Lilien18

XXX.XXX.251.26
Dobrý den,
Prosila bych vás o radu. Máme koně dovezené ze Španělska a kobylka kterou jezdím tak nevím co je za plemeno. Co je napsané v průkazu je po nich nečitelné a překladač to nepřeloží. Nevíte jak bych mohla zjistit co je zač ? Děkuji.
Loolipoop

XXX.XXX.42.151
Jestli je to P.R.E. neboli andalus tak bude zapsaná tady: http://www.lgancce.com/lgpreancce/asp-publico/arbolGenealogicoPRE/BuscarArbolPRE.aspx?lang=EN
Jinak dost možná kříženec a papíry jsou jenom něco jako vystavený modrý průkaz u nás. Těžko říct. Možná by bylo dobré dám sem foto průkazu, nebo i koně.
Jinak bylo asi vhodné se zeptat u koupě, co je to za plemeno.
Lilien18

XXX.XXX.251.26
Andalus to není. Nekdo tvrdil ze je to angloarab ale to nevim, budu rada kdyz poradíte. Pokud pomůže fotky. Dekuji moc za odpoved.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkuste s tím oslovit někoho, kdo nabízí "kurzy španělštiny" - když hezky poprosíte, věřím, že se na to podívá. Pro španěláře je to otázka dvou minut vám odpovědět

Raca creuat tipuji rasa: kříženec, femella klisna, sedmiletá, znaky hvězda, chovatel špatně čitelný. A spíš katalánština. Jen hádám na základě prohlídky dokumentů. Takový "průkaz koně", křižovatka, ale hezká.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Průkaz je v pohodě, ale co kůň? Nebude vadit, že neumí česky? Jen se ptám, jo?
Lilien18

XXX.XXX.251.26
Přivezla se ve 2 letech a rozumí mi v pohode:) Co by jste tedy řekli že je to za plemeno ?:).
Lilien18

XXX.XXX.251.26
Lilien18
napsal(a):
Přivezla se ve 2 letech a rozumí mi v pohode:) Co by jste tedy řekli že je to za plemeno ?:).
Je to mala kobylka vyrovnaná s výdrží a rychlostí.
Lilien18

XXX.XXX.8.45
To tedy znamená že je to kříženec že ? Tak to tedy asi ani nepůjde zjistit co je zač. Mam delat licence a do licence koně chtějí znát plemeno a to bohužel nevim.
Loolipoop

XXX.XXX.42.151
Jsou i koně bez licence... co to proškrknout nebo napsat: typ teplokrevný?
Je to klasický průkaz koně, jako u nás modrý průkaz a koník bohužel nemá plemennou příslušnost.
Co je zač by se dalo dohledat podle rodičů, pokud je má zapsané.
Lilien18

XXX.XXX.40.198
Všechno co je zapsané jsem vyfotila nic vic není.

Znaky na zadních zapsané v popisu jsou: posterior esquerra, posterior dreta.Popsané jsou i víry na krku:remolins al clattell.
Ten průkaz koně má jen tři strany? Pro uek to bude kříženec, v nějakém typu. Pro vlastní potřebu by šlo zkusit oslovit chovatele, který v průkazu nadrápaný je, a kdyby odpověděl a něco o původu řekl, hádat, jestli je to pravda. Kobylka průkaz má, musí tedy být v nějakém katalánském uek, tam by šlo asi dohledat toho chovatele. Víc by mohli pomoci, jak už tu zaznělo, dovozci a chovatelé PRE.
A překladač mi to normálně překláda, gůgl, a sám si rozpoznává jazyk.
Lilien18

XXX.XXX.251.26
Chovateli jsem psala už dávno ale neodpověděl.
koně
napsal(a):
Do licence napište typ teplokrevný, to stačí.
Kobylka je hezká.Ale celkem nechápu, proč k nám někdo dováží další krevnaté křížence?
Když výrazně chybí pořádní těžší teplokrevníci ?A policie pak musí nakupovat v Maďarsku
Možná proto, že tou dobou byli koně ve Španělsku za hubičku až zadarmo.