Klerka

XXX.XXX.210.5
Ahoj všem, mám problém vybrala jsem si koně je přes půl republiky. Ale má to problém který jsem nikdy neřešila. Koník ve dvou letech nemá průkaz, prý inspektor je v jejich kraji k nedostižitelny. Co mám dělat? Krve má hotové. Jak ji převést? Lze to? Průkaz dodělám ihned po příjezdu kone. Pokud je to realne. Řešil někdo tu situaci? Děkuji.
Ja bych teda kone bez prukazu nekoupila ale to je vase vec. Prevest ho muzete kdyz vas nikdo nechyti. Hadam ze neni ani naockovany jelikoz ockovani se zapisuje do prukazu. A pokud se majitel takhle vymlouva tak bych ocekavala ze bude lhat i v jinych vecech a davala bych si hodne velky pozor co kupuju. Navic pokud ho chcete nekde ustajit tak vam ho ustajovatel bez prukazu ani nemusi vzit.
Také bych koně bez průkazu nekoupila.
Můžete zkusit příslušného inspektora kontaktovat sama - nevím odkud jste, ani do jaké PK koník patří, ale 2letý kůň bez průkazu být nemůže...
Ústřední evidence koní uvádí toto:
"Průkaz koně je povinným identifikačním dokladem vydávaným v souladu s nařízením Komise (EU) č.2015/262. Každý koňovitý musí být vybaven průkazem před opuštěním hospodářství, ve kterém se narodil, nejpozději do 12 měsíců stáří."
http://www.uek.cz/ch_prukaz.htm.
kallisto
napsal(a):
Jo bez průkazu, kdo ví kolik tomu koni teda vůbec je let a co je to zač. Jak chcete bez průkazu řešit přepis koně, když do hlášenky, kterou Vám musí prodejce podepsat, nemůžete zapsat údaje o koni?
Prepis resit nemusi kdyz chovatel kone ani nezaregistroval. Pokud mu vyridi novy prukaz tak bude zapsana jako prvni majitel. Ale jinak souhlasim ze vam muze navykladat cokoli nehlede na to ze kun muze byt kradeny apod.
Klerka
napsal(a):
Ahoj všem, mám problém vybrala jsem si koně je přes půl republiky. Ale má to problém který jsem nikdy neřešila. Koník ve dvou letech nemá průkaz, prý inspektor je v jejich kraji k nedostižitelny. Co mám dělat? Krve má hotové. Jak ji převést? Lze to? Průkaz dodělám ihned po příjezdu kone. Pokud je to realne. Řešil někdo tu situaci? Děkuji.
Vybrala bych si jiného koně
Nebo bych dala prodejci čas, ať všechny náležitosti dodělá.
Má li koně, musí mít on sám hlášené hospodářství.A že v něm nemá zaevidovaného dvouletka, to už je i jeho problém.
Zavolat inspektora, koně očipovat, nechat popsat, zhotovení průkazu, to něco stojí.
Pak by měl dohnat veterináře, který mu koně očkoval, aby veškerou vakcinaci doplnil do průkazu.Předpokládám, že ve dvou letech má najeto schéma tetanus, chřipka.
Taky protokol z krve, by měl být v průkazu opsán.
Pak teprve můžete řádně vyplnit Hlášenku o změně majitele.
Nějaké výmluvy typu, "nejde sehnat inspektor" bych vůbec nebrala vážně.
Ja mam doma vildu. Jmeno mel ale to bylo vse. Jela jsem pro nej 300 km. Prukaz jsem si dodelala az kdyz konik prijel k nam. Inspektor s tim nemel problem. Ocipoval ho posoudil a bylo. Stalo me to cca 1000 kc 500 stal prukaz a 500 sem davala inspektorovi za cestu. Ockovany byl dostala jsem potvrzevi veterinare. Pote se to do prukazu doplnilo. Pokud ma krve na prevoz nalozte a jedte. Ovsem jak pisi nademnou muze to byt nejaka leva. Kdyz jsem kupovala posledni kobcu prukaz si majitel nechal a rovnou ho odesilal na jockey club s hlasenim zmeny.