu chtít chovat, dám si tu práci a kobyly z PK ČT připíšu do CS (doufám, že aspoň na tom, že když jsou zapsané v PKČT, tak je zápis do PK CS stačí jen formulář, se nic nezměnilo). Situaci sleduju zpovzdálí, kdyby to byly holšišky, co se štěkají o ohlávku, tak si člověk poťuká na čelo, ale tohle je, vážené dámy a pánové, vedení Svazu, kdy o koně jde jako vždy až na posledním místě.. No, nedělám si o CS žádné iluze, ale tady ta šaškárna s ČT je moc i na mě.
valirya

XXX.XXX.48.22
Tak co říkáte na letošní Mullerovu nabídku?
valirya

XXX.XXX.48.22
lenacia
napsal(a):
"Nabídku" jo?
No, přesně to mně napadlo taky
...

XXX.XXX.54.3
lenacia
napsal(a):
Možná to ještě není hotové? Ceníky sou nějaké divné.
Bohužel to hotově vypadá.
valirya

XXX.XXX.48.22
...
napsal(a):
Bohužel to hotově vypadá.
Hm, už i ten ceník je dodělaný.
V době kdy by spousta chovatelů kvůli situaci v SCHCT raději chovala v rámci jiné PK je to docela škoda.
valirya

XXX.XXX.48.22
Už jsem pochopila, proč je na letošek u Mullera naplánovaná jen jedn předváděčka a to od 12, kdežto v minulých letech bývaly dvě, a začínalo se dřív :D.
valirya

XXX.XXX.48.22
Další bezva ukázka, jak SCHCT vlastně pracuje, a jak si zřejmě myslí že nad ně není https://www.facebook.com/anna.reinbergerova/posts/10154553260551028
Tomuhle říkám služba chovatelům.