Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bodlinka-

26.2.2017 10:03
bodlinka-

XXX.XXX.165.142

Dobrý den, dneska ráno sem u koníka v žuchvě objevila takové žluté stroupky, viz foto. Ma to cca jen 5x5 cm rozlehlé, jinak nikde jinde jsem nenašla. Koník nemá potřebu si to odirat. Je fakt ze ho tam denně čistil od blata nebo je to cunatko. Konikovi jsem to očistil a vodou a lehce vycistila betadinou. Určité to udělám i večer, myslím ze tím nic nepokazim nebo ? Určité pokud to nebude lepší zavolam veterináře.konikovi i odpadala v místě trochu srst právě mezi stroupky. Děkuji a prosím nerypejte, chci jen vědět jestli se s tím někdo setkal nebo zkušenost děkuji.

26.2.2017 10:38
katkaa1

XXX.XXX.91.43

Takto z fotiek ťažko povedať, no v každom prípade to moc nechytajte holými rukami lebo ak sa jedná o plieseň môžete ju chytiť aj vy.. takže dezinfikovať v rukaviciach a keď to za pár dní nezmizne tak vet bude musieť urobiť stery.

26.2.2017 12:52
stesinkaaa

XXX.XXX.95.181

Dobrý den, kobyla má ted na jaře také bohužel plíseň, přesně takovou, jakou má vaše kobyla, sahám na to normálně rukou, ale poté si vydenzifikuji ruce, opravdu, na to bacha. Mažeme crotlimazolem, dobrý je i Imazol a až bude tepleji, koupeme ji v bahenní koupeli, nemůžu si ji vynachválit, je to fakt super věc. Teď se jí to ale dost rozjelo, začali se jí dělat takové prstence odpadlé kůže a mám podezření na trichofytozu, takže budeme volat veta. Přeji hodně štěstí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík