horsespadockparadise

XXX.XXX.114.184
Ahoj chci se zeptat, kolik balíků je třeba měsíčně pro 10 koní, aby byla vyvážená dávka pro koně. Budu mít v nově postavené stáji 10 koní, počítám převážně APH, AQH, Welsh, ČT, A1/1 a nějaké menší plemeno pony, hafling.
Potřebuji si sestavit krmný plán + nakoupit dostatečnou zásobu aby vydržela, kdyby byl nedostatek sena ke koupi + finanční plán co se týče krmiva a výplaty pro brigádníka - stájníka. Budu počítat rovnou jen zimní období.
raději to pro přehled rozdělím:
10 koní - 1 měsíc
1. seno - balík 120 cm (á 400 - 500, - )
2. senáž - balík 120 cm (á 500, -)
3. sláma - balík 120 cm (á 250 - 300, -)
oves a müsli už si spočítám.
A další otázka:
jaký máte názor na to, když do jednoho výběhu ve stylu padock paradise, kde je max.8 koní se umístí jeden krmelec nebo se na různých místech v padocku rozmístí menší krmelce se senem. nebo jeden velký krmelec a několik menších. Další výběhy budou klasické. co myslíte, že je lepší?
děkuji.
Pocitejte balik a pul na kone mesicne, mozna dva, prez zimu vlete pastva. Ja treba krmim seno cely rok. I kdyz je pastva.
Dejme tomu ze teda na 10 koni budete potrebovat tech 15 baliku na mesic
Ke druhe otazce. Vzdy je lepsi udelat nekolik prikrmist alespon tolik kolik je zvirat v ohrade. Takze urcite vic krmnych mist kone maji pohyb a kdyz je nejaky utlacovany ma prostor se taky dostst k zradlu.
Mám 12 koní a 25 ovcí a mám balík 135 cm na den. Ustájení venkovní s přístřeškem, u koní jeden krmelec dlouhý 15metrů (v pohodě se u něj poskládá 20 koní, vyzkoušeno, ale kdyby byl nějaký agresor, tak by byl problém), slámou dokrmuji do krmelce a stelu pod ovce - balík 160 cm mám cca na 4x odebrání.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pre tri kone mi štandardný guľatý balík vydrží v zime cca 5-6dní. To znamená, že s malou rezervou by som počitala 10koňom na týždeň štyri(tri a niečo) balíky.
Miesta na kŕmnenie určite viac, než jedno. A možno by nebolo odveci tých cca 8 koní najskôr zoznámiť v obyčajných výbehoch, nechať im niekoľko možno aj mesiacov(trebárs môj trubiroh sa nového žrebca bál skoro tri mesiace, hoci nebol nijako extra agresívny, ani ho nejako neprimerane nešikanoval, ale ten môj ho radšej obchádzal s 20m rezervou, teraz už je to ok a aj spolu žerú a hrajú sa...) a až po tom, keď už bude hierarchia (aspoň približne) vyjasnená, presunúť ich do PP.