G{

XXX.XXX.184.106
Ahoj, :) chtěla bych se zeptat, vůbec mně už nenapadá co dělat s kobylkou ze země, Parelliho hry zvládáme, lonžujeme, ale stejně, chtěla bych něco nového :) ( vždycky se dá něco dopilovávat, vím ) Nenapadá vás něco? předem děkuji :).
G{
napsal(a):
Ahoj, :) chtěla bych se zeptat, vůbec mně už nenapadá co dělat s kobylkou ze země, Parelliho hry zvládáme, lonžujeme, ale stejně, chtěla bych něco nového :) ( vždycky se dá něco dopilovávat, vím ) Nenapadá vás něco? předem děkuji :).
Zkuste změnu prostředí. Mě se osvědčilo vzít koně ven, třeba do lesa nebo na louku, použít stromy pro slalom nebo jako stěžejní body pro změnu chudo (u jednoho naklusat, přesně u druhého zastavit, pak 3 kroky zpět a pod), spadené/pořezané stromy jako překážky, vysílat přes kaluže nebo potok, pak otočka a přivolání zpátky apod. Vše s přihlédnutím na bezpečnost.
Naučit práci na ruce při vedení zezadu na dvou lonžích nebo opratích (krok, klus, cval), stranovou práci na ruce, dovnitř plec, dovnitř záď, překroky, piruety nejdřív v kroku, pak postupně v klusu a i ve cvalu, lze naučit i základní prvky vysoké jezdecké školy typu leváda apod.
Cviky koni pomůžou se správným nasvalením hlubokých svalových skupin, bude se líp nosit.